MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Čebelice

Vzgojiteljica: Mojca Vozel     cebelice
Pom. vzgojiteljice: Anja Avbelj
Starost otrok: 3-4 leta
Število otrok:  19 

 

 

Pozdravljeni vsi, ki vstopate v ˝čebelji hram˝ igrivosti, veselja, malih in velikih podvigov…

Po brezskrbnih počitnicah, vstopamo v novo vrtčevsko leto polni energije,

upanja in želja do novih spoznavanj.

V ljubečem, spodbudnem in varnem okolju bova skupaj z vašim sodelovanjem popeljali otroke do želenih ciljev, pravih prijateljev in neprecenljivih izkušenj.

Z dobrimi željami, Mojca in Anja

 

 

Natisni E-naslov

Čebelice - junij

VESELO NA POČITNICE!

Za nami so nepozabna, poučna in igriva doživetja, pred nami pa brezskrbne počitnice.

Počitnice, ki vedno prinesejo kaj novega in zanimivega...

...pa naj bo to ali iskanje zakladov, prva plovba z ladjo, hoja na najvišjo goro, vožnja s kolesom ali igra v peskovniku.

Želimo vam čim več smeha, veselja, prijetne družbe in zanimivih dogodivščin v času počitnic.

Odpočijte si, naberite si novih moči in doživite mnogo lepih brezskrbnih trenutkov,

ki vas bodo spremljali še v naslednjem vrtčevskem letu.

Do takrat vas lepo pozdravljamo otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Zapisala Mojca Vozel

Čebelice - maj

Gibanje nas vsakodnevno spremlja skozi različne aktivnosti. Skozi gibanje zaznavamo in odkrivamo svoje telo, preizkušamo, kaj vse zmoremo in ob tem doživljamo ugodje in veselje. Ponosni smo na to, ko vidimo, kako spretni smo in kaj vse že zmoremo. Gibalne aktivnosti izvajamo tako na prostem kot tudi v igralnici. V mesecu maju smo načrtovali različne športne aktivnosti, a nam je vreme pri tem zelo nagajalo. Nekatere aktivnosti smo tako izvedli v igralnici, ostali pa bomo še v prihajajočih sončnih dneh. Zaradi slabega vremena smo tako veliko časa namenili ustvarjanju, kjer smo razvijali umetniške spretnosti in domišljijo. Kljub nenehnemu slabemu vremenu, smo se odpravili tudi na sprehod v dežju in uživali v skakanju po lužah.

Dežek pada cele dni,

še ponoči nam rosi in namaka luže tri:

v prvi luži žabica, v drugi luži račkica, v tretji luži sem pa jaz

vsi kričimo na ves glas.

(Neža Maurer)

Praznovali smo kar nekaj rojstnih dni naših prijateljev in praznovali tudi svetovni dan čebel. Seznanili smo se s pomenom čebel in čebelarstva za naše okolje, v katerem živimo. Odšli smo tudi v čebelarski dom Moravče.

Mesec maj pa smo zaključili z izletom na grad Tuštanj. Kot najmlajši udeleženci smo se udeležili zaključnega srečanja vrtcev, ki so sodelovali v projektu Primeri dobre prakse. Predstavili smo se z deklamacijo Deset prstkov in za konec spodbudili ostale otroke, da so se nam pridružili in zaplesali na našo najljubšo pesem Baby shark. Za tem smo imeli voden ogled gradu z grofom in grofico, nato smo se vsi skupaj odpravili na pohod do «Cegunce«. Tam nas je čakalo kosilo in pogostitev članov društva Tuštanj, za kar se jim še enkrat iskreno zahvaljujemo. Malo utrujeni smo se počasi vrnili v vrtec, z novimi doživetji in izkušnjami.

Zakorakali smo v mesec junij, kjer nas čakajo novi zanimivi in posebni dnevi, o katerih vas bomo seznanili prihodnjič.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Prispevek napisala: Mojca Vozel

Čebelice - april

DOGAJANJE V MESECU APRILU

Ekologija nas spremlja na vsakem koraku, zato smo tej temi namenili mesec april. Pričeli smo s prebiranjem prav posebne zgodbe z naslovom Vzleteli smo. Zgodba nas je popeljala na nadaljnje eko vsebine. Vsebine so se navezovale na pravilno ločevanje odpadkov v ustrezne zabojnike, kaj onesnažuje naravo, kaj se zgodi z odpadki v okolju, … Otroci so aktivno sodelovali v pogovoru, pri dejavnostih in svoje znanje pokazali ob obisku Grinija. Ali veste, kdo je Grini? Ste ga že, kje opazili? Grini je prišel iz zvezde Prodnice in nas razveselil s svojim obiskom v skupini. Je prijazen možic, ki skrbi za čisto okolje.

