MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

 • top7
 • decembertop2015
 • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

 • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Žogice

Vzgojiteljica: Barbara Mihelčič       zogice
Pom. vzgojiteljice: Metoda Vesel  
Starost otrok: 4-6 let  
Število otrok: 21  

Otroci iz različnih skupin in nekaj novincev smo se združili v novo skupino. Z veseljem in navdušenjem prihajamo v novo igralnico, ki se nahaja v prostorih šole. Med vsakodnevnimi dejavnostmi in igro se otroci spoznavajo, si medsebojno pomagajo in sodelujejo na različne načine, zato se med njimi že tkejo nova prijateljstva.

»Otroške igre niso samo igre, ampak jih je potrebno smatrati kot otrokove najresnejše dejavnosti.« (Michel de Montaigne)

Natisni E-naslov

Žogice - junij

Sonce je posijalo in nas zvabilo na prosto. Izkoristili smo vsak trenutek za sprehode in predvsem nam najljubšo igro na igrišču. Neučakano smo se pripravljali na zaključni nastop, ki smo ga lepo izpeljali in navdušili naše starše.

Počasi pospravljamo našo igralnico in se poslavljamo od vrtca, od Žogic, od prijateljev in vzgojiteljic.

Seveda pa je bil tudi ta mesec prepleten z zanimivimi dogodki v katerih smo razigrano uživali.

Polni novih spoznanj, s prijetnimi spomini na vrtec, se poslavljamo, saj nekateri navdušeno odhajamo v šolo, drugi pa se še vselimo časa, ki ga bomo še preživeli v vrtcu.

Prispevek napisala: Barbara Mihelčič

Žogice - maj

Deževni maj je potekal v pripravah na letovanje in Jurčkov dan. Mini maturanti so pridno vadili pesem in se pripravljali na pomemben trenutek, ko so s posebnimi kapicami ponosno stopili pred svoje starše in pokazali, da so zares že veliki in polni znanja z veseljem zapuščajo vrtec.

Letovanje nam bo ostalo v lepem spominu, saj smo izkoristili vsak trenutek in ga preživeli v prečudovitih in zanimivih dejavnostih, najbolj navdušeni pa smo bili nad raziskovanjem morske obale.

Zaključevali smo različne projekte in poskusili izkoristiti lepo vreme na sprehodih in igro na prostem. Praznovali smo rojsten dneve in seveda je bil tudi ta mesec napolnjen z igro, petjem, pravljicami, ustvarjanjem in s spoznavanjem zanimivih stvari.

Prispevek napisala: Barbara Mihelčič

Žogice - april

Sodelovanje v projektu Eko nas je ponovno vodilo do različnih in zanimivih dejavnosti, ki otrokom omogočajo spoznavanje in pomen varovanja narave in planeta. Preživeli smo nekaj posebnih dni, ko smo naše vrtčevske igrače zamenjali z odpadnim materialom, s katerim smo se igrali in ustvarjali. Naša domišljija nas je popeljala v čaroben svet, kjer so nastajale tvarne in zanimivi stroji, rakete, gradovi… in še in še. Otroške predstave in zamisli so bile neverjetne in ob njih smo vsi neizmerno uživali.

S sprehodom s policistom in njegovim navodilom o varnosti v prometu, smo zaključili tudi projekt Pasavček.

Tudi prazniki in seznanjanje s običaji so polepšali naše dni. Posebej pa si bomo zapomnili našo praktikantko Pino, ki se je z nami ves mesec igrala in nas seznanila z osnovnimi elementi akro joge, pri kateri so otroci navdušeno sodelovali in preizkušali meje svojih sposobnosti.

Zapisala: Barbara Mihelčič

Žogice - marec

Marec nam je postregel z zanimivimi in posebnimi dogodki. Našemljeni v čudovite maškare, smo razigrano, veselo in nasmejano preganjali zimo s plesom, pesmijo in vriskanjem.

Ogledali smo si predstavo učencev OŠ Litija: Kdo je Vidku napravil srajčico, ki nas je s čudovito glasbo popeljala v svet zaznav in domišljije.

Kar dva praznika za mamice sta v nas spodbudila željo, da jih razveselimo, zato smo ustvarjali in izdelovali darila in pripravili sproščen nastop, s katerim smo poleg mamic, razveselili tudi očke. Na ustvarjalni delavnici smo se družili in dovolili svoji domišljiji, da se izrazi na svojstven način s prav posebnimi unikatnimi kronicami, s skupnimi močmi pa smo okrasili tudi okna naše igralnice.

