MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Polžki

Vzgojiteljica: Kristina Klopčič      polzki
Pom. vzgojiteljice: Barbara Peterka
Starost otrok:  2-4
Število otrok:   19

 

Otroci ne poznajo ne preteklosti in ne prihodnosti.

Otroci poznajo to, kar je nam odraslim neznano:

uživajo v sedanjosti. (M. Simmel)

 

NatisniE-naslov

Polžki - januar

IGRIVI JANUAR

Januar je bil posvečen igri. Igrali smo se na igrišču in v igralnici. V igralnici so otroci raziskovali kotičke. V likovnem kotičku so odkrili škarjice in lepilo. Pričelo se je pravo ustvarjanje: otroci so strigli, lepili, barvali in risali. Fantje so odkrili, da se lahko tudi v kotičku dom in družina imenitno zabavajo. Otroci so raziskovali kako se lahko igrajo z drobnim peskom, ki je bil na pladnjih. Po mizah so ležali koščki sestavljank, ki so čakali, da jih otroci sestavijo, naše kocke pa so se spremenile v rakete. Na igrišču so se igrali gibalno igro Kdo se boji črnega moža, risali so s kredami, se igrali na igralih in vozili s poganjalčki.

Ker zunaj ni bilo snega in nismo morali narediti sneženega moža, smo se odločili da ga narišemo. Otroci so s čopičem naslikali snežake in jim nalepili, oči, klobuk, korenček, gumbe in roke. Nastale umetnine smo razstavili v garderobi.

Ker brez petja in pravljic ne gre, smo v januar vključili tudi prepevanje in poslušanje pravljic o snežakih.

Naš igrivi januar smo zaključili z raziskovanjem Moravč, kaj vse smo odkrili pa naj ostane naša skrivnost.  

Polžki - december

VESELI DECEMBER

Veseli december se je pričel z okrasitvijo igralnice in garderobe. Nato pa nas je vsak dan v adventnem koledarčku čakalo novo sporočilo. V decembru smo sadili božično žito, izdelovali voščilnice in okraske za novoletno smreko. Veliko smo plesali in prepevali zimske ter novoletne pesmice. V telovadnici vrtca smo imeli novoletni ples ob živi glasbi. Za nas so si vzeli čas trije fantje in nam, z igranjem na harmoniko, kitaro in bariton, pričarali nepozabno doživetje. Ogledali smo si veliko  predstav in se pretvarjali, da smo snežinke, ki poplesavajo na nebu. Naš veseli december pa se je zaključil z obiskom Dedka Mraza.

Vse dobro v letu 2018, vam želimo otroci in vzgojiteljici iz skupine Polžkov.

Polžki - oktober

Oktobra smo preko pravljic, pogovorov, ugank in drugih dejavnosti spoznavali poklic gasilca, policista in zdravnika. Iz kartona smo izdelali velik gasilski tovornjak s katerim so se otroci lahko igrali. Ogledali smo si gasilski dom in gasilske tovornjake. Poiskali smo policijsko postajo in si ogledali lekarno ter zdravstveni dom.

V oktobru smo imeli tudi prvo lutkovno predstavo, ki smo si jo ogledali v kulturnem domu. Začela  se je tudi integrirana angleščina, pri kateri smo se naučili angleške besede in poslušali pravljice v angleškem jeziku. Sončne dneve pa smo izkoristili za igro na igrišču ali krajše in daljše sprehode. 

Polžki - september

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.