V mesecu aprilu smo imeli prav poseben dan, ki se ga bomo zagotovo vsi spominjali z velikim veseljem. Odšli smo na naš prvi izlet z avtobusom, ki nas je peljal v Minicity. Že vožnja z avtobusom je bila za nas pravo doživetje, a ko smo vstopili v Minicity smo bili popolnoma očarani. Minicity je tematski park v podobi majhnega mesta, ki ga gradijo ulice, ceste, hiše in kreativni park. V hiškah domujejo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja, porodnišnica, trgovina, gradbišče itd., v katerih smo skozi igro z animatorji spoznavali poklice in pridobivali uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Tako smo se v kreativnem mestu preizkusili v različnih poklicih in uživali v igri. Za nas je bilo to nepozabno doživetje in že se veselimo novih doživetij, ki bodo zagotovo tudi nekaj posebnega.

V pričakovanju novih doživetij, vas lepo pozdravljamo otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Prispevek zapisala: Mojca Vozel

Čebelice - februar

VARNO V PROMETU

Varnost je ena izmed glavnih prioritet, ki je pomembna na vsakem koraku. Govorimo o varnosti doma, okolju in prometu. Pomembno je, da že predšolskem obdobju otroke naučimo varnega in ustreznega ravnanja v različnih okoliščinah. Znati morajo poskrbeti za varnost sebe in drugih. V mesecu februarju smo tako prednost dali varnosti v prometu. Skozi različne aktivnosti, smo se seznanili, kaj je promet, kako moramo ravnati v prometu, spoznali nekatere prometne znake itd. Opazovali smo ilustracije, na katerih je bila vsebina promet. Pozorno smo opazovali ilustracije in komentirali dogajanje na ilustracijah. Tako smo se seznanili s pojmom promet. Izdelali smo tudi plakat, kjer smo na ustreznih mestih narisali varno hojo vsakega izmed nas. Večkrat smo se odpravili na opazovalni sprehod, kjer smo se učili varne hoje, pravilno prečkati prehod za pešce, opazovali smo promet, prometne znake itd. Igrali smo se gibalno igro semafor, pri kateri smo se preizkusili v različnih vlogah (pešec, voznik avtomobila, semafor). Igra ni bila samo zabavna, temveč tudi poučna. Naučili smo se tudi novo deklamacijo o semaforju.

Kaj utripa semafor?

Ste pripravljeni, pozor!

Rdeča ukazuje: “STOJ !”,

a zelene se ne boj.

Po pravilih se ravnaj

in prek ceste ne zdivjaj.

Tako smo se skozi cel mesec v okviru tematskega sklopa seznanjali z varnim vedenjem v različnih okoljih, predvsem v prometu.

Naj bo varen vsak naš in vaš korak, želimo otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Prispevek napisala Mojca Vozel

Čebelice - januar

ZIMSKO VESELJE!

Zima je prišla, sneg leti z neba… je pesem, ki nas popeljala v mesec januar. Kljub temu, da nas v začetku meseca zima še ni razveselila s snegom, so bile naše dejavnosti povezane z zimo. Prepevali smo zimske pesmi in prisluhnili različnim pravljicam. Še posebej radi smo prisluhnili pravljici z naslovom Čarobni sneženi mož. Zima nas je spodbudila tudi k likovnemu ustvarjanju in nastale so lepe risbe z različnimi zimskimi motivi, ki smo jih razstavili v avli vrtca, garderobi in igralnici. Na sprehodih smo opazovali naravo v zimskem času in si želeli, da bi jo kmalu videli tudi v belini. In naša želja se nam je kmalu uresničila. Ko smo se nekega dne prebudili iz spanja, nas je čakalo čudovito presenečenje – sneg! Stekli smo k našim velikim oknom in opazovali velike snežinke, ki so padale in padale. Končno smo dočakali nekaj snežnih radosti. Le kdo se ne bi veselil igre na snegu? V prihodnjih dneh smo se tako odpravili na bližnji hrib in se igrali na snegu. Vsi skupaj smo uživali v zimskih vragolijah, se dričali z lopatkami, se kotalili in lovili po snegu.

Zima pa nas je popeljala še malo dlje kot na bližnji hrib. ˝Odpravili smo se na daljno Antarktiko˝. Prav ste prebrali. Tam smo se pridružili pingvinom in skupaj z njimi zaplesali Pingvinji ples. Pingvini so nas tako očarali, da še sedaj velikokrat zaplešemo in zapojemo njihovo pesem. Kam nas bo pot popeljala v mesecu februarju pa boste izvedeli prihodnjič.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Čebelice z Mojco, Anjo in Žanom.

Prispevek napisala: Mojca Vozel

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.