MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sončki

Vzgojiteljica: Suzana Trivič     soncki
Pom. vzgojiteljice: Saša Mele (nadomešča Maruša Cerar)
Starost otrok:  2-6 let
Število otrok:  20 

DOBRO JUTRO TEBI,

DOBRO JUTRO VAM, DOBRO JUTRO VSEM,

KI PRIHAJATE K NAM.

Srečno in uspešno v novo šolsko leto!

Suzana Trivič in Tjaša Marolt

 Natisni E-naslov

Sončki - marec

LUŠTNO JE BILO!

Za nami je zanimiv in vsebinsko bogat program posameznih dejavnosti. Pogovarjali smo se o letnih časih, ter spoznavali značilnosti pomladi. Radostni smo jo pričakali, ter si v družbi ostalih vrtčevskih otrok pogledali predstavo z naslovom Kaj je to pomlad? Zanimiva in poučna predstava je otroke nasmejala, ter jih poučila o veselih dogajanjih v naravi. Družabni dogodek smo zaključili s prepevanjem spomladanskih pesmi, ob spremljavi kitare. Veliko smo ustvarjali (ob praznovanju mednarodnega dneva žena, dnevu mučenikov in materinskem dnevu), ter ustvarili kar nekaj ličnih izdelkov. S pticami in prav posebnim spomladanskim cvetjem, smo okrasili tudi našo igralnico. Postala je še prijetnejša, kot je bila. Ko je sonce končno pokukalo izza oblakov, smo se toplo oblekli, ter se odpravili na sprehod-e. Na poti so nas »pričakali« prvi znanilci pomladi. Pogledali smo si cvetlice in občudovali vse te pisane barve.Pod okriljem Agencije za varnost, nas je obiskala lutkarica ga. Tina, ki nam je zaigrala predstavo »Pasavček v prometu«. Skozi poučno zgodbico smo utrdili svoje znanje o varnem vedenju v prometnem okolju. Igriv a odgovoren lik Pasavčka nas je prijazno poučil, da Red je vedno pas pripet. Ob koncu meseca smo se odpravili na »lov na navihanega zajčka«, ki nam jo je pošteno zagodel. Namreč, presenečal nas je s svojimi pismi, s katerimi nas je spodbudil, da ga poiščemo. Iskali smo ga a ga našli nismo. Pred velikonočnimi prazniki je zajec veselo priskakljal naokoli in nam popestril vrtčevski vsakdan ;)

Otroci iz skupine »Sončki«, s Suzano in Marušo vas lepo pozdravljamo in vam želimo prijetne pomladne dni.

Prispevek napisala Suzana Trivič

 

 

Sončki - februar

V naši skupini so otroke tudi v mesecu februarju spremljale različne dejavnosti, v sproščenem, igrivem in nagajivem duhu. Najbolj pa smo se razveselili snega, ki je končno pobelil naše kraje. Naravnost uživali smo v zimskih igrarijah na snegu, radovedno smo stopali po njem, delali gazi, se lovili in kotalili. Seveda pa nismo pozabili niti na igro v naših kotičkih, kjer so se otroci najraje igrali. Zanimivo jih je bilo opazovati in nekaj trenutkov ujeti v objektiv fotoaparata.

»Sončki« vam želimo veliko nepozabnih zimskih doživetij, ter vas do naslednjič pozdravljamo!

Prispevek napisala Suzana Trivič

 

Sončki - januar

VIJA, VAJA, IGRA NAS RAZVAJA

Mesec januar smo začeli z novim tematskim sklopom, ki smo ga poimenovali Vija, vaja, igra nas razvaja. Tekom celega meseca smo se zares veeeeeeeliko igrali in crkljali. Pogovarjali smo se o igrah in igračah, ter opisovali svojo najljubšo igro/igračo, ki smo jo tudi narisali. Nekateri otroci so se domislili in narisali tudi številne druge risbice, ki so jih razstavili in »prodajali« ostalim otrokom. Denar za nakup so si izdelali kar sami, ter tako pustili svoji domišljiji prosto pot :) Skupaj smo izdelali kar dve didaktični igrači, ki smo ju poimenovali – Snežak in Tri v vrsto, ter se seznanili z novo plesno gibalno igro - Plesoči snežak. Veliko smo se gibali na svežem zraku, ter uživali v igrah na prostem. Hladna, meglena jutra pa smo izkoristili za skupna druženja in likovna ustvarjanja na temo Zima. Z zimsko dekoracijo smo okrasili tudi našo igralnico, ki je tako postala še lepša kot je bila.  

Vsak posameznik, od najmlajšega do najstarejšega otroka je s svojim vedenjem in dejanji prispeval k skupnim nepozabnim trenutkom.  

