MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Murenčki

Vzgojiteljica: Kristina Klopčič       murencki
Pom. vzgojiteljice: Patricija Oblak  
Starost otrok: 1-2 leta  
Število otrok: 14  

Hej ti, ne skrbi,

ni mi hudo,

tu pravzaprav je res lepo.

»Murenček« sem zdaj,

pojem, plešem, se igram.

V vrtec z veseljem grem,

vsak dan kaj novega izvem.

Natisni E-naslov

Murenčki - maj

V deževnem maju nas je spremljala pesem Huda mravljica. Poleg mravljice smo spoznali tudi pikapolonico, ki je bila tudi tema naše likovne dejavnosti. S petjem in plesom smo odpotovali v deželo Balalaj (pesem Potovanje v deželo Balalaj: M. Voglar). Skupaj s prijatelji iz drugih skupin pa smo si ogledali lutkovno predstavo To ni pika. Ker se zaradi slabega vremena nismo morali gibati zunaj, smo se večkrat odpravili v telovadnico, kjer smo premagovali različne ovire, se igrali z žogami in vozili s poganjalci. Ob dnevih, ko ni bilo dežja, pa smo se odpravili na sprehod v okolici vrtca.

Kristina Klopčič

Murenčki - april

POMLAD V MURENČKIH

Marca smo se s pustnim rajanjem poslovili od zime. Da bi pomlad hitreje prišla, smo našo igralnico s pomočjo staršev, ki so prišli na pomladne delavnice, pomladno okrasili. Ves mesec smo bili zelo likovno ustvarjalni, saj smo pripravljali darilca za mamice in očije. Lepe dni pa smo izkoristili za sprehode in raziskovanje igral na našem igrišču. V aprilu smo pričeli raziskovati pomlad. Pomlad smo raziskovali s pomočjo pesmic, likovnih dejavnosti in gibanjem. Kaj se zgodi s semeni, ko jih posadimo v zemljo, pa smo raziskovali v naši naravoslovni dejavnosti. Semena so v naši igralnici že vzklila.

Murenčki - januar in februar

ZIMA V MURENČKIH

December je bil praznično obarvan. Veliko smo plesali in prepevali. Otroci so posadili božično žito, izdelali voščilnice in okrasili igralnico. Obiskal nas je Dedek Mraz, ki je obdaril otroke z novimi igračami. Konec meseca pa nas je obiskala knjižničarka iz Knjižnice Daneta Zajca Moravče, ki nam je s pomočjo gledališča Kamišibaj povedala pravljico.

Januarja so otroci preko pravljic in pesmic spoznavali sneženega moža. Vsak je sneženega moža tudi naslikal. Ko je zapadel sneg, sva sneg prinesli v igralnico, in tako otrokom omogočili, da preko igre spoznajo sneg in njegove lastnosti. Otroci so se seznanili tudi z Vivaldijevo glasbo Zima ob kateri so plesali.

Februarja so otroc v vrtec prinesli fotografije svojih družin, katere smo nalepili na steno naše igralnice. Otroci so svoje družinske člane tudi poimenovali. V mesecu februarju so se otroci preko pravljic in likovne dejavnosti seznanili z barvami. Obiskala nas je zobna asistentka iz Zdravstvenega doma Domžale, ki je otrokom s pomočjo ročnih lutk prikazala pravilno čiščenje zob. Asistentka je otrokom omogočila, da so tudi sami čistili zobke lutkam, ki jih je prinesla s seboj. Ob lepih sončnih dneh pa smo se odpravili na sprehod.

Prispevek napisala: Kristina Klopčič

Murenčki - december

Čudeži so bili in bodo,

naj bo tudi novo leto posejano z njimi,

le odpri jim vrata in dovoli,

da se ti zgodijo!

Vse dobro v letu 2019!

Otroci iz skupine Murenčki, Kristina in Patricija

Murenčki - november

JESEN V MURENČKIH

Septembra je v naši skupini potekalo uvajalno obdobje. Otroci so se navajali na novo okolje, prijatelje in vzgojiteljice. V času uvajanja smo veliko prepevali in se crkljali. Otroci so postopoma spoznavali in sprejemali pravila v vrtcu.

V oktobru so otroci ob ilustracijah poslušali pravljico Repa velikanka. Prepevali smo otroško pesmico Ježek teka, teka in se igrali gibalno igro Medved stopa. Našo igralnico in garderobo smo okrasili z jesenskimi izdelki. Jesen so otroci spoznavali tudi s čutno škatlo v kateri so bili jesenski listi in plodovi.

V novembru so otroci poslušali pravljico Muca Copatarica in prepevali otroško pesem Kje je copatek. Z otroci smo se igral socialno igro Copatki, pri kateri so otroci iskali copatke in jih prepoznavali. Pričeli smo se navajati na samostojno sezuvanje copatk in samostojno slačenje oblačil pred počitkom. Novembra smo posebno pozornost namenili tudi Slovenskemu tradicionalnemu zajtrku.

Veliko pozornost smo posvetili tudi gibalnim minutam v telovadnici in sprehodom v okolici vrtca. Otroci so postopoma spoznavali hojo ob »bibi« (trak z zankami). Sedaj se že vsi otroci, ki hodijo, držijo za »bibo« in hodijo ob njej.

Jesenske mesece smo zaključili s pripravami na novoletni sejem in veseli december.

Napisala: Kristina Klopčič

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.