MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sončki

Vzgojiteljica: Suzana Trivič     soncki
Pom. vzgojiteljice: Saša Mele (nadomešča Maruša Cerar)
Starost otrok:  2-6 let
Število otrok:  19

DOBRO JUTRO TEBI,

DOBRO JUTRO VAM, DOBRO JUTRO VSEM,

KI PRIHAJATE K NAM.

Srečno in uspešno v novo šolsko leto!

Suzana Trivič in Maruša Cerar.

 Natisni E-naslov

Sončki - junij

DRAGI OTROCI, SPOŠTOVANI STARŠI!

VSAK HIP BO NASTOPIL NAŠ NAJLJUBŠI ČAS, POČITNICE! ŽELIVA VAM ČIM VEČ MEDSEBOJNEGA DRUŽENJA IN PREŽIVLJANJA PROSTEGA ČASA PO VAŠI MERI. UŽIVAJTE, KJERKOLI ŽE BOSTE!

SUZANA IN MARUŠA

Sončki - marec

KO PRIDE POMLAD

Marec, za mnoge najlepši mesec v letu, smo pričeli slavnostno s praznovanjem rojstnega dne našega vrtčevskega prijatelja. Skupaj smo veliko rajali in prepevali najljubše otroške pesmi, ter se učili nove deklamacije, ob kateri smo spoznavali pojem desna/leva. Na pustni torek smo se prelevili v svoje najljubše junake, ter se na plesni zabavi vselili v družbi ostali vrtčevski otrok. S tematskimi pogovori smo popestrili naša jutra, ter vsakodnevno prisluhnili pravljicam, ki so nas spodbujale k razmišljanju in nadaljnjemu pogovoru. Seznanili smo se z mednarodnim praznikom žensk, ter s praznovanjem obeležili praznik posvečen našim mamicam. Deževne in vetrovne dni smo s pridom izkoristili za kreativna ustvarjanja. Ob izvedbi likovnih dejavnosti je bilo veliko smeha in šaljivih komentarjev. Vse izdelke smo opremili s simboli otrok in jih razstavili na ogled obiskovalcem vrtca.

Ogledali smo si kar nekaj čudovitih predstav. Lutkovno predstavo O belem mucku, ki je bil čisto črn, smo si pogledali v Kulturnem domu Moravče. Predstava v izvedbi Lutkovnega gledališča Fru-Fru nas je na igriv in humoren način »učila« strpnosti in razumevanja drugačnosti. S poučnimi vsebinami smo si ogledali tudi predstavi Pasavček v prometu, ter mjuzikel Kdo je Vidku napravil srajčico? Z interaktivno predstavo Pasavček v prometu je Javna agencija RS za varnost v prometu nagradila najbolj aktivne vzgojitelje, po različnih slovenskih vrtcih, med katerimi smo bili tudi mi. Na poučen in zabaven način se je lik Pasavčka z nami pogovarjal o pravilnem ravnanju v prometu, ter nas poučil o ustrezni uporabi otroških sedežev in varnostnih pasov. Predstava je bila zelo dobro zaigrana, kar smo nagradili z gromoglasnim aplavzom. Tudi uprizoritev mjuzikla v izvedbi učencev OŠ Litija je bila odlična, tako po besedilu, kot po igralski zasedbi in glasbenih vložkih. Izrazito humano naravnana pravljica, ki je na slikovit način predstavila pomen solidarnosti in povezanosti je na vse nas pustila močan vtis.


Kljub vsebinsko raznolikem programu, smo večji del dopoldneva najraje namenili bivanju na prostem. Radi smo hodili na sprehode, zahajali v gozd, se igrali na vrtčevskem igrišču, spoznavali gibalne igre, ter urili svoje spretnosti pri vožnji s kolesom, skirojem in triciklom. Prosta igra ob uporab igral in tekanje po bližnjem hribčku sta nas vedno znova sprostili in razvedrili. V okviru projekta Mali sonček smo se odpravili tudi na pohod, ter dan preživeli nekoliko drugače. Pred odhodom smo se primerno opremili, ter si nadeli odsevne jopiče za boljšo vidljivost in večjo varnost v prometu.


Na prvi pomladni dan smo skupaj s starši pripravili čudovito dekoracijo, s katero smo okrasili okna naše igralnice. Ob tej priložnosti bi se ponovno želela zahvaliti vsem staršem za svoj trud in sodelovanje! Ob zaključku meseca smo s prijetnimi darili presenetili naše najbližje, ter jim zaupali, kako radi jih imamo :) Pomembno je dobiti, pa tudi deliti in čutiti. Ostanite vedri in nasmejani, ter s svojimi najdražjimi obdani.

Lep pozdrav, otroci skupine »Sončki« s Suzano in Marušo!

