MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Ježki

Vzgojiteljica: Urša Zajc     jezki
Pom. vzgojiteljice: Martina Urbanija
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:  14

 

Leto je naokrog, poletje je prehitro minilo in čas je za nove ježkove vragolije.

V letošnjem šolskem letu je v skupini 14 otrok, stari smo 2-3 leta. Imamo pet čudovitih deklic in devet prav tako čudovitih dečkov.

Sprejeli smo enega novinca, ki se je hitro vključil v naš vrtčevski ritem.

Postali smo večji, hitrejši, radovednejši in bolj navihani. Imamo se lepo in še lepše se bomo imeli!

Komaj čakamo nove prigode in dogodivščine. Tudi vam želimo uspešen začetek novega šolskega leta!

Ježki z Uršo in Martino

 

Natisni E-naslov

Ježki - februar

V mesecu februarju smo najbolj nestrpno pričakovali pust in maškare. Končno je prišel ta dan in otroci ter vzgojiteljici iz skupine Ježki so ostali doma, v vrtec pa so prišle pisane in razigrane maškare. Bili so kar štirje gasilci, dve metuljčici, Superman, mišek, lev, Rdeča kapica, pikapolonica, kuhar, čarovnica in dve veliki cvetlici. Sledila je zabava v maskah, fotografiranje in tudi pustno rajanje. Močno smo preganjali zimo, vendar bomo še videli, če smo bili pri tem uspešni.

V mesecu februarju smo začeli tudi s projektom »Starši na obisku pri Ježkih«. Prva se je opogumila mamica U. Nadela si je delavno haljo in se za eno dopoldne spremenila v vzgojiteljico. Otroci so jo dobro sprejeli, pomagala nam je pri vseh opravilih, ki jih vzgojitelji običajno počnejo. Za piko na i, pa je za nas pripravila super likovno dejavnost. Ker so se otroci v preteklih tednih pridno učili deklamacijo Bacili, smo skupaj z mamico U. izdelali čajne skodelice, vanje smo seveda dali tudi čajne vrečke, iz katerih je prijetno zadišalo.

Na koncu je mamica svoje vtise pridno opisala v posebnem zvezku, ki nas bo spremljal, upajmo, še dolgo časa.

Ježki z Uršo in Martino

Ježki - januar

Ker nas je v mesecu januarju presenetilo dokaj lepo vreme, smo se odločili, da cim več časa preživimo na svežem zraku v naravi. Tako smo hodili na krajše sprehode v okolici vrtca, dvakrat pa smo ubrali daljšo pot. Enkrat smo odšli do ribnikov, drugič pa do Rudnika. Pot do Rudnika je bila polna prijetnih dogodivščin, videli smo konje, račke in imeli možnost prosto teči kar precejšnji del poti. Ves čas poti nas je spremljalo toplo sonce, zato smo imeli tudi več energije kot običajno. Nekajkrat pa smo se gibali tudi na vrtčevskem igrišču. Tam smo raziskovali vse možne skrite kotičke ter uživali na igralih. Družili smo se tudi z otroki iz spodnjega vrtca, s katerimi smo si ogledali lutkovno predstavo Nekega zimskega dne in zaplesali ob zvokih harmonike. Bilo je luštno, sedaj pa čakamo »pravo« zimo in kakšno snežinko.

Ježki z Uršo in Martino

Ježki - december

JEŽKI V DECEMBRU

Mesec december je bil resnično razburljiv, zanimiv in čaroben mesec. Vsak dan nas je spremljala praznična glasba ob soju barvnih luči in svečk. Veliko smo plesali, peli in se veselili, tako kot se za veseli december spodobi.

V avli smo imeli glasbeno-plesne dopoldneve, spremljal nas je tudi zvok harmonike. Obiskala nas je knjižničarka Katarina s čarobno pravljico ob slikah, slavnostno smo prižgali luči na novoletni smrečici in jo okrasili z okraski, ki smo jih izdelali sami.

Zanimivo je bilo sejati božično žito in opazovati, kako raste. Ogledali smo si več lutkovnih in dramskih predstav v telovadnici sp. vrtca.

Poveselili smo se na novoletnem plesu z otroki iz drugih skupin ob živi glasbi.

Na koncu pa nas je obiskal še Dedek Mraz, ki nam je prinesel tudi presenečenje.

Mesec december je hitro minil, sedaj pa smo že veselo zakorakali v novo leto.

Tudi vam želimo uspešno in zdravja polno novo leto 2018, veliko iskrivih nasmehov in toplih objemov!

Ježki z Uršo in Martino

Ježki - november

V mesecu novembru smo se prepustili prijateljstvu ter krepili prijateljske vezi v povezavi s pravljico Krtek in Jesen (H. Doskočilova).

Tako smo prepevali pesem Mi se imamo radi (ljudska) in Jaz gradim prijateljstvo (ponarodela). Spoznali smo novo prstno igro Miška in krt.

Skupaj z vzgojiteljico Meto smo spekli »krtkove« piškote in se družili z otroki iz skupin Miške, Muce, Murenčki ter Žabice v vrtcu in na igrišču.

Vzgojiteljice so nam zaigrale lutkovno igro Krtek in jesen, na koncu pa smo se posladkali še s suhimi slivami.

Na koncu meseca nas je obiskala knjižničarka Katarina, ki nam je prebrala pravljico z jesensko tematiko.

Počasi smo se poslovili od jeseni in se podali snežnim radostim naproti.

Ježki z Uršo in Martino

Ježki - oktober

V mesecu oktobru smo se posvetili jesenskim temam. Ogledali smo si lutkovno predstavo Razbita buča v izvedbi vzgojiteljic skupin Ježki in Žabice.

Veliko smo se družili z otroki iz najmlajših skupin ob prepevanju jesenskih pesmic, obiskala nas je tudi BOTRA JESEN.

Jesenske plodove smo uporabili za jesensko ustvarjanje, praznovali smo rojstne dneve otrok.

V tednu požarne varnosti smo obiskali gasilski dom, kjer so nam gasilci prijazno razkazali svoja prevozna sredstva in opremo.

Za projekt Mali sonček pa smo opravili jesenski daljši sprehod do ribnikov. Seveda smo se gibali in igrali tudi na igrišču.

Konec meseca pa smo popestrili na strašljiv način. Izdelali smo »duhce« in zaplesali ples »duhov« ob klasični glasbi in barvnih lučeh.

Krompirjeve počitnice bomo izkoristili za oddih, kar želimo tudi vam!

Ježki z Uršo in Martino

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.