MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sončki

Vzgojiteljica: Suzana Trivič     soncki
Pom. vzgojiteljice: Saša Mele (nadomešča Maruša Cerar)
Starost otrok:  2-6 let
Število otrok:  20 

DOBRO JUTRO TEBI,

DOBRO JUTRO VAM, DOBRO JUTRO VSEM,

KI PRIHAJATE K NAM.

Srečno in uspešno v novo šolsko leto!

Suzana Trivič in Tjaša Marolt

 Natisni E-naslov

Sončki - april

ZDRAVI V ČISTI NARAVI

Rdeča nit, ki nas je vodila skozi mesec je bila ekologija, s poudarkom na skrbi za čisto naravo. Upoštevali smo 10 nasvetov za ohranjanje našega planeta in naredili 10 stvari za lepši svet: ugašanje luči in električnih naprav, zapiranje vodovodne pipe, ločevanje odpadkov, recikliranje, skrb za čist zrak itd. Skupaj smo posejali rastline za katere smo pridno skrbeli, spremljali njihovo rast, ter se pogovarjali o svojih zaznavah.

Ekološke vsebine smo dopolnili s prometnimi vsebinami, ter aktivnostmi namenjenim skrbi za ohranjanje svojega zdravja. Radovedno smo spoznavali knjigo Anne Hilgendorff, ter se skozi posamezne zgodbe seznanili s številnimi zdravstvenimi težavami: alergijami, naglavnimi ušmi, kožnim dermatitisem itd. Na izbrano temo smo izdelali tudi plakat – Moje zdravje, moja skrb, ki smo ga opremili s komentarji in otroškimi risbami. Vse aktivnosti so bile zanimive, a smo vseeno najraje čudovita jutra izkoristili za gibanja na prostem, ter vsakodnevne sprehode na svežem zraku. Z odsevnimi jopiči smo poskrbeli, da smo v prometnem okolju bolj vidni/previdni, ter utrdili znanje, da RED JE VEDNO PAS PRIPET. Uživali smo v toplih, sončnih žarkih, na svežem zraku in lepem razgledu. Upamo, da ste uživali tudi vi ;)

Želimo vam lepe praznike, otroci iz skupine »Sončki«, s Suzano in Marušo

 

Sončki - marec

LUŠTNO JE BILO!

Za nami je zanimiv in vsebinsko bogat program posameznih dejavnosti. Pogovarjali smo se o letnih časih, ter spoznavali značilnosti pomladi. Radostni smo jo pričakali, ter si v družbi ostalih vrtčevskih otrok pogledali predstavo z naslovom Kaj je to pomlad? Zanimiva in poučna predstava je otroke nasmejala, ter jih poučila o veselih dogajanjih v naravi. Družabni dogodek smo zaključili s prepevanjem spomladanskih pesmi, ob spremljavi kitare. Veliko smo ustvarjali (ob praznovanju mednarodnega dneva žena, dnevu mučenikov in materinskem dnevu), ter ustvarili kar nekaj ličnih izdelkov. S pticami in prav posebnim spomladanskim cvetjem, smo okrasili tudi našo igralnico. Postala je še prijetnejša, kot je bila. Ko je sonce končno pokukalo izza oblakov, smo se toplo oblekli, ter se odpravili na sprehod-e. Na poti so nas »pričakali« prvi znanilci pomladi. Pogledali smo si cvetlice in občudovali vse te pisane barve.Pod okriljem Agencije za varnost, nas je obiskala lutkarica ga. Tina, ki nam je zaigrala predstavo »Pasavček v prometu«. Skozi poučno zgodbico smo utrdili svoje znanje o varnem vedenju v prometnem okolju. Igriv a odgovoren lik Pasavčka nas je prijazno poučil, da Red je vedno pas pripet. Ob koncu meseca smo se odpravili na »lov na navihanega zajčka«, ki nam jo je pošteno zagodel. Namreč, presenečal nas je s svojimi pismi, s katerimi nas je spodbudil, da ga poiščemo. Iskali smo ga a ga našli nismo. Pred velikonočnimi prazniki je zajec veselo priskakljal naokoli in nam popestril vrtčevski vsakdan ;)

Otroci iz skupine »Sončki«, s Suzano in Marušo vas lepo pozdravljamo in vam želimo prijetne pomladne dni.

Prispevek napisala Suzana Trivič

 

 

Sončki - februar

V naši skupini so otroke tudi v mesecu februarju spremljale različne dejavnosti, v sproščenem, igrivem in nagajivem duhu. Najbolj pa smo se razveselili snega, ki je končno pobelil naše kraje. Naravnost uživali smo v zimskih igrarijah na snegu, radovedno smo stopali po njem, delali gazi, se lovili in kotalili. Seveda pa nismo pozabili niti na igro v naših kotičkih, kjer so se otroci najraje igrali. Zanimivo jih je bilo opazovati in nekaj trenutkov ujeti v objektiv fotoaparata.

»Sončki« vam želimo veliko nepozabnih zimskih doživetij, ter vas do naslednjič pozdravljamo!

Prispevek napisala Suzana Trivič

 

Sončki - januar

VIJA, VAJA, IGRA NAS RAZVAJA

Mesec januar smo začeli z novim tematskim sklopom, ki smo ga poimenovali Vija, vaja, igra nas razvaja. Tekom celega meseca smo se zares veeeeeeeliko igrali in crkljali. Pogovarjali smo se o igrah in igračah, ter opisovali svojo najljubšo igro/igračo, ki smo jo tudi narisali. Nekateri otroci so se domislili in narisali tudi številne druge risbice, ki so jih razstavili in »prodajali« ostalim otrokom. Denar za nakup so si izdelali kar sami, ter tako pustili svoji domišljiji prosto pot :) Skupaj smo izdelali kar dve didaktični igrači, ki smo ju poimenovali – Snežak in Tri v vrsto, ter se seznanili z novo plesno gibalno igro - Plesoči snežak. Veliko smo se gibali na svežem zraku, ter uživali v igrah na prostem. Hladna, meglena jutra pa smo izkoristili za skupna druženja in likovna ustvarjanja na temo Zima. Z zimsko dekoracijo smo okrasili tudi našo igralnico, ki je tako postala še lepša kot je bila.  

Vsak posameznik, od najmlajšega do najstarejšega otroka je s svojim vedenjem in dejanji prispeval k skupnim nepozabnim trenutkom.  

»Sončki« s Suzano in Marušo vas do prihodnjič lepo pozdravljamo! 

Sončki - december

DECEMBRSKI ŽIV ŽAV

Praznični decembrski čas je bil zelo zanimiv in ravno prav nagajiv ;)

Vsak dan so nas navihani palčki presenečali s svojim pismi, ki smo jih morali poiskati. Skrita pisma so v nas vzbujala radovednost, zato smo komaj čakali, da izvemo, kaj vse bomo počeli.

Bogat in pester program (postavitev in okraševanje novoletne smrečice, kreativne delavnice, obisk knjižničarke, ogled lutkovnih predstav, rajanje, novoletni ples, kino, sejanje božičnega žita itd.) je dodobra popestril naš vrtčevski vsakdan. S svojim obiskom so nas presenetili tudi vsi trije dobri možje in nas presenetili z darili. Ob koncu meseca smo se s pozitivnimi mislimi in lepimi željami poslovili in v novo leto razpoloženi in zadovoljni vstopili.

Vsem skupaj želim, da nam bo novo leto, le v srečo odeto.

Srečno! »Sončki« s Suzano in Marušo 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.