MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sončki

Vzgojiteljica: Suzana Trivič     soncki
Pom. vzgojiteljice: Saša Mele (nadomešča Maruša Cerar)
Starost otrok:  2-6 let
Število otrok:  20 

DOBRO JUTRO TEBI,

DOBRO JUTRO VAM, DOBRO JUTRO VSEM,

KI PRIHAJATE K NAM.

Srečno in uspešno v novo šolsko leto!

Suzana Trivič in Tjaša Marolt

 NatisniE-naslov

Sončki - januar

VIJA, VAJA, IGRA NAS RAZVAJA

Mesec januar smo začeli z novim tematskim sklopom, ki smo ga poimenovali Vija, vaja, igra nas razvaja. Tekom celega meseca smo se zares veeeeeeeliko igrali in crkljali. Pogovarjali smo se o igrah in igračah, ter opisovali svojo najljubšo igro/igračo, ki smo jo tudi narisali. Nekateri otroci so se domislili in narisali tudi številne druge risbice, ki so jih razstavili in »prodajali« ostalim otrokom. Denar za nakup so si izdelali kar sami, ter tako pustili svoji domišljiji prosto pot :) Skupaj smo izdelali kar dve didaktični igrači, ki smo ju poimenovali – Snežak in Tri v vrsto, ter se seznanili z novo plesno gibalno igro - Plesoči snežak. Veliko smo se gibali na svežem zraku, ter uživali v igrah na prostem. Hladna, meglena jutra pa smo izkoristili za skupna druženja in likovna ustvarjanja na temo Zima. Z zimsko dekoracijo smo okrasili tudi našo igralnico, ki je tako postala še lepša kot je bila.  

Vsak posameznik, od najmlajšega do najstarejšega otroka je s svojim vedenjem in dejanji prispeval k skupnim nepozabnim trenutkom.  

»Sončki« s Suzano in Marušo vas do prihodnjič lepo pozdravljamo! 

Sončki - december

DECEMBRSKI ŽIV ŽAV

Praznični decembrski čas je bil zelo zanimiv in ravno prav nagajiv ;)

Vsak dan so nas navihani palčki presenečali s svojim pismi, ki smo jih morali poiskati. Skrita pisma so v nas vzbujala radovednost, zato smo komaj čakali, da izvemo, kaj vse bomo počeli.

Bogat in pester program (postavitev in okraševanje novoletne smrečice, kreativne delavnice, obisk knjižničarke, ogled lutkovnih predstav, rajanje, novoletni ples, kino, sejanje božičnega žita itd.) je dodobra popestril naš vrtčevski vsakdan. S svojim obiskom so nas presenetili tudi vsi trije dobri možje in nas presenetili z darili. Ob koncu meseca smo se s pozitivnimi mislimi in lepimi željami poslovili in v novo leto razpoloženi in zadovoljni vstopili.

Vsem skupaj želim, da nam bo novo leto, le v srečo odeto.

Srečno! »Sončki« s Suzano in Marušo 

Sončki - november

NOVEMBRSKE DOGODIVŠČINE

Počeli smo veliko zabavnih in zanimiv stvari!

Udeležili smo se pevskih vaj, na katerih smo ob spremljavi kitare prepevali znane pesmi (Luža mleka sredi sobe, Če si slabe volje, Bel zajček itd.), ter nekatere izmed njih tudi gibalno uprizorili.

Sodelovali smo pri integriranih angleških uricah, ter na igriv način spoznavali nove angleške besede. Besedišče smo usvajali preko pesmic, igre in gibalnih aktivnosti.

Razveselili smo se predstavitve odvoza različnih zabojnikov polnih odpadkov. Bili smo navdušeni, ko smo videli, kako z lahkoto smetarsko vozilo dvigne poln zabojnik, ter se razveselili prijaznega vesoljčka Grinija.

Spoznavali smo prstno igro v kateri smo naravnost uživali. Zabavali so se ob izgovarjanju posameznih besed, ter ob tem doživljali zvočnost in ritem.

Prijavili smo se na natečaj Deluj EKO – ohrani čebelo in smreko. Smreko izdelano iz lepenke smo pobarvali in nanjo nalepili »panj«, za katerega smo uporabili tehniko kaširanja - lepljenje koščkov papirja na napihnjen balon. Z okraski, ki smo jih izdelali iz naravnih materialov, odpadnega papirja in kartona, pa smo našoEKO smrečico tudi okrasili. Vsak otrok je prispeval svojo idejo, zamisel, predlog, ter s svojo aktivnostjo doprinesel k skupni pripravi našega končnega izdelka.

S tradicionalnim medenim zajtrkom smo se pridružili vsem šolam in vrtcem v Sloveniji, ter podprli dan slovenske hrane, ter otroke spodbudili k uživanju domače/lokalno pridelane hrane. Na dano temo smo pripravili tudi skupni plakat, ki smo ga opremili z risbami in komentarji otrok.

S svojim obiskom nas je presenetil čebelar. S svojim prihodom nas je razveselil, ter nas veliko novega naučil. Ob slikovnem gradivu smo se pogovorili, ter se seznanili z življenjem čebel. Predstavil nam je čebelarske pripomočke in čebelarsko zaščitno obleko, kapo in rokavice. Skupno srečanje smo zaključili s pokušanjem medu in izdelkov iz meda. Od čebelarja smo se poslovili, ter se nadaljnjih skupnih druženj razveselili.

Izvajali smo gibalne vaje, se igrali različne igre z žogo, ter se veliko gibali na svežem zraku. Sprehodili smo se ob gozdni poti, ter opazovali gore, ki jih sneg nikakor ne pobeli. Na enem izmed sprehodov smo se ustavili v Kmetijski zadrugi in cvetličarni, kjer smo si ogledali bogato ponudbo velikonočnih cvetličnih aranžmajev.    

Ob koncu meseca nam je s skupnim delom uspelo izdelati zimsko dekoracijo, s katero smo okrasili našo igralnico. Naša soba je tako postala še lepša in prijetnejša. Počasi naprej hitimo in se prihajajočih praznikov veselimo. Prvo okence na adventnem koledarju smo odprli in začeli z odštevanjem dni do božiča/praznovanja novega leta. Ena, dve, tri, odštevajmo zdaj vsi ;)

»Sončki« s Suzano in Marušo vam želimo prijetne decembrske dni. ZZZZZZZimski pozdravček

Sončki - september

PREPROSTO, SEPTEMBER!

Zazvonil je prvi šolski zvonec in naznanil, da počitnic je konec. Ponovno smo se zbrali, da bi se s prijatelji skupaj igrali. Ker nismo več majhni ampak veliki, smo se iz »Medvedkov« v »Sončke« preselili. Našo igralnico smo skupaj okrasili in teraso lepo uredili. Veliko smo se igrali, pa tudi smejali. In zdaj že se veselimo novih, skupnih, lepih trenutkov. Naj jih bo veliko :)

Želimo vam lepe jesenske dni, vaši »Sončki« s Tjašo , Marušo in Suzano

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.