MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Mravljice

Vzgojiteljica: Petra Štefan in Tanja Cerar     jezki
Pom. vzgojiteljice: Romanca Božič
Starost otrok:  4-6
Število otrok:   21
Na svetu si, da gledaš sonce,
na svetu si, da greš za soncem,
na svetu si, da sam si sonce
in da s sveta odganjaš - sence. 
 
(Tone Pavček)
 
Skupina Mravljice gremo v tem šolskem letu novim dogodivščinam naproti z veliko mero radovednosti, veselja in otroške igrivosti.
 
Lepo Vas pozdravljava,
 
Petra in Romanca
 

Natisni E-naslov

Mravljice - junij

POČITNICE SO TU!

Celo leto smo se igrali, gibali, učili, se zabavali in prišli smo do konca vrtčevskega leta, za kar nekaj naših otrok pa tudi zaključek vrtca, ko otroci odhajajo v šolo, novim dogodivščinam naproti. Staršem smo ob zaključku pokazali, kaj smo se naučili in se tako uradno poslovili od Mravljic, odpravili pa smo se tudi na zaključni izlet v Deželo ljudskih pravljic in na sprehod do blejskega jezera.

Ob koncu leta bi vam rade zaželele lepe in brezskrbne počitnice: uživajte tople, poletne dni s tistimi, ki jih imate najraje, pa naj bo to na morju, doma ali kje drugje, na lepšem.

Tanja, Romanca in Petra

Prispevek zapisala: Petra Štefan

Mravljice - maj

Prišel je težko pričakovan mesec: mesec maj. Otroci so na koledarju pridno odštevali dneve do noči v vrtcu, letovanja in Jurčkovega dne. V prvem tednu v maju so otroci prišli na četrtek popoldan v vrtec, nato pa smo prespali v vrtcu oziroma v šoli. Reševali smo Hiacinto, ki so jo neznanci ugrabili. Na srečo imamo pogumne otroke, ki so jo rešili in varno skrili v igralnici. Naslednji dan dopoldan nas je obiskala ga. Nataša, ki nam je preko pravljice predstavila, kako skrbeti za ustrezno ustno higieno.

Nadaljevali smo z odštevanjem, vmes pa pridno vadili pesmi, ustvarjali ter če je bilo le kakšen dan, ki ni bil deževen, odpravili ven. Prišel je čas letovanja. Otroci so ob morju, igri in dobri družbi zelo uživali in se imeli super.

Na Jurčkovem dnevu pa so bili otroci prave zvezde, saj so kot najstarejši otroci nastopali. Vsi mini maturantje so prejeli tudi diplomo. Skupaj s starši so se na koncu še družili ob delavnicah, ki smo jih zaposleni pripravili za njih.

Prispevek zapisala: Petra Štefan

Mravljice - april

APRILSKE DOGODIVŠČINE V MRAVLJICAH

Cel mesec april smo bili pravi raziskovalci! Posvetili smo se eksperimentom in se lotili dela. Prav vsak je bil nekaj posebnega. V prvem tednu smo se bolj podrobno seznanjali z barvami in mešanju le teh. Naredili smo eksperiment z ledom in barvami, mešali barve preko pihanja s pomočjo slamice in tako ustvarili umetniško delo, kapali barve s kapalkami…najbolj zanimivo je bilo, ko so otroci sami lahko mešali, dodajali kakšne sestavine ali prinašali pripomočke. V drugem tednu je bil jasno najbolj zanimiv vulkan. Na srečo smo ga naredili v pravih količinah, da ni izbruhnil čez celo šolo =) Zadnja dva tedna smo pisali skrivna sporočila in raziskovali zunaj, na prostem.

Imeli smo kar dva obiska:

  • GRINI: obisk maskote v naši skupini. Pogovarjali smo se o tem, kako skrbimo za naravo in čisto okolje. Skupaj smo prebrali pravljico o ekologiji in se pogovorili, kaj mečemo v kakšen smetnjak. Na dan Zemlje smo vse to še enkrat ponovili. Spoznali smo, da je potrebno za naš planet dobro skrbeti, da ostane čist.
  • POLICAJ: odpravili smo se pred šolo, kjer nas je pričakal policaj. Skupaj smo ponovili, kar že vemo: da je potrebno paziti na cesto, da cesta ni igrišče in da za boljši pregled otroci dvignejo roko, ko gredo čez cesto, še prej pa na obe strani dobro pogledajo, če prihaja vozilo. Sprehodili smo se okoli šole, kjer smo skupaj s policajem praktično vse še preizkusili. Na koncu nam je še prižgal sireno v policijskem avtu in nam dal štampiljko.

