MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sovice

Vzgojiteljica: Patricija Oblak       
Pom. vzgojiteljice: Maruša Cerar   
Starost otrok: 3-6 let  
Število otrok: 7  

Letos je v skupini »Sovice« nekoliko manj otrok, a to nam še zdaleč ne predstavlja ovir. Smo radovedni, igrivi in veseli – dve uri igranja, ustvarjanja in prepevanja tako mineta zelo hitro. Družimo se ob sredah od 17. do 19. ure. 


 

 

 

Natisni E-naslov

Sovice - maj

Mesec maj smo preživeli sproščeno, veliko smo se gibali in bili na svežem zraku. Odšli smo na krajši sprehod, ter spoznavali okolico vrtca. Precej časa smo preživeli na igrišču, na igralih in poganjalcih, skirojih …

Za zaključek Cicibanovih uric pa smo letos pripravili piknik. Da trebuščki niso bili prazni, smo si privoščili košček pice, sok in piškote. Kar trije naši prijatelji grejo jeseni že v šolo. Utrjevali smo himno »Mini maturanti«, ki so jo bodoči šolarji prepevali na »Jurčkovem dnevu«.

Čestitke vsem otrokom, ki so pogumno prihajali na naša druženja, delili z nami svoje misli, doživetja, ideje … skratka s svojo otroško energijo popestrili urice, ki smo jih skupaj preživeli. Nekateri otroci bodo jeseni začeli obiskovati vrtec, nekateri šolo … z veseljem pričakujemo in vabimo tudi nove člane, da se nam pridružijo naslednje leto!

Hvala za sodelovanje, želiva vam poletje polno nepozabnih doživetij!

Patricija in Maruša

Sovice - april

Ta mesec smo se seznanili z lutkovnim gledališčem – izdelovali smo nogavične lutke. Pripravili smo gledališčni oder in uprizorili lutkovno igro za prijatelje. Tudi drugo druženje je bilo namenjeno kulturi, ogledali smo si dramsko igro »Kraljična na zrnu graha«, ki so nam jo odlično zaigrali osnovnošolci.

Ker je bilo sončno vreme, smo ga izkoristili, zunaj smo izvedli sprostitveno dejavnost preko zgodbe »Kaj je to?«. Nato pa smo na temo »moje vesolje« zunaj slikali s tempera barvami na velik karton. Da pa je bilo slikanje bolj zabavno, so otroci ustvarjali po skupinah. Otroci so uživali v svobodnem izražanju, nastali so čudoviti izdelki.

Lepe dni pa najraje preživljamo kar na igrišču vrtca, kjer se veliko gibamo, uživamo na igralih, rišemo s kredami in zaplešemo ter zapojemo rajalno-gibalne igre.

Lepo vas pozdravljamo,

otroci skupine »Sovice« s Patricijo in Marušo

Sovice - marec

Končno smo dočakali pomlad in s tem tople, sončne dni. Na temo pomladi smo izdelali plakat, ki smo ga okrasili z žuželkami, le-te smo ustvarili z odtisi rok. Mesec marec je posvečen mamicam in očkom, na njih smo se seveda spomnili tudi na Cicibanovih uricah. Staršem smo pripravili kratek nastop, zapeli smo jim pesmico in deklamirali. Otroci so staršem podarili rožice, ki so jih naredili sami in jih s tem zelo razveselili. Po nastopu pa smo pripravili tudi razstavo otroških izdelkov - gregorčkov.

Ta mesec nas je v skupini obiskal piščanček Piko – lutka. Pomagali smo mu pri iskanju jajčk, ki jih je izgubil na igrišču. Stiroporasta jajčka smo seveda kasneje tudi okrasili. Piščanček Piko se bo od sedaj naprej družil z nami, saj mu je v naši skupini zelo prijetno.

Zadnje druženje pa smo izpeljali malo drugače, imeli smo namreč ustvarjalno delavnico skupaj s starši. Izdelovali smo lutke in igre »tri v vrsto«. Skupaj smo preživeli sproščen, zabaven večer.

Lep sončni pozdrav,

otroci skupine »Sovice« s Patricijo in Marušo

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.