MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Medvedki

Vzgojiteljica: Nina Puc     medvedki
Pom. vzgojiteljice: Simona uštar (nadomešča jo Andreja Jančigaj)
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:   14

 

 "Učenje otrok je poklic, pri katerem moramo znati izgubljati čas, da ga pridobimo". 

(Jean Jacques Rousseau)

Naš brlog je poln:

smeha,

ljubezni,

igre,

medvedjih objemov,

brundanja pesmic in 

sladkih priboljškov (med).

D O B R O D O Š L I !

 
 
                                                                                                

Natisni E-naslov

Medvedki - junij

Kako čas beži...

Pripotovali smo do konca vrtčevskega leta, veliko novega smo se naučili in postali smo pravi mali junaki. Z naslednjim letom vstopamo v 2. starostno obdobje in čakajo nas prave pustolovščine.

Naj vam poletje prinese veliko lepih trenutkov, kateri vas bodo greli do naslednjega poletja. Naj vam bo lepo in naj traja.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Medvedki z Nino, Andrejo in Simono.

Prispevek napisala: Nina Puc

 

Medvedki - maj

Najlepši mesec maj nam je tokrat postregel z obilico dežja, vendar smo kljub dežju odšli raziskovat okolico in naravo. Oblekli smo pelerine, obuli škornje in čof-čof po lužah naokrog.

Obiskala nas je ga. Nataša Jeras iz zobne preventive in nam povedala čudovito pravljico o pravilnem umivanju zob. Vsakemu otroku je pregledala usta in bila je zelo vesela. Otroci so prejeli pobarvanko in dve štampiljki, kot dokaz za lepe zobe.

Ogledali smo si zadnjo abonmajsko predstavo "To ni pika" in zelo uživali ob njej. Okrasili smo naš travnik v garderobi še z zadnjimi travniškimi žuželkami. Kar nekaj dela pa smo imeli z gosenico.

Vrtčevsko leto smo zaključili z Jurčkovim dnem, kjer smo se uradno poslovili od naših »MINI MATURANTOV«, ter z Našim malim mestom popestrili dogajanje.

Prihaja mesec junij, čas ko se bomo pogovarjali tudi o skrbni zaščiti pred soncem.

Lep pozdrav do takrat, Nina in Andreja

Prispevek napisala: Nina Puc

Medvedki - april

Muhasti april

Naj bo dež ali sonce, mi smo vedno zunaj. Raziskovali smo luže, reševali deževnike in v pelerinah strmeli v oblake, ter z vsemi čutili doživeli deževno vreme . Pletli smo vence iz regratovih cvetov in uživali v kratkih in dolgih sprehodih.

Vsak dan smo prebrali pravljico. Zapeli smo pesmi in ponavljali deklamacijo, tudi na sprehodu, kar tako za boljšo voljo in motivacijo za hojo.

Obiskal nas je polžek-dojenček in ogledali smo si njegove rožičke. Počasi se daleč pride, pa je rekel tudi policist, ki nas je obiskal na šolskem dvorišču.

Varnost je na prvem mestu, bodimo pozorni na naše in vaše otroke.

Najlepši mesec maj prihaja, sonček nam pa že nagaja.

Prispevek napisala:

Nina Puc

Medvedki - marec

Medved zbudi se

Prijetni sočni žarki so naše male medvedke požgečkali po nosu in prebudili so se v čudovit mesec marec. Vsak dan sva poskrbeli, da so se naši medvedki gibali na svežem zraku in s tem krepili svojo odpornost. Otrokom sem predstavila novo gibalno pesmico, z znakovnim jezikom za gluhoneme »Teta Cvetka ima medvedka«.

V vrtčevski telovadnici so otroci in učitelji iz OŠ Litije pripravili mjuzikl »Kdo je Vidku napravil srajčico«, otroci so zares uživali v predstavi polni glasbe in petja.

Skupaj z ostalimi pesmicami in deklamacijami, smo za naše drage starše pripravili čudovit nastop. Po nastopu, pa smo skupaj z mamico Silvo Brodar pripravile pomladanske delavnice, dve uri sproščenega druženja je minilo en, dva, tri… In naša igralnica se je spremenila v prelep pomladni travnik. Na delavnicah smo izdelovali tudi zajčke, katere so otroci odnesli domov.

Dnevi so daljši in toplejši, mi pa se zelo veselimo bivanja v naravi, ki je naša največja učiteljica.

Nina Puc in Andreja Jančigaj

Prispevek napisala:

Nina Puc

Medvedki - februar

Ku-ku, požgečkalo nas je toplo sonce skozi okna naše igralnice in nas mamljivo vabilo ven. Prav nič nismo čakali, ker smo veliko vadili pri samostojnem oblačenju in obuvanju, ni minilo veliko časa in že smo se veselih ter razigranih obrazov potikali po okolici našega vrtca in šole.

Našli smo prve znanilce pomladi, ter prisluhnili ptičjemu petju. Kotalili in valjali smo se po hribih, uspešno prehodili vse klančine in stopnice, ter vadili hojo brez bibe. Ja, zdaj smo že veliki.

Ob dopoldnevih pa smo se posvetili tudi umetnosti, slikali smo s čopiči, pihali barvo skozi slamice in plesali, ter se naučili deklamacije in angleške gibalne pesmice. Veliko smo se igrali in se učili pospravljati za seboj.

Obiskal nas je gospod župan dr. Milan Balažic in nam pripovedoval tako zanimivo zgodbo o Čuriju Muriju, da smo skoraj pozabili, da smo v telovadnici in ne v vesolju.

Šolarji so za nas pripravili čudovito predstavo Pika Nogavička, pod vodstvom učiteljice Božene Groboljšek in zares smo uživali ob njenih vragolijah in se nasmejali do solz.

Tako prihaja mesec marec in norčavi pust. Jujujuhuhu. 

Prispevek napisala: Nina Puc

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.