MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Miške

Vzgojiteljica: Lea Štrukelj Jeromen      miske
Pom. vzgojiteljice: Gregor Klopčič
Starost otrok: 1-2 leta
Število otrok:  14

V šolskem letu 2018/2019 bodo skupino 'MIŠKE' obiskovali otroci, stari 1 – 2 leti, v oddelku je vpisanih 14 otrok, od tega 8 dečkov in 6 deklic. V prvih mesecih bova s sodelavcem poskrbela, da se bodo otroci v vrtcu počutili ljubljene, domače, veliko bomo prepevali ob kitari in se igrali v atriju. Kasneje bomo začeli hoditi na sprehode in izvajali dejavnosti po kurikulumu za vrtce. Dobrodošli, novi otroci, veseliva se druženja z vami!

 

 

Natisni E-naslov

Miške - februar

Zaradi lepega vremena v mesecu februarju, smo z otroki veliko časa preživeli na svežem zraku. Tako smo se sprehajali v okolici vrtca in šole. Zelo radi smo se ustavili tudi pri terasi zgornjega vrtca, kjer so se otroci igrali (hišica, avto…). Ker je večina otrok že samostojna pri hoji, smo si prvič  pomagali  z našo dobro prijateljico »Bibo«. Sprva so bili nekateri malce, vendar so kmalu ugotovili, da jim »Biba« dobro pomaga pri njihovi hoji. Otroci so zelo radi opazovali naravo in predvsem različna prevozna sredstva (traktor, motor, tovornjak…). Glavna tema v mesecu februarju so bile tudi barve, zato ni bilo dneva, ko ne bi prebrali knjigo »Kakšne barve sem?«

Gregor Klopčič

Miške - januar

V mesecu januarju smo s skupino Miške prepevali veliko različnih pesmi ob spremljavi kitare ali harmonike, se gibali in predvsem zabavali. Prvič v letu smo se odpravili v telovadnico. Vzgojitelji smo otroke spodbujali pri samostojnem gibanju. Pri tem smo uporabili različne gibalne pripomočke (žoga, blazine, senzorne podlage). Ker smo imeli v mesecu januarju temo Snežaki, smo nekaj malega tudi ustvarjali. Tako smo barvali snežake, ter na risalnem listu s pomočjo šablone modro nebo. Na šabloni je bila izrezana hišica ter hrib. Tematika ustvarjanje je bila "Zimska idila". Poleg vsega naštetega pa smo se tudi velikokrat družili z otroki drugih skupin.

Gregor Klopčič

Miške - december

V mesecu decembru smo izdelovali voščilnice za starše, sejali žito ter izdelali obeske za na novoletno smreko (copatki). Šli smo tudi na dva sprehoda, kjer so se otroci, ki hodijo, malce natekli ter se spustili tudi po toboganu na našem igrišču.

Obiskal nas je tudi Dedek Mraz, zapeli smo mu pesmico Zima zima bela.

Otroci so si ogledali predstavo Zlatolaska in trije medvedki v telovadnici vrtca, nekajkrat pa smo se družili z otroki iz skupine 'Murenčki' in 'Muce'.

Praznovali smo še en prvi rojstni dan naše Anastazije.

V novem letu z veseljem pričakujemo še tri otroke!

Lea Štrukelj Jeromen

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.