MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Polžki

Vzgojiteljica: Kristina Klopčič      polzki
Pom. vzgojiteljice: Barbara Peterka
Starost otrok:  2-4
Število otrok:   19

 

Otroci ne poznajo ne preteklosti in ne prihodnosti.

Otroci poznajo to, kar je nam odraslim neznano:

uživajo v sedanjosti. (M. Simmel)

 

Natisni E-naslov

Polžki - maj

Mesec maj smo posvetili varnemu igranju na soncu. Zato smo se mazali s sončno kremo in si izdelali klobučke. Sonce nas je tako prevzelo, da smo ga vključili tudi v likovne dejavnosti. O soncu smo poslušali veliko pravljic in se naučili pesem Sonce se smeje. Sončne dneve smo preživeli na vrtčevskem igrišču in na sprehodih, kjer smo opazovali rastline in živali. V mesecu maju smo obiskali knjižnico Daneta Zajca Moravče. Knjižničarka Katarina nam je s pomočjo gledališča Kamišibaj povedala dve pravljici, nato pa smo si izposodili knjige. 23. maja smo s petjem sodelovali na vseslovenskem dnevu ljubezni. Skupaj z zbori iz osnovne šole smo na dvorišču šole zapeli pesem Dan ljubezni. Konec maja pa smo si ogledali Mehurčkologijo, ki so jo pripravili zaposleni iz Hiše eksperimentov.

 

Polžki - april

Aprila smo se učili kako poskrbimo za naše zdravje in kako ohranimo čisto naravo. Zato smo se najprej naučili pravilno ločevati odpadke. Pri učenju smo si pomagali tudi s plesom. Spremenili smo se v odpadno embalažo in zaplesali po naši igralnici, ki je postala zabojnik za smeti.

Spoznali smo, da za naravo poskrbimo tudi tako, da sadimo rastline. V lončke smo posejali solato in fižol, nato pa smo vsak dan opazovali rast posejanih rastlin. Ko bo solata dovolj velika, pa jo bomo posadili na vrt, ki ga imamo na igrišču.

S pomočjo igrice o traktorju, ki se odpelje na travnik kosit travo, smo se naučili pravilnega umivanja rok. Ker smo se naučili, da je za naše zdravje pomembno gibanje, smo sončne dni preživeli zunaj. Na sprehodih smo opazovali naravo, na igrišču pa smo uživali v igri s prijatelji.

 

Polžki - marec

V mesecu marcu smo se pripravljali na prihod pomladi. Igralnico smo pomladno okrasili, se naučili deklamacijo Nagajiva pomlad in pesem z naslovom Pomladna (J. Bitenc). Ko je prišel prvi pomladni dan, smo si ogledali predstavo, ki so jo za nas pripravili prijatelji iz skupine Gumbki. Predstavi je bilo naslov Kaj je to pomlad. Kaj vse nam je prinesla pomlad smo opazovali in iskali tudi na sprehodih. Vsak sprehod pa smo komaj čakali, da bomo lahko tekli. Najbolj pa smo bili navdušeni nad igro na igrišču.

V mesecu marcu je bila z nami tudi Eva, ki bo postala vzgojiteljica. Eva nam je pripravila pomladni zajtrk, pri katerem smo imeli rože in posebne prtičke. V telovadnici nam je, skupaj s Petrom Panom, pripravila posebne gibalne dejavnosti. Petru Panu smo iz papirja izdelali žogice in jih po skrivni poti prenesli v njegov dom. Eva pa nam je prinesla tudi glino iz katere smo ustvarjali in si izdelali skodelico.

Nismo pa pozabili na praznik naših mamic in očijev, zato smo jim izdelali posebna darila. Za svoje družine smo pripravili tudi krajši nastop, s katerim smo se predstavili na Pomladnih delavnicah.

Prišel je april, in v tem mesecu bomo spoznavali kako poskrbimo za zdravje in za čisto okolje.

Polžki - februar

DOGODIVŠINE POLŽKOV V MESECU FEBRUARJU

Februar se je začel s poskusi. Ugotavljali smo kaj se zgodi s snegom, če ga segrejemo in želeli smo mu spremeniti barvo. Snegu smo barvo s pomočjo kapalk in tekoče barve spremenili, a smo ugotovili, da se sneg pri tem tali. Zato smo raje ostali pri belem snegu in se z njim igrali na igrišču.

Na pustni torek smo imeli pustovanje. Na vso moč smo se trudili, da bi odgnali zimo, a se ni zmenila za naše rajanje in vriskanje. Pa nas to ni nič zmotilo, spremenili smo se v snežinke in skupaj z zimo zaplesali ob klasični glasbi.

Med počitnicami nam je ponagajal škrat Nagajivko. Iz igralnice nam je vzel vse kocke in jih v telovadnici pomešal z žogicami. Da nam je delo še bolj otežil, nam je pripravil dva poligona. Pridno smo razvrščali kocke in žoge po barvi in obliki in si priborili kocke nazaj.

Februarja smo si v Kulturnem domu ogledali predstavo Mini cirkus Buffetto, v kateri sta nastopala dva čisto prava klovna. Sodelovali pa smo tudi na dveh prireditvah ob slovenskem kulturnem prazniku. Pri prireditvi v vrtcu smo sodelovali kot poslušalci. V Kulturnem domu pa smo, s pevskim zborom Jurček poje, sodelovali kot nastopajoči.

Sedaj pa se že intenzivno pripravljamo na pomlad.

 

 

Polžki - januar

IGRIVI JANUAR

Januar je bil posvečen igri. Igrali smo se na igrišču in v igralnici. V igralnici so otroci raziskovali kotičke. V likovnem kotičku so odkrili škarjice in lepilo. Pričelo se je pravo ustvarjanje: otroci so strigli, lepili, barvali in risali. Fantje so odkrili, da se lahko tudi v kotičku dom in družina imenitno zabavajo. Otroci so raziskovali kako se lahko igrajo z drobnim peskom, ki je bil na pladnjih. Po mizah so ležali koščki sestavljank, ki so čakali, da jih otroci sestavijo, naše kocke pa so se spremenile v rakete. Na igrišču so se igrali gibalno igro Kdo se boji črnega moža, risali so s kredami, se igrali na igralih in vozili s poganjalčki.

Ker zunaj ni bilo snega in nismo morali narediti sneženega moža, smo se odločili da ga narišemo. Otroci so s čopičem naslikali snežake in jim nalepili, oči, klobuk, korenček, gumbe in roke. Nastale umetnine smo razstavili v garderobi.

Ker brez petja in pravljic ne gre, smo v januar vključili tudi prepevanje in poslušanje pravljic o snežakih.

Naš igrivi januar smo zaključili z raziskovanjem Moravč, kaj vse smo odkrili pa naj ostane naša skrivnost.  

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.