Praznovali pa smo tudi prvi pomladni dan, ko nas je vila Zvončica presenetila s svojim skrivnim obiskom in darilom. Lepo vreme nas je večkrat zvabilo na igrišče ali sprehod, kjer smo opazovali naravo, zaznavali spremembe in poimenovali rastline. Veliko smo se igrali, prepevali, ustvarjali, spoznavali začetne glasove besed, šteli, delali grafomotorične vaje…

Spoznali smo, da nam naša družina in vsi družinski člani veliko pomenijo in jih imamo radi. Dobro se počutimo, ko smo skupaj, saj nas to zelo razveseljuje.

Najlepše pa nam je, ko:

 • gremo v živalski vrt,
 • gremo na sprehod v gozd,
 • se mečemo po travi,
 • gremo na sprehod,
 • praznujemo rojstne dneve,
 • sestavljamo lego kocke.
 • gremo skupaj ven in sadimo na vrtu,
 • se ljubčkamo in stiskamo,
 • se igramo,
 • se igramo igrice,
 • sestavljamo s kockami in delamo picerijo,
 • gremo skupaj na sprehod in praznujemo,
 • gremo na sladoled.

Prispevek napisala: Barbara Mihelčič

Žogice - februar

Knjiga je otrokova res dobra prijateljica saj jih lahko popelje v svet domišljije ali pa z njo pridobivajo nova znanja in si širijo obzorja. Otroci v naši skupini vsakodnevno posegajo po knjigah, si jih ogledujejo in ob njih se razvijejo zelo zanimivi pogovori.

V tem mesecu smo knjigi namenili veliko pozornosti. Otroci so spoznavali različne vrste knjig in kaj pomeni biti pesnik, pisatelj, ilustrator.

V skupini so otroci predstavili svojo najljubšo knjigo, knjige ki so jih prinesli v vrtec so si izmenjavali in si jih ogledovali. Ob tem smo bili zelo pozorni na lepo in pravilno ravnanje s knjigo, velik poudarek smo dali pravilnemu listanju.

Obiskali smo tudi ljudsko knjižnico in v njej, tako kot vsak mesec, preživeli čudovito uro ob poslušanju pravljice, gledanju knjig in izposoji novih. Otroci so zelo navdušeni nad obiskom knjižnice in lahko rečemo, da so se že naučili lepega vedenja v njej. Sami si že znajo vzeti knjigo s police in jo vrniti na pravo mesto.

Lepo vreme smo tudi v tem mesecu izkoristili za sprehode in igro na vrtčevskem ali šolskem igrišču. Na sprehodih smo utrjevali znanje o prometu, o pravilni in varni hoji po pločniku in varnem prečkanju ceste. Z zanimanjem in navdušenjem so otroci reševali prometni kviz – tokrat kar na računalniku. Seveda pa smo se poglobljeno pogovarjali in spoznavali pomen pripenjanja z varnostnim pasom v avtu in na avtobusu.

Če tudi je bil mesec krajši, se je kar veliko dogajalo. Praznovali smo rojstne dni. Obiskal nas je g. župan nas zelo navdušil s pripovedovanjem pravljice. Ogledali smo si tudi predstavo Pika Nogavička v izvedbi osnovnošolcev po vodstvom Božene Groboljšek. Otroci so z zanimanjem in z nasmejanimi obrazi spremljali vragolije in smešno vedenje Pike in njenih prijateljev.

Tudi glasba nas vsakodnevno spremlja, saj zelo radi pojemo in plešemo in zelo lepo nam je, ko zarajamo. Pripravili smo tudi svojo prireditev ob kulturnem prazniku, kjer je vsak otrok pokazal kaj zna in nastopil pred svojimi prijatelji.

Veliko smo tudi ustvarjali z različnimi materiali in uporabljali različne tehnike. Najbolj zanimivi izdelki pa so nastali, ko so se otroci prepustili svoji domišljiji, svojim idejam in za ustvarjalno izražanje uporabili kar naravne materiale, ki so jih našli na igrišču.

Tudi v naši skupini je bilo v tem mesecu odsotnih več otrok zaradi bolezni, zato smo se vsak dan veliko igrali in seveda so bili otroci nad tem navdušeni, saj jim igra res veliko pomeni.

Prispevek napisala: Barbara Mihelčič

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.