MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Čebelice

Vzgojiteljica: Petra Štefan     cebelice
Pom. vzgojiteljice: Špela Jemec
Starost otrok:  3-4 leta
Število otrok:  19 


Skupino Čebelice sestavlja 19 otrok, od tega 13 dečkov in 6 deklic, in dve veliki »Čebeli«, vzgojiteljici Petra in Špela.

Stanujemo v zgornjem vrtcu, kjer se odlično počutimo. Radi se igramo, pojemo in plešemo, gibamo in ustvarjamo. Trudimo se, da je vsem v naši skupini lepo in da se dobro razumemo. 

 

 

Natisni E-naslov

Čebelice - april

Ko je pomlad v razcvetu, so najbolj aktivne tudi čebele. Seveda tudi otroci iz skupine Čebelice nismo prav nič drugačni. V tem mesecu smo zajemali pomladno dogajanje s polno žlico.

Navduševali smo se nad bujnim pomladnim razcvetom in se podajali na raziskovalne sprehode po okolici vrtca, proti ribnikom, na travnik, v park in v gozd.

Narava je najlepša, ko je čista. Zato smo še posebej pazili, kako smo ločevali odpadke, si ogledali ekološke otoke v Moravčah in se trudili za čisto okolje okrog nas.

Na sprehodih nismo pozabili na varno hojo v prometu. Ogledali smo si varne poti okrog vrtca, se učili pravilno prečkati cesto in si zapomnili, da zebre niso le v Afriki, ampak tudi na cesti.

Skupaj s starši smo se trudili za vestno pripenjanje z varnostnim pasom. Tako smo v projektu Pasavček zapolnjevali kartončke z žigi in nekateri so si že prislužili nagrado- tatoo Pasavčka.

Upamo, da se pomlad še ne bo prehitro poslovila, ker nas v mesecu maju čaka še veliko pomladnih izzivov.

Lep pozdrav od otrok iz skupine Čebelice ter od Vide, Špele in Joži!

 

Čebelice - marec

PRAV POSEBEN DAN V SKUPINI ČEBELICE

Pomlad je zagotovo najlepši letni čas, saj nas narava v svojem prebujanju privablja na sprehode, kjer lahko vidimo marsikaj lepega. V skupini Čebelice smo se večkrat odpravili na sprehode in opazovali naravo v pomladnem prebujanju, ki nas je navdihnila tudi k drugim dejavnostim. Pomlad je tisti čas, ko na travniku občudujemo pomladne cvetlice in ne samo to, prepustimo se lahko prepevanju ptic. Ko smo bili vsi v pričakovanju, da se bomo po zajtrku odpravili na sprehod opazovati, raziskovati in spoznavati značilnosti pomladi, nas je razveselilo pismo. Ali uganete, kdo nam je pisal? Pisal nam je zajček Sivko, ki je za nas v naravi pripravil prav posebno presenečenje. A pot do presenečenja je bila polna ovir in nalog.

Najprej smo morali dobro opazovati in poiskati posamezna pisma, ki jih je nastavil zajček, na katerem so bile napisane različne naloge, kot npr. zapeti pomladno pesem, poiskati trobentico in nanjo trobiti, prisluhniti zvokom v naravi in se gibati kot zajec . Pot nas je vodila mimo parka pa vse do Rudnika, kjer nas je pričakalo težko pričakovano presenečenje. Ali uganete, kaj nas je pričakalo? Pričakal nas je velik oranžen korenček, v katerem se je skrivalo pravo presenečenje. Zagotovo vas zanima, kakšno je bilo, vendar pa naj to ostane naša skrivnost. Polni lepih vtisov smo se vrnili nazaj proti vrtcu.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Čebelice z Vido, Joži in Špelo.

Zapisala Vida Rokavec

Čebelice - februar

POSEBNI DNEVI V MESECU FEBRUARJU

V mesecu februarju smo bili deležni kar nekaj posebnih dni.

