MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Murenčki

Vzgojiteljica:Lea Štrukelj Jeromen (nadomešča Klavdija Gorišek)       murencki
Pom. vzgojiteljice: Nina Divjak (nadomešča Klavdijo Gorišek)  
Starost otrok: 1-2 leta  
Število otrok: 14  

 

Hej ti, ne skrbi,

ni mi hudo,

tu pravzaprav je res lepo.

»Murenček« sem zdaj,

pojem, plešem, se igram.

V vrtec z veseljem grem,

vsak dan kaj novega izvem.

NatisniE-naslov

Murenčki - januar

V mesecu januarju smo si »Murenčki« najprej zaželeli zdravo, srečno in uspešno leto, ki nas je obiskalo. Ne dvomimo, da bo tudi to leto posebno, polno novih dogodivščin. Nekaj smo jih doživeli tudi v januarju, prvem mesecu leta. Sprva smo medse sprejeli dva nova prijatelja in vzgojiteljico Leo.

V tem mesecu smo ob spremljavi kitare peli otroške pesmice, usvajali smo ples »Mi delamo snežaka« in ustvarjali. Z našimi majhnimi prstki smo na drevesa risali drobne snežinke. Seznanili smo se s pravljico Nekega zimskega dne, ki govori o ježku in njegovih zimskih oblačilih. Ker smo že pravi mojstri v risanju, smo narisali vsak svojega ježa z rdečo kapo, rokavicami in šalom.

Veliko časa smo preživeli zunaj, kjer smo se nadihali svežega zraka. Najraje se igramo na vrtčevskem igrišču, kjer se lahko spuščamo po toboganu, gugamo na gugalnici, tečemo, se žogamo in še marsikaj. Všeč nam je, ko se nam pridružijo tudi naši prijatelji iz drugih skupin vrtca. Če pa nam vreme kdaj ponagaja, takrat odidemo v vrtčevsko telovadnico. Naša pot do tja ni lahka, saj vodi po stopnicah. A sčasoma ta pot postaja vse lažja in lažja.

Veselimo se dni, ki prihajajo, zagotovo bodo zanimivi, kot je bil mesec januar. Lea in Klavdija nama ves čas govorita, da nam bo zima kmalu prinesla sneg. Hmm, res nas že zanima kaj je to. Komaj čakamo, da ga vidimo. Pravijo, da je zelo zabaven.

Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« z Leo in Klavdijo.

Murenčki - december

V decembru smo »Murenčki« spoznavali čarobnost tega meseca. Veliko smo se družili z našimi malimi in velikimi prijatelji iz sosednjih skupin. V telovadnici našega vrtca smo si ogledali nekaj zanimivih gledaliških predstav. Najbolj razburljivo je bilo priti iz igralnice v telovadnico. Na poti do tja smo se urili v hoji po stopnicah, sedaj smo v tem že pravi mojstri. V telovadnici smo imeli tudi naš prvi novoletni ples. Ob zvoku harmonike smo se zavrteli skupaj z ostalimi otroki. Pa tudi božično žito smo sejali, obiskala nas je knjižničarka, izdelovali smo voščilnice, krasili igralnico in se predvsem veliko igrali.

V decembru nas je obiskal tudi Dedek Mraz. Joj, kakšno brado je imel in kako je bil prijazen. Nekateri smo se ga sicer malce bali, saj je bil res velik in kosmat. Skupaj smo mu zapeli pesmico, nato pa je odšel. Pustil nam je veliko vrečo v kateri se je skrivalo darilo. Kako smo bili veseli!

Sedaj smo že zakorakali v novo leto, ki bo gotovo prineslo veliko dobrega. Veselimo se novih dogodivščin, ki jih bomo doživeli v prihajajočih dneh. 

 

Murenčki - november

V mesecu novembru smo svoj čas posvetili prijateljstvu, glavna nit je bila pravljica Krtek in jesen. S pomočjo pravljic, pesmic in deklamacij smo spoznavali pomen prijateljstva. Urili smo se v poznavanju naših imen in spoznavali naše znake. V toplejših dneh smo preživeli kakovosten čas zunaj na terasi ali na sprehodu. V tednu, ko smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk, smo se naučili prstno igro Panj, bzzz bzzz. Pa tudi bibarija Miška in krt nam gre že odlično od rok. V tem mesecu smo si ogledali tudi lutkovno predstavo in pekli piškote skupaj z vzgojiteljicami, pa tudi prvič nas je obiskala gospa knjižničarka.

Mesec je minil v pozitivnem vzdušju, komaj že čakamo, da vidimo kaj nam bo prinesel čarobni december.

Murenčki - oktober

Mesec oktober je minil v znamenju jeseni. Spoznavali smo jesenske plodove, se igrali z jesenskimi listi, obiskala nas je tudi Botra Jesen. Veliko smo se družili s prijatelji iz drugih skupin vrtca. Praznovali smo rojstne dneve, se igrali na terasi in odhajali na sprehode v bližnjo okolico. Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo, imeli smo kostanjčkov piknik, obiskali smo gasilce v gasilskem domu, veliko smo plesali in peli. Medse smo sprejeli tudi nekaj novih prijateljev, ki so v tem mesecu prvič zakorakali v vrtec.

Sedaj smo že zelo pogumni, učimo se samostojnosti, naši dopoldnevi so zabavni in polni zanimivih dejavnosti. Nikoli nam ne zmanjka energije za raziskovanje vsega, česar še ne poznamo. 

Murenčki - september

Murenčki – september

Vrtec, kaj je to? Jaz te še ne poznam.

Pogumno smo zakorakali v novo vrtčevsko leto, ki bo za nas zagotovo nepozabno. Otroci so sprva z negotovostjo raziskovali igralnico in vse v njej. Kmalu pa so ugotovili, da je v vrtcu prav super in na njihovih obrazih se je pojavil velik nasmeh.

V mesecu septembru smo sprva spoznavali nove prijatelje in igrače. Odšli smo tudi na prvi sprehod, opazovali smo okolico, preživljali deževne dneve v telovadnici, ustvarjali s čopiči in barvami, peli veliko otroških pesmic in plesali.

Vrtec, kaj je to? Zdaj pa vem! Tu polno prijateljev imam, Klavdijo in Nino, skupaj se imamo fino.

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.