MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Murenčki

Vzgojiteljica:Lea Štrukelj Jeromen (nadomešča Klavdija Gorišek)       murencki
Pom. vzgojiteljice: Nina Divjak (nadomešča Klavdijo Gorišek)  
Starost otrok: 1-2 leta  
Število otrok: 14  

 

Hej ti, ne skrbi,

ni mi hudo,

tu pravzaprav je res lepo.

»Murenček« sem zdaj,

pojem, plešem, se igram.

V vrtec z veseljem grem,

vsak dan kaj novega izvem.

Natisni E-naslov

Murenčki - maj

Murenčki smo v mesecu maju spoznavali travnik, rastline in živali na njem. Naučili smo se nekaj novih pesmic o žuželkah in drugih živalih. Tista o gosenici, ki je lezla na drevo, nam je najbolj všeč. Vreme nas je zelo razvajalo in skoraj vsak dan smo se gibali na svežem zraku. Pridno smo se navajali na hojo z »bibo«. Sedaj gremo že na daljše sprehode in tako spoznavamo okolico našega vrtca. Pa tudi ustvarjali smo. Najprej smo na travniku pihali regratove lučke, nato pa smo jih naslikali še na papir.

Veselimo se dni, ki prihajajo in vas lepo pozdravljamo,

»Murenčki« s Klavdijo in Petro.

Murenčki -april

V mesecu aprilu smo »Murenčki« veliko časa preživeli zunaj. Vreme je bilo sončno in toplo, idealno za igro na prostem. Veliko smo se družili na vrtčevskem igrišču, včasih pa dopoldneve preživljali kar na terasi. Naučili smo se novi prstno in gibalno igro o dežku, obe sta nam zelo všeč. Ob koncu meseca smo v lončke posadili fižol, ki ga bomo, ko malo zraste, odnesli domov in ga posadili v domač vrt. V tem mesecu smo usvajali hojo z »bibo«, ki nam povzroča še malo težav, a zagotovo jo bomo kmalu usvojili.

Veselimo se meseca maja in upamo na še veliko sončnih dni. Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« s Klavdijo in Petro.

Murenčki - marec

Komaj smo čakali marec, da bo posijalo sonce v našo igralnico. Temperature so se dvignile in tako smo zopet veliko časa preživeli zunaj. Najrajši smo na vrtčevskem igrišču, kjer prosto tekamo naokoli in se igramo s prijatelji iz drugih skupin. V mesecu marcu smo se pogovarjali o prijateljih, družini in pomladi. Izdelali smo darila za mamice in očke. Zelo smo se trudili in zagotovo so jim bila všeč. Konec meseca pa smo se z očki, mamicami, bratci in sestricami družili kar v naši igralnici. Kako je bilo zabavno! Skupaj smo ustvarjali pomladne šopke, ki smo jih nato odnesli domov.

Čudovit mesec je za nami in veselimo se že deževnega aprila!

Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« s Klavdijo in Petro

Murenčki - februar

Mesec februar nam je prinesel pravo zimo. Že v prvih dneh je zapadlo nekaj snega, ki smo ga z zanimanjem raziskovali. Prinesli smo ga kar v igralnico, kjer se je kmalu stalil in nastala je velikanska luža. V avli vrtca smo prepevali pesmi ob spremljavi klavirja ter tudi malce zaplesali. Veliko uric smo preživeli v naši telovadnici, kjer nam je vedno zanimivo. Postajamo že pravi mojstri v metanju žog, plazenju pod ovirami, hoji po ravnotežnih ploščah in skakanju po blazinah.

V tem mesecu smo imeli v vrtcu tudi poseben dan. V vrtec nismo prišli otroci, temveč Miki miška, rožica, zmaj, čebelica, pikapolonica in bacek Jon. Z ostalimi majhnimi maškarami smo rajali v telovadnici. Obiskal nas je vzgojitelj Gregor s svojo harmoniko, ob njegovi glasbi smo se pogumno zavrteli in zaplesali.

Ker je zunaj zapadel sneg, smo tudi v igralnici pričarali zimsko vzdušje z vato. Sprva smo se z njo igrali, jo metali in trgali. Kasneje pa smo jo dali v plastenke, s čimer smo razvijali fino motoriko, in nastali so sneženi možje, ki krasijo našo garderobo.

Pa tudi rojstni dan smo praznovali v tem mesecu. Najstarejši deček v naši skupini je upihnil dve svečki na torti. Pri praznovanju so se nam pridružili še otroci iz skupine »miške«, ki so v naši igralnici preživeli cel teden v času zimskih počitnic. Skupaj smo se imeli zelo lepo.

Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« z Leo in Klavdijo

Murenčki - januar

V mesecu januarju smo si »Murenčki« najprej zaželeli zdravo, srečno in uspešno leto, ki nas je obiskalo. Ne dvomimo, da bo tudi to leto posebno, polno novih dogodivščin. Nekaj smo jih doživeli tudi v januarju, prvem mesecu leta. Sprva smo medse sprejeli dva nova prijatelja in vzgojiteljico Leo.

V tem mesecu smo ob spremljavi kitare peli otroške pesmice, usvajali smo ples »Mi delamo snežaka« in ustvarjali. Z našimi majhnimi prstki smo na drevesa risali drobne snežinke. Seznanili smo se s pravljico Nekega zimskega dne, ki govori o ježku in njegovih zimskih oblačilih. Ker smo že pravi mojstri v risanju, smo narisali vsak svojega ježa z rdečo kapo, rokavicami in šalom.

Veliko časa smo preživeli zunaj, kjer smo se nadihali svežega zraka. Najraje se igramo na vrtčevskem igrišču, kjer se lahko spuščamo po toboganu, gugamo na gugalnici, tečemo, se žogamo in še marsikaj. Všeč nam je, ko se nam pridružijo tudi naši prijatelji iz drugih skupin vrtca. Če pa nam vreme kdaj ponagaja, takrat odidemo v vrtčevsko telovadnico. Naša pot do tja ni lahka, saj vodi po stopnicah. A sčasoma ta pot postaja vse lažja in lažja.

Veselimo se dni, ki prihajajo, zagotovo bodo zanimivi, kot je bil mesec januar. Lea in Klavdija nama ves čas govorita, da nam bo zima kmalu prinesla sneg. Hmm, res nas že zanima kaj je to. Komaj čakamo, da ga vidimo. Pravijo, da je zelo zabaven.

Lepo vas pozdravljamo, »Murenčki« z Leo in Klavdijo.

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.