MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Medvedki

Vzgojiteljica: Nina Puc     medvedki
Pom. vzgojiteljice: Simona uštar (nadomešča jo Andreja Jančigaj)
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:   14

 

 "Učenje otrok je poklic, pri katerem moramo znati izgubljati čas, da ga pridobimo". 

(Jean Jacques Rousseau)

Naš brlog je poln:

smeha,

ljubezni,

igre,

medvedjih objemov,

brundanja pesmic in 

sladkih priboljškov (med).

D O B R O D O Š L I !

 
 
                                                                                                

Natisni E-naslov

Medvedki - marec

Medved zbudi se

Prijetni sočni žarki so naše male medvedke požgečkali po nosu in prebudili so se v čudovit mesec marec. Vsak dan sva poskrbeli, da so se naši medvedki gibali na svežem zraku in s tem krepili svojo odpornost. Otrokom sem predstavila novo gibalno pesmico, z znakovnim jezikom za gluhoneme »Teta Cvetka ima medvedka«.

V vrtčevski telovadnici so otroci in učitelji iz OŠ Litije pripravili mjuzikl »Kdo je Vidku napravil srajčico«, otroci so zares uživali v predstavi polni glasbe in petja.

Skupaj z ostalimi pesmicami in deklamacijami, smo za naše drage starše pripravili čudovit nastop. Po nastopu, pa smo skupaj z mamico Silvo Brodar pripravile pomladanske delavnice, dve uri sproščenega druženja je minilo en, dva, tri… In naša igralnica se je spremenila v prelep pomladni travnik. Na delavnicah smo izdelovali tudi zajčke, katere so otroci odnesli domov.

Dnevi so daljši in toplejši, mi pa se zelo veselimo bivanja v naravi, ki je naša največja učiteljica.

Nina Puc in Andreja Jančigaj

Prispevek napisala:

Nina Puc

Medvedki - februar

Ku-ku, požgečkalo nas je toplo sonce skozi okna naše igralnice in nas mamljivo vabilo ven. Prav nič nismo čakali, ker smo veliko vadili pri samostojnem oblačenju in obuvanju, ni minilo veliko časa in že smo se veselih ter razigranih obrazov potikali po okolici našega vrtca in šole.

Našli smo prve znanilce pomladi, ter prisluhnili ptičjemu petju. Kotalili in valjali smo se po hribih, uspešno prehodili vse klančine in stopnice, ter vadili hojo brez bibe. Ja, zdaj smo že veliki.

Ob dopoldnevih pa smo se posvetili tudi umetnosti, slikali smo s čopiči, pihali barvo skozi slamice in plesali, ter se naučili deklamacije in angleške gibalne pesmice. Veliko smo se igrali in se učili pospravljati za seboj.

Obiskal nas je gospod župan dr. Milan Balažic in nam pripovedoval tako zanimivo zgodbo o Čuriju Muriju, da smo skoraj pozabili, da smo v telovadnici in ne v vesolju.

Šolarji so za nas pripravili čudovito predstavo Pika Nogavička, pod vodstvom učiteljice Božene Groboljšek in zares smo uživali ob njenih vragolijah in se nasmejali do solz.

Tako prihaja mesec marec in norčavi pust. Jujujuhuhu. 

Prispevek napisala: Nina Puc

Medvedki - januar

V mesecu decembru, smo zelo težko pričakovali sneg. Januar pa nas je z njim razveselil že v prvih dneh. Odpravili smo se na raziskovanje, sankanje, drsanje in skupaj smo se veselili iger na snegu.

Tema meseca so bili snežaki. Snežake smo najprej naredili iz snega, nato smo se o njih veliko pogovarjali in si jih ogledovali v slikanicah, za konec pa smo se še sami preizkusili v izdelovanju snežaka. Sestavili in nalepili smo ga čisto sami, od začetnih krogov, do končnih oči in gumbov, katere smo narisali s flomastri.

