MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Metulji

Vzgojiteljica: Neža Urankar     metulji
Pom. vzgojiteljice: Meta Pergar
Starost otrok:  3-5 let
Število otrok:   21

Pozdravljeni,

veliki in majhni otroci oddelka » Metulji », komaj sva vas dočakali, da bi skupaj se igrali. Skupaj bomo razvijali ustvarjalnost, radovednost in krepili samopodobo, samozavest in samostojnost. Prispevali bomo k ohranjanju zdravja ter veliko našega časa preživeli na prostem.

Skupaj se bomo imeli lepo!

Zapisala: Neža Urankar

 

Natisni E-naslov

Metulji - februar

V mesecu februarju nam je bilo vreme zelo naklonjeno in skupaj z otroki smo se podali novim dogodivščinam na proti. Ker smo promet in prometne situacije ustvarili odrasli je toliko bolj pomembno, da nenehno skrbimo za seznanjanje ter utrjevanje le teh pri otrocih. Otroci so vsakodnevno udeleženi v različnih prometnih situacijah, za to se vzgojitelji trudimo, da smo kot udeleženci pozorni, da smo s svojim vedenjem otrokom za zgled. Otroci prepoznavajo ter utrjujejo svojo prometno ozaveščenost na vsakodnevni sprehodih, kjer se seznanjamo in utrjujemo prometne znake, pravilno prečkanje ceste ter vedno znova poudarjamo, da cesta ni igrišče. Preko deklamacije »PASAVČEK«, smo se naučili tudi pomembnosti pripenjanja v otroških sedežih in pripenjanje tudi demonstrirali. Ker izkustveno učenje je tisto, ki otrokom največ da. Z izkušnjo otrok pridobi direktni občutek za določeno stvar. Tako smo se naučili, RED JE VEDNO PAS PRIPET!

V tem mesecu smo si ogledali tudi gledališko predstavo v izvedbi otrok iz OŠ Jurija Vege, pod mentorstvom učiteljice Božene Groboljšek. Otroci so predstavo PIKA NOGAVIČKA izvedli hudomušno in našim otrokom pričarali nasmeh na obraz. Imeli pa smo tudi obisk novega župana naše občine. Gospodu Milanu Balažicu smo ob spremljavi kitar zapeli nekaj pesmi, on pa je obljubil, da nas še obišče.

Prispevek napisala: Neža Urankar

Metulji - januar

METULJI IN ZIMA

Babica zima nas je čisto, čisto tiho obiskala in nam nasula težko pričakovani snežni puh. Ker se otroci skupaj z vzgojiteljicama zavedamo kako pomembno je gibanje se vsakodnevno odpravimo na krajše in daljše sprehode. Ko se odpravimo do čistilne naprave se tam dobro razgibamo. Vsak izmed nas pokaže eno izmed gibalnih slik, ki jih na to ponovimo in tako skrbimo za dobro kondicijo tudi v zimskem času. Nekaj najlepšega in polno smeha pa se sliši, ko imamo vragolije na snegu. Takrat se sankamo, delamo snežake se kepamo ter odtiskujemo svoja telesa v sneg. Naš smeh med igro na snegu odzvanja vse do kosila, ko napoči čas za topel obrok in težko priigran počitek. Upamo, da nas bo Babica zima še razveseljevala s svojim snežno belim puhom, da bo daleč odzvanjal naš brezskrbni otroški smeh.

Prispevek napisala: Neža Urankar

Metulji - november

METULJEVA DOŽIVETJA

Metulji v vrtec zelo radi prihajamo, kjer se vsak dan videvamo s svojimi prijatelji. Naši dnevi so polni zanimivih doživetij, ki jih usmerjata naši vzgojiteljici. Moramo priznati, da smo veliki prijatelji tudi z otroki oddelka »PIKAPOLONICE« in skupaj preživimo veliko lepih, nepozabnih in smeha polnih dni. Naši dnevi so obarvani tudi s športom tako smo v mesecu septembru izvedli tek atletske zveze Slovenije pod sloganom: » ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO«. Doživeli izkustveno pedagogiko in obiskali sadovnjak in še kaj. September se je prelevil v oktober in dejavnosti smo povezali z naravo z opazovanjem le te, ter preživljanjem del dopoldneva v gozdu. V gozdu pa nismo bili sami z nami so bili tudi naši prijatelji iz oddelka » PIKAPOLONC« in » ČEBELIC« ter prav poseben GOZDNI ŠKRAT. Gozd nas je ponovno očaral vanj smo se vračali dan za dnem in vsak dan odkrili paleto raznolikih baru ter novih dogodivščin.

Meseca novembra smo posvetili pravljicam in sicer tistim, ki so nam resnično ljube. Vsak izmed nas je v vrtec prinesel svojo najljubšo pravljico in skupaj smo jo prebrali, da so se z njo seznanili vsi otroci. Branje in rokovanje s knjigo pa smo utrdili tudi z obiskom krajevne knjižnice Daneta Zajca, ter vedno nasmejano in polno skritih knjižnih znanj poznano knjižničarko, ga. Katarino Peterc. Ne bomo vam izdali vseh skrivnosti, ki jih vsakodnevno doživimo v vrtcu, povabimo pa vas,

DA PRIHAJAJOČI MESEC

DECEMBER, PREŽIVITE ČIM BOLJ ČAROBNO IN PRED VSEM OSTANITE PRIJAZNI DRUG DO DRUGEGA!

LEPE PRAZNIKE VAM ŽELIMO OTROCI ODDELKA METULJI Z METO IN NEŽO!

Zapisala: Neža Urankar

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.