V prvem tednu smo se posvetili slovenskemu kulturnemu prazniku, kajti 8. februarja smo praznovali kulturni praznik, v spomin na velikega pesnika Franceta Prešerna. Seznanili smo se, kdo je bil France Prešeren in spoznali nekatera pomembna njegova pesniška dela in prisluhnili slovenski himni.

Teden je bil naokoli in že se je bližal najbolj norčavi teden v letu. Naučili smo se novo pustno pesem, in izdelovali pustne maske iz odpadnih papirnatih vrečk. In že je prišel dan, ko se je po vrtcu slišalo tralala hopsasa pustne smo šeme … Ja, bil je pustni torek. Dan, ki se ga še posebej veselimo otroci, saj se na ta dan lahko našemimo v maškare. Že na vse zgodaj zjutraj smo v vrtec prikorakale vesele pustne šeme, oblečene v čudovite, pisane kostume. Skupaj z ostalimi skupinami otrok smo se zbrali v avli vrtca. Ob glasbi smo veselo zaplesali klovni, čebelice, pikapolonice, gasilci , Nodiji… Bilo je veselo in norčavo.

Zime nam ni uspelo pregnati in narava nas je razveselila z veliko pošiljko snega. Tega smo izkoristili za igro na snegu, kjer smo zelo uživali s prijatelji iz skupine Žabice.

Mesec februar je bil tudi športno obarvan. Naše dejavnosti so se navezovale na olimpijske igre. Spoznali smo nekatere zimske športne discipline na olimpijskih igrah. V nekaterih disciplinah smo se tudi sami preizkusili in razvijali nekatere športne spretnosti.

Tedni so hitro minili in že so bile tu zimske počitnice. Nekateri smo se odpravili na počitnice, ostali pa smo obiskovali vrtec in se igrali s prijatelji iz ostalih skupin.

Lep pozdrav, otroci iz skupine Čebelice z Vido in Špelo

Čebelice - december

VESELI IN PRAZNIČNI DECEMBER V ČEBELICAH

Že prvega decembra smo v naši avli in igralnici postavili smrečico, ki nas je spremljala ves december in nas razveseljevala. V celem mesecu smo imeli veliko različnih predstav: tako v kulturnem domu kot v telovadnici vrtca. Izdelovali smo okraske za na smreko, posejali božično žito ter okrasili igralnico. Kot je pri nas že tradicija, smo imeli novoletni ples, na katerem smo plesali ter peli. Bilo je zelo zabavno!

Zadnji teden pa nas je obiskal dedek Mraz in naši skupini prinesel darilo: veliiiiiiiiiko kock, ki jih z veseljem vsak dan uporabljamo. Darila smo se zelo razveselili, zato smo zelo hvaležni dedku Mrazu, da nas je obiskal in nas obdaril.

Seveda pa nismo pozabili na sprehode v naravi, igro in še kaj bi se našlo. Mesec nam je hitro minil in razveselili smo se počitnic in praznikov.

Vsem želimo srečno, zdravo in uspešno leto, ki je pred nami. Otroci skupine Čebelice se že veselimo novih dogodivščin! 

Čebelice - november

V začetku novembra smo se pogovarjali o ekologiji. Obiskala nas je maskota Grini, ki nam je skupaj s pomočjo smetarjev prikazala odvoz smeti. Izdelali smo eko smreko za natečaj Deluj eko-ohrani čebelo in smreko. Spoznali smo pravljico Medena pravljica in njene junake. Kartonasto smreko smo pobarvali in jo oblepili z medvedom, čebelami in lončki medu. Obiskali smo ekološki otrok pri zdravstvenem domu in se tudi tam o tem pogovorili.

V drugi polovici meseca smo spoznavali dele telesa. Obrisali smo svoje telo, narisali svoj obraz, se veliko gibali in preko gibalnih in socialnih iger občutili telo. Tudi pri integrirani angleščini smo se pogovarjali o delih telesa, tako da jih znamo poimenovati v dveh jezikih.

Sedaj pa že komaj čakamo veseli in praznični december, v katerem bo polno zanimivih dogodkov za našo skupino in celoten vrtec.

SKUPINA ČEBELICE S PETRO IN ŠPELO

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.