Spoznali in naučili smo se nove pesmice s spremljavo na kitaro (Kaj delajo živali pozimi, Snežak, Zima, zima bela in Snežinke), ter dve deklamaciji (Pet snežakov in Iščemo medvedka). Naučili smo se tudi gibalno angleško pesmico »Snow flake«, ki govori o snežinki, ki najprej pada z neba, nato na glavo, nos in nazadnje na roko.

Čisto sami zaplešemo pesem Ringa-ringa-raja na folklorni način. Ob spremljavi na male inštrumente in klavirja pa pojemo znane pesmi.

Mlajšim jasličnim skupinam smo pripravili pravi nastop v telovadnici in jim zaplesali plesno koreografijo »Mi delamo snežaka«, nato pa so otroci in vzgojiteljice skupaj z nami zaplesali in zapeli. Zapeli smo še nekaj znanih zimskih pesmic in se poslovili.

Družili smo se tudi s prijatelji iz skupine Sončki, katerim smo predstavili plesno koreografijo "Mi delamo snežaka" in se jo skupaj z veliko smeha tudi naučili.

Z našimi samostojnimi izdelki (zimske kape), smo iz odpadnega materiala okrasili našo EKO mrežo, ki si jo lahko ogledate na podestu stopnišča spodnjega vrtca.

V mesecu januarju je z nami dopoldneve preživljala tudi Lucija Bergant, ki je opravljala obvezno prakso. Otroci so jo takoj vzljubili in sprejeli v našo skupino. Žal pa je čas prakse prehitro minil in morali smo se posloviti.

V naši skupini pa smo čisto sami naredili pralni stroj iz odpadne embalaže. Pri nas je perilo vedno čisto.

Mesec februar je že pred vrati in ta bo precej barvit. Pozdravljene barve.

Prispevek napisala: Nina Puc

Medvedki - december

Naj vas objame čarobnost čudovitih praznikov!

Otroci iz skupine Medvedki z Nino in Simono.

Napisala: Nina Puc

Medvedki - november

V mesecu novembru smo medvedki začeli pripravljati zimski brlog za zimsko spanje. Šalo na stran.

V dopoldanskih dneh smo skupaj prebirali čudovite pravljice in zgodbice, obiskali pa smo tudi pravljično hišo – knjižnico Daneta Zajca v Moravčah, kjer nam je knjižničarka Katarina Peterc razkazala knjižnico in prebrala pravljico, Medo ne more spati, M. McGee.

Pridružili smo se projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. S projektom želimo spodbuditi promocijo lokalne pridelave in predelave hrane, zdravega načina prehranjevanja in skrbi za okolje.

V telovadnici vrtca, smo si ogledali prvo predstavo gledališča Fru-fru z naslovom Diči-diča.

Veliko smo se sprehajali po naši okolici vrtca in se igrali na igrišču. Za nekaj dni nam je zima postregla s snežinkami in snegom.

Pripravili smo se na novoletni Bazar, kjer smo se skupaj s šolo in podružnico Vrhpolje družili s starši in otroki. Ob prijetnem klepetu in druženju nam je čas prehitro minil.

Zdaj pa počasi vstopamo v čarobni december in odštevamo dneve do novega leta. Igralnico smo preuredili v čarobni brlog, kjer se zares odlično počutimo in radi prihajamo v vrtec. S svojimi okraski smo okrasili novoletno smrečico in prižgali lučke.

Ob tej priložnosti se otroci skupine Medvedki z vzgojiteljicama iskreno zahvaljujemo otrokom iz skupine Gumbki z vzgojiteljicama, za pomoč pri izdelavi dekoracije, katero so otroci izdelali čisto sami. Zelo smo ponosni, da izdelki otrok krasijo našo igralnico.

Novo leto odpira duri, misel na prihodnost domišljijo buri, naj začne se 
s smehom, s smehom naj konča se. Vmes pa naj veselo lepši jutri raste.

Vse dobro v letu 2019!

Otroci iz skupine Medvedki z Nino in Simono.

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.