»Sončki« s Suzano in Marušo vas do prihodnjič lepo pozdravljamo! 

Sončki - december

DECEMBRSKI ŽIV ŽAV

Praznični decembrski čas je bil zelo zanimiv in ravno prav nagajiv ;)

Vsak dan so nas navihani palčki presenečali s svojim pismi, ki smo jih morali poiskati. Skrita pisma so v nas vzbujala radovednost, zato smo komaj čakali, da izvemo, kaj vse bomo počeli.

Bogat in pester program (postavitev in okraševanje novoletne smrečice, kreativne delavnice, obisk knjižničarke, ogled lutkovnih predstav, rajanje, novoletni ples, kino, sejanje božičnega žita itd.) je dodobra popestril naš vrtčevski vsakdan. S svojim obiskom so nas presenetili tudi vsi trije dobri možje in nas presenetili z darili. Ob koncu meseca smo se s pozitivnimi mislimi in lepimi željami poslovili in v novo leto razpoloženi in zadovoljni vstopili.

Vsem skupaj želim, da nam bo novo leto, le v srečo odeto.

Srečno! »Sončki« s Suzano in Marušo 

Sončki - november

NOVEMBRSKE DOGODIVŠČINE

Počeli smo veliko zabavnih in zanimiv stvari!

Udeležili smo se pevskih vaj, na katerih smo ob spremljavi kitare prepevali znane pesmi (Luža mleka sredi sobe, Če si slabe volje, Bel zajček itd.), ter nekatere izmed njih tudi gibalno uprizorili.

Sodelovali smo pri integriranih angleških uricah, ter na igriv način spoznavali nove angleške besede. Besedišče smo usvajali preko pesmic, igre in gibalnih aktivnosti.

Razveselili smo se predstavitve odvoza različnih zabojnikov polnih odpadkov. Bili smo navdušeni, ko smo videli, kako z lahkoto smetarsko vozilo dvigne poln zabojnik, ter se razveselili prijaznega vesoljčka Grinija.

Spoznavali smo prstno igro v kateri smo naravnost uživali. Zabavali so se ob izgovarjanju posameznih besed, ter ob tem doživljali zvočnost in ritem.

Prijavili smo se na natečaj Deluj EKO – ohrani čebelo in smreko. Smreko izdelano iz lepenke smo pobarvali in nanjo nalepili »panj«, za katerega smo uporabili tehniko kaširanja - lepljenje koščkov papirja na napihnjen balon. Z okraski, ki smo jih izdelali iz naravnih materialov, odpadnega papirja in kartona, pa smo našoEKO smrečico tudi okrasili. Vsak otrok je prispeval svojo idejo, zamisel, predlog, ter s svojo aktivnostjo doprinesel k skupni pripravi našega končnega izdelka.

S tradicionalnim medenim zajtrkom smo se pridružili vsem šolam in vrtcem v Sloveniji, ter podprli dan slovenske hrane, ter otroke spodbudili k uživanju domače/lokalno pridelane hrane. Na dano temo smo pripravili tudi skupni plakat, ki smo ga opremili z risbami in komentarji otrok.

S svojim obiskom nas je presenetil čebelar. S svojim prihodom nas je razveselil, ter nas veliko novega naučil. Ob slikovnem gradivu smo se pogovorili, ter se seznanili z življenjem čebel. Predstavil nam je čebelarske pripomočke in čebelarsko zaščitno obleko, kapo in rokavice. Skupno srečanje smo zaključili s pokušanjem medu in izdelkov iz meda. Od čebelarja smo se poslovili, ter se nadaljnjih skupnih druženj razveselili.

Izvajali smo gibalne vaje, se igrali različne igre z žogo, ter se veliko gibali na svežem zraku. Sprehodili smo se ob gozdni poti, ter opazovali gore, ki jih sneg nikakor ne pobeli. Na enem izmed sprehodov smo se ustavili v Kmetijski zadrugi in cvetličarni, kjer smo si ogledali bogato ponudbo velikonočnih cvetličnih aranžmajev.    

Ob koncu meseca nam je s skupnim delom uspelo izdelati zimsko dekoracijo, s katero smo okrasili našo igralnico. Naša soba je tako postala še lepša in prijetnejša. Počasi naprej hitimo in se prihajajočih praznikov veselimo. Prvo okence na adventnem koledarju smo odprli in začeli z odštevanjem dni do božiča/praznovanja novega leta. Ena, dve, tri, odštevajmo zdaj vsi ;)

»Sončki« s Suzano in Marušo vam želimo prijetne decembrske dni. ZZZZZZZimski pozdravček

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.