Mi pa smo obiskali knjižnico, kjer smo zaključili pravljičnega palčka. Otroci, ki so se celo leto trudili in povedali v skupini kratko obnovo treh knjig in recitirali pesem, so prejeli priznanja, vsi pa smo poslušali pesmice, ki nam jih je pripravila s pomočjo kamišibaja knjižničarka Katarina.

Ne smemo pa pozabiti, da smo nastopili na čisto pravem odru in sicer na prireditvi za šolski sklad. Tudi otroci skupine Mravljice smo bili korajžni in nastopili z dvema pesmicama.

Lep aprilsko-deževni pozdrav od Mravljic!

 

Mravljice - februar

“Zakaj je številka 8 na koledarju obarvana rdeče? Ja, kaj res neveš… doma smo, ker je praznik od Prešerna” … se je odvijal pogovor med otroki, ko smo obrnili novo stran na koledarju.

Mesec februar je bil bogat in kulturno obarvan. Preko glasbene in likovne dejavnosti, s kulturo branja in pripovedovanja smo z otroki spoznavali pomen kulture in umetnosti. Seznanili smo se z delom našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna ter z ustreznim in pravilnim obnašanjem ob predvajanju slovenske himne. Spoznavali smo poklic pesnika in pisatelja ter se tudi sami preizkusili kot pesniki. S skupnimi močmi smo napisali pesem o mravljici Hijacinti, ki predstavlja simbol naše skupine.

V vrtec nas je s svojim obiskom presenetil gospod župan Milan Balažic in nam povedal pravljico o Čuriju Muriju, mi pa smo mu ob spremljavi kitare veselo zapeli nekaj pesmic. Dogajanj in zabave pa ni bilo konec. Obiskala nas je prijateljica Pika Nogavička, kjer so za nas predstavo pripravili učenci, pod vodstvom učiteljice Božene Groboljšek.

Februar nas je prav lepo presenetil s toplim in sončnim vremenom, zato smo veliko časa preživeli zunaj. Na igrišču je odmeval otroški smeh ob gibalnih igrah. Zdrav duh v zdravem telesu pravi rek. Veliko smo se sprehajali v naravi, ob Drtijščici in po prelepih Moravčah, kjer smo opazovali kako se narava prebuja in nas kliče teta pomlad. Obenem pa smo večji poudarek namenili varnosti v prometu, saj smo vsekodnevno udeleženi v različnih prometnih sitacijah. Med sprehodi smo utrjevali prečkanje ceste čez zebro, šteli prometne znake in prepoznavali njihov pomen. Naučili smo se pesmico Pasavček, ki nas opozarja in spodbuja k pravilni in varni uporabi sedežnega reda. Saj veste, red je vedno pas pripet!

Februarčku se zdaj že mudi, pa zato šteje manj dni. Srečno!

Prispevek napisala: Tanja Cerar

Mravljice - januar

MRAVLJICE NA SNEGU

V prvem mesecu novega leta nas je obiskala babica Zima in s seboj prinesla nekaj bele snežne odeje. Izkoristili smo dneve in razigrano uživali v zimski idili. Bili smo zadovoljni z malim – čeprav brez sani, smo bili iznajdljivi kot mravlje – spuščali smo se kar po zadnjicah in bilo je še bolj zabavno. Babica Zima je zagotovo slišala naše rajanje in veselje na snegu, zato nam je vsak dan pričarala še nekaj novih snežink, mi pa smo ji zahvalili s prepevanjem zimskih pesmic in igranjem na male instrumente.

Vsak dan smo brali knjige na temo zima ter se pogovarjali o aktivnostih, ki jih izvajamo pozimi. Izdelali smo si svoje smuči in »smučali« kot Tina Maze. Veliko smo se gibali na prostem in se sprehajali v okolici Moravč ter opazovali spremembe v naravi. Zima nas je tudi likovno navdihnila. Lastnosti snega smo spoznavali skozi številne eksperimente s snegom, ustvarjali smo snežake, risali snežinke in imeli še veliko drugih ustvarjalnih delavnic na temo zime. V igralnici smo postavili tudi posebno bivališče oziroma lahko rečemo kar mravljišče. Verjeli ali ne, prav vse mravljice se lahko skrijemo tam in se igramo. Med drugimi smo se naučili tudi pesem Snežak in kos. Želimo in upamo še na večjo pošiljko snega, da lahko izdelamo velikega snežaka, ki ga prvi sončni žarki ne bodo takoj stopili.

Januar se počasi poslavlja, pred vrati pa novi mesec z dogodivščinami. Le pridi, le pridi mi te že pričakujemo.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Mravljice, s Tanjo in Romanco.

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.