MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Čebelice

Vzgojiteljica: Petra Štefan     cebelice
Pom. vzgojiteljice: Špela Jemec
Starost otrok:  3-4 leta
Število otrok:  19 


Skupino Čebelice sestavlja 19 otrok, od tega 13 dečkov in 6 deklic, in dve veliki »Čebeli«, vzgojiteljici Petra in Špela.

Stanujemo v zgornjem vrtcu, kjer se odlično počutimo. Radi se igramo, pojemo in plešemo, gibamo in ustvarjamo. Trudimo se, da je vsem v naši skupini lepo in da se dobro razumemo. 

 

 

NatisniE-naslov

Čebelice - december

VESELI IN PRAZNIČNI DECEMBER V ČEBELICAH

Že prvega decembra smo v naši avli in igralnici postavili smrečico, ki nas je spremljala ves december in nas razveseljevala. V celem mesecu smo imeli veliko različnih predstav: tako v kulturnem domu kot v telovadnici vrtca. Izdelovali smo okraske za na smreko, posejali božično žito ter okrasili igralnico. Kot je pri nas že tradicija, smo imeli novoletni ples, na katerem smo plesali ter peli. Bilo je zelo zabavno!

Zadnji teden pa nas je obiskal dedek Mraz in naši skupini prinesel darilo: veliiiiiiiiiko kock, ki jih z veseljem vsak dan uporabljamo. Darila smo se zelo razveselili, zato smo zelo hvaležni dedku Mrazu, da nas je obiskal in nas obdaril.

Seveda pa nismo pozabili na sprehode v naravi, igro in še kaj bi se našlo. Mesec nam je hitro minil in razveselili smo se počitnic in praznikov.

Vsem želimo srečno, zdravo in uspešno leto, ki je pred nami. Otroci skupine Čebelice se že veselimo novih dogodivščin! 

Čebelice - november

V začetku novembra smo se pogovarjali o ekologiji. Obiskala nas je maskota Grini, ki nam je skupaj s pomočjo smetarjev prikazala odvoz smeti. Izdelali smo eko smreko za natečaj Deluj eko-ohrani čebelo in smreko. Spoznali smo pravljico Medena pravljica in njene junake. Kartonasto smreko smo pobarvali in jo oblepili z medvedom, čebelami in lončki medu. Obiskali smo ekološki otrok pri zdravstvenem domu in se tudi tam o tem pogovorili.

V drugi polovici meseca smo spoznavali dele telesa. Obrisali smo svoje telo, narisali svoj obraz, se veliko gibali in preko gibalnih in socialnih iger občutili telo. Tudi pri integrirani angleščini smo se pogovarjali o delih telesa, tako da jih znamo poimenovati v dveh jezikih.

Sedaj pa že komaj čakamo veseli in praznični december, v katerem bo polno zanimivih dogodkov za našo skupino in celoten vrtec.

SKUPINA ČEBELICE S PETRO IN ŠPELO

Čebelice - oktober

KDO VSE NAM POMAGA: SPOZNAVANJE POKLICEV V SKUPINI ČEBELICE

Mesec oktober je bil v skupini Čebelice precej pester. V prvem tednu smo »spustili sonce v vrtec«, saj je potekal teden otroka. V kulturnem domu smo si ogledali predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež v izvedbi lutkovnega gledališča Frufru. Po Moravčah smo imeli fotoorientacijo, saj smo hodili po poti škrata Feliksa, ki se je nedavno sprehajal po naših krajih in nam pustil pismo in fotografije. V tem tednu smo se veliko igrali, za zaključek pa smo imeli kostanjev piknik.

V mesecu požarne varnosti smo spoznavali poklice, kdo vse nam pomaga. Obiskali smo gasilski dom. Tam so nam gasilci prikazali, kako odidejo na mesto požara, pokazali so nam opremo in seveda gasilski avto, nad katerim so bili otroci navdušeni. Tudi v vrtcu smo se pogovarjali o gasilcih, prebirali knjige in slikanice ter prepevali pesem Gasilec prostovoljec. Izvedli smo tudi evakuacijsko vajo vrtca.

Preko gostov, ki so nas obiskali: zdravnica, medicinska sestra in vojak smo otroke seznanjali, kako pomembni so poklici, ki nam pomagajo. Vsi naši gostje, starši otrok, so nam prinesli s seboj tudi pripomočke, ki jih uporabljajo, tako da so jih lahko otroci preizkusili in pogledali.

Otroci in vzgojiteljici skupine Čebelice se  zahvaljujemo vsem gostom, ki so nas obiskali v vrtcu in pa tudi vsem poklicem, ki nam v težavah pomagajo.

 

Čebelice - september

V novo skupino smo sprejeli kar 9 novih otrok, ki še niso obiskovali vrtca. Zanje je bil ta mesec mesec uvajanja na novo okolje in nove osebe. Skupaj smo se veliko crkljali, pogovarjali in se imeli lepo. V deževnih dneh smo se igrali in spoznavali nove igrače in igralnico ter drug drugega, v lepem vremenu, ki pa ga ni bilo ravno veliko v septembru, pa smo se odpravili na sprehode.

Praznovali smo že kar štiri rojstne dneve in se poveselili skupaj z otroki. To pa ni bilo edino praznovanje: na prvi jesenski dan nas je obiskala botra Jesen in skupaj z njo smo se naučili deklamacijo Slikarka:

SLIKARKA

Vsako leto isti čas

pride v našo malo vas

slikarka, znana dobro vsem,

ime ji je gospa Jesen.

Rumeno, rdeče in rjavo

nam naslika vso naravo.

Ostane vedno le do zime –

tedaj se poslovi – in mine.

Mesec je bil hitro za nami in se že veselimo novih dogodivščin v oktobru!

Skupina Čebelice

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.