MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Mravljice

Vzgojiteljica: Petra Štefan in Tanja Cerar     jezki
Pom. vzgojiteljice: Romanca Božič
Starost otrok:  4-6
Število otrok:   21
Na svetu si, da gledaš sonce,
na svetu si, da greš za soncem,
na svetu si, da sam si sonce
in da s sveta odganjaš - sence. 
 
(Tone Pavček)
 
Skupina Mravljice gremo v tem šolskem letu novim dogodivščinam naproti z veliko mero radovednosti, veselja in otroške igrivosti.
 
Lepo Vas pozdravljava,
 
Petra in Romanca
 

Natisni E-naslov

Mravljice - februar

“Zakaj je številka 8 na koledarju obarvana rdeče? Ja, kaj res neveš… doma smo, ker je praznik od Prešerna” … se je odvijal pogovor med otroki, ko smo obrnili novo stran na koledarju.

Mesec februar je bil bogat in kulturno obarvan. Preko glasbene in likovne dejavnosti, s kulturo branja in pripovedovanja smo z otroki spoznavali pomen kulture in umetnosti. Seznanili smo se z delom našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna ter z ustreznim in pravilnim obnašanjem ob predvajanju slovenske himne. Spoznavali smo poklic pesnika in pisatelja ter se tudi sami preizkusili kot pesniki. S skupnimi močmi smo napisali pesem o mravljici Hijacinti, ki predstavlja simbol naše skupine.

V vrtec nas je s svojim obiskom presenetil gospod župan Milan Balažic in nam povedal pravljico o Čuriju Muriju, mi pa smo mu ob spremljavi kitare veselo zapeli nekaj pesmic. Dogajanj in zabave pa ni bilo konec. Obiskala nas je prijateljica Pika Nogavička, kjer so za nas predstavo pripravili učenci, pod vodstvom učiteljice Božene Groboljšek.

Februar nas je prav lepo presenetil s toplim in sončnim vremenom, zato smo veliko časa preživeli zunaj. Na igrišču je odmeval otroški smeh ob gibalnih igrah. Zdrav duh v zdravem telesu pravi rek. Veliko smo se sprehajali v naravi, ob Drtijščici in po prelepih Moravčah, kjer smo opazovali kako se narava prebuja in nas kliče teta pomlad. Obenem pa smo večji poudarek namenili varnosti v prometu, saj smo vsekodnevno udeleženi v različnih prometnih sitacijah. Med sprehodi smo utrjevali prečkanje ceste čez zebro, šteli prometne znake in prepoznavali njihov pomen. Naučili smo se pesmico Pasavček, ki nas opozarja in spodbuja k pravilni in varni uporabi sedežnega reda. Saj veste, red je vedno pas pripet!

Februarčku se zdaj že mudi, pa zato šteje manj dni. Srečno!

Prispevek napisala: Tanja Cerar

Mravljice - januar

MRAVLJICE NA SNEGU

V prvem mesecu novega leta nas je obiskala babica Zima in s seboj prinesla nekaj bele snežne odeje. Izkoristili smo dneve in razigrano uživali v zimski idili. Bili smo zadovoljni z malim – čeprav brez sani, smo bili iznajdljivi kot mravlje – spuščali smo se kar po zadnjicah in bilo je še bolj zabavno. Babica Zima je zagotovo slišala naše rajanje in veselje na snegu, zato nam je vsak dan pričarala še nekaj novih snežink, mi pa smo ji zahvalili s prepevanjem zimskih pesmic in igranjem na male instrumente.

Vsak dan smo brali knjige na temo zima ter se pogovarjali o aktivnostih, ki jih izvajamo pozimi. Izdelali smo si svoje smuči in »smučali« kot Tina Maze. Veliko smo se gibali na prostem in se sprehajali v okolici Moravč ter opazovali spremembe v naravi. Zima nas je tudi likovno navdihnila. Lastnosti snega smo spoznavali skozi številne eksperimente s snegom, ustvarjali smo snežake, risali snežinke in imeli še veliko drugih ustvarjalnih delavnic na temo zime. V igralnici smo postavili tudi posebno bivališče oziroma lahko rečemo kar mravljišče. Verjeli ali ne, prav vse mravljice se lahko skrijemo tam in se igramo. Med drugimi smo se naučili tudi pesem Snežak in kos. Želimo in upamo še na večjo pošiljko snega, da lahko izdelamo velikega snežaka, ki ga prvi sončni žarki ne bodo takoj stopili.

Januar se počasi poslavlja, pred vrati pa novi mesec z dogodivščinami. Le pridi, le pridi mi te že pričakujemo.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Mravljice, s Tanjo in Romanco.

 

Mravljice - december

DEDEK MRAZ PRIHAJA

IN Z DAROVI NEŽNIMI RAZVAJA.

NAJ TOPLINA, ZDRAVJE IN LJUBEZEN

V SRCIH VAŠIH SE NAHAJA.

VESELE PRAZNIKE IN

SREČNO NOVO LETO 2019

vam želimo otroci in

vzgojiteljici iz skupine Mravljice

Prispevek napisala: Tanja Cerar

Mravljice - november

»Na pomoč, na pomoč,

vaš požar je naša stvar.

Naj bo dan ali noč,

mi sirene ne prespimo,

mi z brizgalno pridrvimo

in gasimo, in gasimo«.

Prvi teden novembra smo zakorakali z gasilsko tematiko. Obiskali smo gasilski dom PGD Moravče, kjer so nam gasilci pokazali svojo opremo, orodja in vozila. Najbolj smo bili veseli »špricanja« z ročno brizgalko. Veliko smo se tudi pogovarjali, kaj narediti v primeru požara ali poplave. V šoli smo poiskali simbole oziroma oznake, ki so nam v pomoč v primeru nesreče, pa tudi gasilni aparat in hidrant za vodo.

V naslednjih dveh tednih smo se prepustili umetnosti. Obiskali smo Narodno galerijo v Ljubljani. Predhodno smo prebrali knjigo Gal v galeriji in ugotovili, da ima škrat najraje slike, zeleno barvo in tišino. Veliko smo slikali, zato smo si v ta namen v šolskem likovnem ateljeju sposodili slikarsko stojalo. Obenem pa smo bodoči šolarji imeli možnost opazovati učence pri njihovem delu. Škratu Galu iz Narodne galerije smo narisali risbice in skupaj napisali pismo. Sedaj le čakamo, da nam odgovori.

Presenetil nas je prvi sneg, ki nam že počasi odpira vrata v čarobni december. Odpravili smo se na igrišče, kjer smo lovili prve snežinke. Pripravljali smo se na novoletni bazar, izdelovali voščilnice ter izdelke iz slanega testa. Vzgojiteljicam smo pomagali pri izdelovanju zimske dekoracije in s tem okrasili in polepšali našo igralnico.

Ni čudno, da gre čas tako hitro naprej, ko pa se imamo skupaj tako imenitno.

Lepo vas pozdravljamo,

otroci iz skupine Mravljice s Tanjo in Romanco.

Prispevek napisala: Tanja Cerar

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.