MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Metulji

 

Vzgojiteljica: Ana Gerčar     metulji
Pom. vzgojiteljice: Ivanka Osolnik Avbelj
Starost otrok:  5-6 let
Število otrok:   24

Z novim zagonom, v prelepi igralnici, skupaj zmoremo več in bolje. Z otroki se veselimo novega leta, ki prihaja, tudi vam želimo v tem letu vse dobro, z nami, skupaj.

 

NatisniE-naslov

Metulji - januar

JANUAR pri Metuljih

V skupini Metulji smo se januarja seznanjali s čustvi in občutenji ob njih. Preko dejavnosti, socialnih iger, animiranih pravljicah, pesmih in novih deklamacijah smo odkrivali že poznana občutenja in se seznanjali ter navajali, kako reagirati ob njih.

Ob pohodih, sprehodih in gibalnih dejavnostih smo se dobro razgibali in se ob tem dobro počutili. 

Metulji - december

Decembrska pričakovanja

So minila v praznični pripravi na vesele decembrske urice v naši skupini in družbi prijateljev, v kateri se počutimo odlično. Najprej nas je razveselila pošta, s katero smo za 1. mesto na nagradnem ustvarjalnem natečaju Hofer, z naslovom Moj šport, za nagrado dobili vsak svojo vstopnico za obisk Mini cityja v Ljubljani. Otroci so bili neizmerno veseli, mi dve s strokovno delavko Ivanko Osolnik Avbelj pa nanje ponosni, saj so z zavzetostjo, vztrajnostjo, natančnostjo in ustvarjalnostjo skupaj izdelali prelepega Ferda košarkarja.

Veliko otrok je v tem mesecu zaključilo projekt Pravljičnega palčka, pri katerem spodbujamo predbralno kulturo in povezavo staršev z dejavnostmi vrtca.

Veseli smo bili prazničnega koledarja, v katerem smo vsak dan našli novo presenečenje; dejavnost, ki nas je tisti dan spremljala.

Metulji - november

Novembrski dogodki v skupini METULJEV

Začetni novembrski dnevi so bili prijetna izkušnja z veliko sprehodi v naravo, v gozd, doživljanja ob tem. V tem mesecu je gozd postal naš prostor raziskovanja, pridobivanja novih informacij in spoznanj ter prostor za igro, v četrtek, 23. 11. letos pa je postal tudi »naš« prostor, kamor smo z gospodom Boštjanom Šnebergerjem, revirnim gozdarjem območja Moravč, posadili svoje prve vzgojene sadike dreves. G. gozdar nas je z zanimivimi informacijami o delu gozdarja, o izkušnjah v gozdu in ob njem vodil v gozd, kjer nam je razložil način pogozdovanja in je skupaj z otroki posadil naše prve samostojno vzgojene sadike dreves. Otroci so prvič doživeli izkušnjo pogozdovanja od semena oz. ploda do sadike, ki so jo vzgojili sami v vrtčevskem vrtu.

V mesecu novembru pa smo spoznavali človeško telo, ki nam je dalo še nove možnosti za raziskovanje v naprej.

Metulji - oktober

OkToBeRsKa DoŽiVeTjA v MeTuLjIh

V oktobru se je začela prelepa jesen. Kljub kakšnemu dnevu slabšega vremena, nas je skozi mesec razveseljevalo sonce, ki se je kazalo v naših dejavnostih, prepevanju novih pesmi pri zboru in tudi v skupini, v neizmerni želji otrok po druženju in dejavnostih zunaj. Izkoristili smo tople dni za jesenski obisk Arboretuma v Volčjem Potoku, kjer smo že med samo vožnjo z avtobusom doživeli pričakovanja poln izlet. Ogled razstave kitov, opazovanje raznovrstnih dreves, raziskovanje okolice in končno veliko otroške igre – vse to je zaznamovalo naše občutke v celoti. V tem mesecu smo se odpravili tudi na že drugi pohod za projekt Mali sonček; skupaj s prijatelji skupine Pikapolone smo ponovno usvojili Hribce, Ćešnjice in se vrnili v Moravče. Naši pohodi pa niso doživeti le zaradi hoje same, vmes prepevamo pesmi, deklamiramo, izkoristimo čas za obilo pogovora, kar nam daje zalet in tke nove vezi, ki so med nami zelo pomembne.

Metulji - september

V našo skupino smo sprejeli štiri nove otroke in letos postali najštevilčnejši in najstarejši oddelek našega vrtca.

Skozi mesec smo se privajali na novo igralnico, igrače ter drug na drugega. Skozi dejavnosti smo spoznali deklamacijo Otrok s sončnico, priznanega Srečka Kosovela, se dogovarjali o pravilih in dogovorih naše skupine, se seznanili s povsem novo pesmijo Pesem za pospravljanje, avtorice Ksenije Šoster Olmer, ki je otrokom postala zelo blizu. Ob spremljavi malih instrumentov jo radi prepevajo.

Na svetovni dan miru, 21. 9., smo posadili drevo in s tem pridobili certifikat Plant a tree for peace. Pogovor je nanesel na pomen miru med nami, v sožitju tkanja prijateljstva in prijaznih odnosov.

Ana Gerčar.

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.