MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Medvedki

Vzgojiteljica: Nežka Urankar     medvedki
Pom. vzgojiteljice: Meta Pergar
Starost otrok: 2-4 let 
Število otrok:   19

 

MEDVEDKI V VRTCU SMO VESELI, DA BOMO SKUPAJ PELI, RISALI, PLESALI, IGALI IN  VELIKO SE SMEJALI!

 

Natisni E-naslov

Medvedki - maj

Mesec maj nam je v oddelek prinesel še več možnosti za izvajanje gibalnih zaposlitev zunaj. Tako smo se sproščeno gibali na vrtčevskem igrišču, se potepali po različnih poteh po našem čudovitem kraju ter se skrivali v gozdu. Še vedno smo ostali veliki ljubitelji pravljic, ki nam jih v tem mesecu ni zmanjkalo. Prav radi pa tudi prepevamo in rajamo. Nekateri izmed otrok v oddelku pa so skupaj z vzgojiteljico prvič odšli na prav posebno dogodivščino – LETOVANJE. Po prihodu iz potepanja po lepotah Kranjske Gore, so ostalim otrokom v oddelku pripovedovale kaj vse so doživele. Otroci skupaj z Meto pa so nam povedali, kaj vse so doživeli oni, ko nas ni bilo. Čas v vrtcu res hitro mineva in tako smo se prijetno družili ob koncu vrtčevskega leta, na tradicionalni prireditvi:

JURČKOVEM DNEVU!

HVALA STARŠI, KER STE SI VEZLI ČAS!

Zapisala: Neža Urankar

Medvedki - april

CVETOČI APRIL, MEDVEDKI, PA ZDRAVO V ČISTO NARAVO!

Ko so nas pozdravili prvi sončni žarki, smo veliko časa preživeli v naravi. Skozi mesec smo se ozaveščali o pomenu ekologije ter zdravja. Tako smo povezali, dve temi, ki odločilno vplivata na kvaliteto našega življenja. Zdravje smo tako povezali tudi s prometno vzgojo. Pravila v prometu smo oblikovali odrasli za odrasle, za to je toliko bolj pomembno, da otroke vseskozi seznanjamo in z njimi utrjujemo pravila, ki veljajo v prometu. Odrasli smo otroku vzgled in s svojim doslednim ravnanjem v prometu bo v odgovornega odraslega zrastel tudi otrok.

Otroci oddelka medvedki, tako kot večina otrok, radi prepevamo, plešemo in se igramo. Zelo pa imamo radi tudi našo gozdno učilnico. Gozd je prostor, kjer imamo ogromno možnosti za izkustveno učenja, ki ponuja aktivno vlogo otrokom. Otroci spoštujejo gozd, prebivalce v gozdu, in ves ekosistem, ker tisto, kar še nismo vedeli o gozdu smo spoznali s pomočjo knjige iz Cvetkove gmajnice!

Lepe prvomajske praznike vam želimo MEDVEDKI, z Nežo in Meto!

Zapisala: Neža Urankar

Medvedki - marec

Marec je mesec v katerem se zvrsti, kar nekaj običajev ter praznovanj. Otroci iz oddelka »Medvedki« smo tako prebrali, kar nekaj zanimivih knjig povezanih s praznovanji. Izdelali smo presenečenje za naše očke, in presenečenje za naše mamice. V začetku meseca nam je narava nasula nekaj snega in zopet smo lahko uživali v snežnih radostih, ki jih mali in veliki otroci nimamo nikoli dovolj. Izvedli smo tudi naravoslovni dan: Obarvajmo sneg. Če prav zima ni in ni hotela odit, nam je to zagotovo uspelo s pomočjo otrok in vzgojiteljic oddelka » Gumbki«. Otrokom celega vrtca so pripravili predstavo z naslovom:

KAJ JE TO POMLAD?

In tako jim je uspelo, da smo vsi skupaj doživeli prav posebno praznovanje prvega pomladnega dne.

Konec meseca smo v naš oddelek povabili tudi starše, s katerimi smo dokončno priklicali pomlad. Otroci so jim najprej zapeli dve pesmi, na to pa so vsi skupaj ustvarjali v prijetnem vzdušju.

Zapisala: Neža Urankar

Medvedki - februar

TRALALA, HOPSASA !

Otroci smo skupaj z vzgojiteljicama v mesecu februarju praznovali in se veselili, ko so prijateljčki v oddelku postali leto starejši. Ker se v vrtcu nenehno dogajajo same prijetne stvari pa nismo samo praznovali rojstne dneve. Izdamo vam skrivnost, da smo se za en dan, prav poseben dan prelevili v vsemogoča bitja. V telovadnici smo se tako preoblečeni v različne pustne šeme priključili rajanju. Na rajanju smo skupaj z otroki ostalih oddelkov odganjali zimo. Zima pa nas tokrat še ne želi zapustiti in nam pridno trosi snega, ki ga bomo z veseljem izkoristili za zimske radosti!

Zapisala: Neža Urankar

Medvedki - januar

 KAJ IN S KOM SE IGRAM !

Mesec januar nam ni nasul snežene odeje in tako se na žalost nismo igrali na snegu. Smo se pa igrali socialne igre, družabne igre in domišljijske igre. Otrok se skozi igro uči, preizkuša in se seznanja s pravili in gradi medsebojne odnose. Na koncu meseca smo sestavili svojo knjigo: Kaj in s kom se igram. V tem mesecu smo izvedli tudi zimski pohod za mali sonček. Vreme je bilo sončno in na poti smo si ogledali konje, race in pritlikave koze.

Sedaj bomo zakorakali v mesec februar in želimo si, da bo radodaren s snegom, da se bomo lahko igrali tudi z njim!

Zapisala: Neža Urankar

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.