Prispevek napisala: Suzana Trivič

 

 

 

Sončki - februar

TAKO GRE TO PRI NAS

Vreme nam je bilo naklonjeno zato smo si dopoldneve popestrili z vsakodnevnim bivanjem v naravi. Gibanje na svežem zraku je del našega vsakdana, saj na ta način skrbimo za krepitev in ohranjanje svojega zdravja. Ker smo zelo vedoželjni smo spoznavali okolje, ter vremenske pojave. Ogledali smo si tudi zaledeneli ribnik, ter se pogovorili o nevarnostih gibanja ob njem. Na poti smo spremljali in opazovali prometne situacije, ter pridobivali ustrezna znanja in veščine o varnem ravnanju v prometu. Radi smo obiskovali tudi naše vrtčevsko igrišče, kjer smo se vsi skupaj zabavali ob prostih igrah.

Ob praznovanju kulturnega dne smo se seznanili z življenjem pesnika Franceta Prešerna, ter nekaterimi njegovimi literarnimi deli. Podrobneje smo spoznali pesem (balado) Povodni mož, ki so jo spremljale zanimive ilustracije. Seznanili smo se z običajem ob praznovanju Valentinovega, ter v okviru »Sončkove ustvarjalnice« sodelovali pri pripravi valentinove voščilnice.

Na prav poseben dan, nas je s svojim obiskom razveselil g. župan. V družbi ostalih vrtčevskih otrok (2. star. obd.) smo prisluhnili njegovi šaljivi zgodbi o Čuriju Muriju. S svojim zanimivim pripovedovanjem nas je pošteno nasmejal. Ogledali smo si tudi predstavo o Piki Nogavički, v izvedbi šolskih otrok. Izredno dobra »igralska zasedba« v kateri je največji vtis naredila navihana deklica Pika Nogavička, nas je prav prijetno zabavala. Uprizorjeno predstavo smo nagradili z gromoglasnim aplavzom.

Ker radi ustvarjamo nove in zanimive stvari, smo poleg obstoječih igralnih kotičkov v igralnici uredili novega, »Dom in družina«. V njem smo se zelo rad igrali, ter si razne šaljive prigode pripovedovali. Prepevali smo znane otroške pesmi, ter se seznanili z novo izštevanko, s katero smo utrjevali barve.


Mesec smo zaključili z obiskom 1. razreda, ki ga obiskujejo naši stari prijatelji (lanskoletni otroci). Ob prihodu nas je prijazno sprejela učiteljica Barbara, ter nas povabila k učni uri. Sledili smo temi, ter aktivno sodelovali pri pouku z ostalimi učenci. Učiteljica je otroke pohvalila za njihovo znanje/sodelovanje, ter nas povabila, da se še kdaj oglasimo. Lepo in zares zelo zanimivo je bilo.

Prijazno vas pozdravljamo, »Sončki« z Marušo in Suzano!

Prispevek napisala: Suzana Trivič

 20190207 101020

 20190214 104453

 

Sončki - januar

ZZZZZZZZZZIMA

Vstopili smo v novo koledarsko leto. V naši skupini smo ga pričeli slavnostno, s praznovanjem rojstnega dne našega vrtčevskega prijatelja. Na plesni zabavi smo urili svoje plesne korake, ter prepevali otroške pesmi. Radi smo likovno ustvarjali, ter se družili s prijatelji iz oddelka »Medvedki«. Seznanili smo se s pesmico Mojce Robič - Delamo snežaka, ter se zabavali ob skupnem »učenju« plesne koreografije. Vsakodnevno smo se gibali na svežem zraku, saj so nas snežinke, ki so padale z neba vedno znova zvabile na prosto. Navdušeni smo se sprehajali po zasneženi okolici, ter snežne razmere s pridom izkoristili za zimske igre na snegu. Kepanje je bilo zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih iger, prava zimska zabava, ki nas je vse pošteno nasmejala. Na šolskem igrišču smo prosto tekali po zasneženih predelih, ter se prijetno utrujeni vračali v naš vrtec, kjer smo skupna druženja nadaljevali ob igrah po igralnih kotičkih. Simbolna (domišljijska) igra je bila prevladujoča igra. Manipuliranje z raznovrstnimi predmeti nas je vodilo k igranju različnih vlog, ter oblikovanju in zamišljanju raznovrstnih igralnih scenarijev, ob katerih je do izraza prišla tudi naša ustvarjalnost. V upanju na novo snežno pošiljko, vas do naslednjič vse skupaj prav lepo pozdravljamo.

»Sončki« s Suzano in Marušo

Prispevek napisala Suzana Trivič

 

Sončki - december

Dragi starši,

če je sreča kapljica vode, če je zdravje žarek sonca in če je ljubezen čudovit svet, vam želimo vsega za cel planet! LEPE PRAZNIKE IN SREČNO 2019! »Sončki« s Suzano in Marušo

Misel napisala: Suzana Trivič

 

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.