MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Čebelice

Vzgojiteljica: Mojca Vozel     cebelice
Pom. vzgojiteljice: Anja Avbelj
Starost otrok: 3-4 leta
Število otrok:  19 

 

 

Pozdravljeni vsi, ki vstopate v ˝čebelji hram˝ igrivosti, veselja, malih in velikih podvigov…

Po brezskrbnih počitnicah, vstopamo v novo vrtčevsko leto polni energije,

upanja in želja do novih spoznavanj.

V ljubečem, spodbudnem in varnem okolju bova skupaj z vašim sodelovanjem popeljali otroke do želenih ciljev, pravih prijateljev in neprecenljivih izkušenj.

Z dobrimi željami, Mojca in Anja

 

 

Natisni E-naslov

Čebelice - november

SVET PRAVLJIC

Pravljice so zgodbe, katerim z veseljem prisluhne vsak izmed nas. V skupini veliko prebiramo različne pravljice, zgodbe, zato smo jim še več pozornosti namenili v mesecu novembru. Z velikim veseljem smo vsakodnevno prisluhnili pravljici, ki jo je prinesel eden od prijateljev. Vsak je prinesel svojo najljubšo pravljico, ki smo jo skupaj prebrali in se o njej pogovorili v jutranjem krogu. Obiskali smo knjižnico, kjer smo prisluhnili ga. knjižničarki in si ogledali slikanice. Izdelali smo tudi knjigo, na katero smo zapisali naslov svoje najljubše pravljice in zakaj nam je še posebej všeč. V pravljicah nastopajo pravljična bitja, ki so dobra, ljubezniva, mila in na drugi strani tista, ki so hudobna, nevarna. Odnosi med dobrimi in slabimi junaki v nas pričarajo različne občutke in spoznavamo, da imamo različna čustva. Ob pravljici smo še posebej zaživeli, saj je svet pravljic tako pravljičen in nekaj posebnega. V njej je vse resnično, tudi kamen lahko govori, se giblje, vse se lahko spremeni. Pravljica prepušča pot naši domišljiji, kjer ji ni in ni konca. Pravljica nosi v sebi nekaj božanskega. V njej se dogaja mnogo čudežev in ti čudeži, ki jim prisluhnemo, so v tistem trenutku za nas resnični. Poslušanje in pripovedovanje pravljic je pomembna razvojna spodbuda, saj imajo pravljice velik pomen za osebnostni, moralno in socialno-čustveni razvoj. Z veseljem bomo še naprej prebirali pravljice in ob njih doživljali ugodje in veselje.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.