MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Pikapolone

Vzgojiteljica: Vida Rokavec     jezki
Pom. vzgojiteljice: Barbara Peterka
Starost otrok:  3-5 let
Število otrok:   21

PIKAPOLONICE SMO,

V VRTEC RADI HODIMO.

TAM SE VELIKO IGRAMO

IN RADI SE IMAMO!

 

Natisni E-naslov

Pikapolone - januar

ZIMSKO VESELJE

»Zima, zima, bela, kje si?« se je slišalo iz naše igralnice. Vsakodnevno smo se spraševali, le kdaj nas boš razveselila s snegom. Čakali smo in čakali, in prišel je težko pričakovani dan.

Ko smo se v torek, 9.1.2019 prebudili v vrtcu, so nas razveselile velike snežinke tisočerih oblik, ki so padale, padale in na naših obrazih pričarale velik nasmešek. Še posebej pa smo se razveselili ob novici naših vzgojiteljic, da se bomo naslednji dan odpravili ven. Komaj smo čakali ta trenutek. Hitro smo se oblekli v topla oblačila in se z radostjo odpravili raziskovat naše zasneženo igrišče. Spuščali smo se po igrišču navzdol, gor in dol in gor, dokler se nismo malo utrujeni odpravili nazaj v toplo igralnico. Zapadli sneg nas je navdihnil k različnim zimskim dejavnostim. Prisluhnili smo pravljici o Čarobnem snežaku, risali snežaka, zapeli pesem in zaplesali na pesem  z naslovom Mi delamo snežaka. Želimo si, da nas bo v prihodnjih dneh zima razveselila še z večjo količino zapadlega snega.

En lep zimski pozdrav vam želimo otroci iz skupine Pikapolone

Prispevek napisala: Vida Rokavec

Pikapolone - december

Čarobni december

Zakorakali smo v najbolj čaroben mesec december. Njegovo čarobnost smo popeljali tudi v našo igralnico, ki smo jo praznično okrasili. S slavnostnim prižigom lučk smo poskrbeli za pravljično vzdušje , ki nas je spremljalo skozi cel mesec.

Še posebej pravljično je postalo, ko smo se prelevili v vsem znano risanko Ledeno kraljestvo. Pripravili smo grad, obleke za Ano in Elzo, izdelali krone in pokrivala za Olafa. Ko smo imeli vse izdelano, smo se lahko vživeli v igro in se prepustili domišliji, ki ji ni in ni bilo konca.

Ogledali smo si predstavo Rešen Božič, Zlatolaska in trije medvedi ter risani film Ledeno kraljestvo.

Tudi glasbe in plesa v tem mesecu ni manjkalo. Še posebej veselo pa je bilo na našem novoletnem plesu, kjer smo se zavrteli ob narodno zabavni glasbi.

Tudi vi se s plesnimi koraki zavrtite v Novo leto, ki naj bo veselo in razigrano.

Srečno 2019!

Zapisala: Vida Rokavec

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.