MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Ježki

Vzgojiteljica: Karmen Mihelčič     jezki
Pom. vzgojiteljice: Bojana Kovič Prašnikar
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:  14

 

»Tri sladke, mehke hruškice, tri hruškice dišeče,

je jež povezal v culico in zdaj domov jo vleče.

 Čez vejice, čez kamenčke in čez grmovje mlado.

Doma razveže culico in najde – MARMELADO!«     

 

13 radovednih ježkov se je že podalo na raziskovanje in nove dogodivščine. Iz dneva v dan že pišemo našo novo zgodbo, katero bomo košček za koščkom razkrivali tudi vam.

Otroci skupine ježki s Karmen in Bojano vam želimo obilo veselja, pisanih barv in čarobnih listkov.

 

 

 

Natisni E-naslov

Ježki - februar

»Abraham 'ma sedem sinov,

sedem sinov Abraham.

Vsi so jedli, vsi so pili, vsi so delali tako,…«

V prvem delu meseca smo se v skupini veliko pogovarjali o barvah – uvrščali smo, ustvarjali in se tudi pri gibanju posvetili barvam. V drugem delu meseca pa smo pozornost namenili našim družinam. Otroci so v vrtec prinesli fotografije svojih družin, o njih smo se pogovarjali, poimenovali smo člane družine in njihova imena. Za zaključek teme smo izdelali tudi svoje hiške v katere smo uvrstili vsak v svojo hišico in naredili razstavo.

Največ časa pa smo namenili gibanju – krajši in daljši sprehodi po sončnih Moravčah in seveda živ žav na vrtčevskem igrišču.

Kaj pa se nam je pripetilo prvič? Prvič letos nas je obiskala medicinska sestra, s katero smo se pogovarjali o higieni zob, pomagala pa nam je tudi pri umivanju.

Pa še nekdo nas je prvič obiskal v vrtcu – gospod župan. Predstavil se nam je in se z nami pogovarjal.

Že hitimo pustu in pomladi naproti, pošiljamo vam pisane in razigrane pozdrave – otroci skupine Ježki s Karmen in Bojano.

Karmen Mihelčič

Ježki - januar

»En snežaček se stopil je,

pa klobuček tam pustil je.

Kjer klobuček obleži,

tam se šteje: »en, dva, tri!«…«

SNEEEEEG! Veselje otrok se je v januarju, ko je prvič zapadlo nekaj snega, slišalo iz vseh igralnic našega vrtca. Tudi mi smo se podali na zimske dogodivščine in se nekajkrat odpravili na sneg. Otroci so se s pomočjo vzgojiteljic oblekli v kombinezone, obuli in zarajali na snegu – kotaljenje, tek, kepanje, igra s pripomočki,… Končno nas je obiskala prava zima. Tudi dejavnosti so bile zimsko obarvane. Pravljice o snežakih, ukrajinska ljudska pravljica Rokavička in druge. Z več likovnimi tehnikami smo ponazarjali zimo, snežene može, igrali smo se igre vlog na pravljico Rokavička, katero smo tudi izdelali in šivali. Veliko smo se pogovarjali o barvah, razvrščali gumbe sneženih mož v prave lončke, iz časopisnega papirja smo izdelali snežene kepe in se kepali kar v igralnici – mečkali smo papir. Veliko smo se gibali na svežem zraku, obiskali smo tudi ribnike v Zalogu in opazovali, kaj se je zgodilo z vodo. V telovadnici smo si pripravili različne poligone in preizkušali nova in drugačna gibanja – uspešno! Ob koncu meseca smo obiskali tudi ljudsko knjižnico, kjer nam je knjižničarka prebrala pravljico Nasmejani sneženi mož. Prebirali smo knjige na otroškem oddelku in si jih nekaj tudi izposodili. Bilo je veselo in polno zanimivih dni, v upanju na nove snežne dni v februarju pa vas pozdravljamo, otroci skupine Ježki s Karmen in Bojano.

Karmen Mihelčič

Ježki - december

»Cin, cin, cin, cin, cin, cin, zvončki pojejo.

Lep je ta božični čas, ki prinaša zimo v vas…«

V mesecu decembru smo se posvetili praznikom, prazničnim pravljicam, prijateljstvu in vsak dan doživeli kaj novega. Veliko smo strigli, lepili, risali in barvali. Izdelali smo novoletne okraske, katere smo izobesili na praznično smrečico v naši avli. Obiskala nas je knjižničarka Katarina in nam pripravila kamišibaj predstavo, tudi dijakinje srednje vzgojiteljske šole so nam v telovadnici zaigrale praznično predstavo, na nas pa niso pozabile niti vzgojiteljice – tudi one so nam pripravile predstavo. Poleg ustvarjanja in igre, smo posejali tudi božično žito, ga pridno zalivali v vrtcu in ga pred prazniki odnesi domov. Obiskala sta nas tudi dva dobra moža – na začetku meseca je pod našo smrečico v igralnici sv. Miklavž pustil presenečenje prav za vsakega izmed nas, ob koncu meseca nas je obiskal Dedek Mraz, ki nam je prinesel polno vrečo daril – z veseljem smo se zapodili vanjo in poiskali naše nove igrače.

Praznični december je švignil mimo kot blisk, mi pa že stremimo v zimski januar in vas do takrat lepo pozdravljamo, otroci skupine Ježki s Karmen in Bojano.

Karmen Mihelčič

Ježki - november

NOVEMBER V JEŽKIH

»Mijav, jaz sem muca zvitorepka,

mijav, jaz sem muca sladkosnedka.

Mijav, jaz sem muca črnodlačka,

mijav, jaz sem muca mehkotačka. Mijav.« (M. Voglar)

Tudi v tem mesecu so se nam zvrstile številne dejavnosti. Pravljica meseca je bila tokrat Muca Copatarica. Knjigo smo večkrat prebrali in si ogledali tudi lutkovno predstavo v izvedbi zaposlenih. Muca Copatarica nas je vsak dan obiskala in z nami bivali v vrtcu. Pokazali smo ji, kako smo že veliki in šivali copatke, iskali pare in razvrščali naše copatke preko igre Čigav copatek je to?, se naučili novo pesem Mucina pesem (M. Voglar) in še in še.

S prvim tednom se nam je pridružila tudi nova članica naše skupine, ki se je zelo hitro uvedla v našo rutino, se povezala s prijatelji in tako postala prava mala »ježevka«.

Pogovarjali smo se o barvah in razvrščali, veliko smo se gibali, se podali na daljše in krajše sprehode in premagovali različne ovire na športnih poligonih v telovadnici. Ogledali smo si predstavo Diči diča ter veliko strigli in lepili.

V tednu čebel smo se z njimi spoznavali, večkrat ponovili prstno igro Panj, okušali med in obiskovali čebelnjak na koncu Moravč ter spremljali gibanje čebel, da smo ga kasneje lahko posnemali. Sposodili smo si tudi del čebelarske opreme in tako pogledali skozi »oči« čebelarja.

Poleg vsega pa nas je presenetil tudi prvi sneg, katerega nismo zamudili – oblekli in obuli smo se ter se podali na prvo zasneženo dogodivščino.

Sedaj pa že kukamo v praznični december in čaramo čarobno vzdušje, JEŽKI s Karmen in Bojano

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.