MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Sovice

Vzgojiteljica: Patricija Oblak       
Pom. vzgojiteljice: Maruša Cerar   
Starost otrok: 3-6 let  
Število otrok: 7  

Letos je v skupini »Sovice« nekoliko manj otrok, a to nam še zdaleč ne predstavlja ovir. Smo radovedni, igrivi in veseli – dve uri igranja, ustvarjanja in prepevanja tako mineta zelo hitro. Družimo se ob sredah od 17. do 19. ure. 


 

 

 

Natisni E-naslov

Sovice - marec

Končno smo dočakali pomlad in s tem tople, sončne dni. Na temo pomladi smo izdelali plakat, ki smo ga okrasili z žuželkami, le-te smo ustvarili z odtisi rok. Mesec marec je posvečen mamicam in očkom, na njih smo se seveda spomnili tudi na Cicibanovih uricah. Staršem smo pripravili kratek nastop, zapeli smo jim pesmico in deklamirali. Otroci so staršem podarili rožice, ki so jih naredili sami in jih s tem zelo razveselili. Po nastopu pa smo pripravili tudi razstavo otroških izdelkov - gregorčkov.

Ta mesec nas je v skupini obiskal piščanček Piko – lutka. Pomagali smo mu pri iskanju jajčk, ki jih je izgubil na igrišču. Stiroporasta jajčka smo seveda kasneje tudi okrasili. Piščanček Piko se bo od sedaj naprej družil z nami, saj mu je v naši skupini zelo prijetno.

Zadnje druženje pa smo izpeljali malo drugače, imeli smo namreč ustvarjalno delavnico skupaj s starši. Izdelovali smo lutke in igre »tri v vrsto«. Skupaj smo preživeli sproščen, zabaven večer.

Lep sončni pozdrav,

otroci skupine »Sovice« s Patricijo in Marušo

Sovice - februar

Febuarja je zapadlo veliko snega, zato smo eno izmed druženj izkoristili za zimske radosti. Odpravili smo se na zaseneženo igrišče, se kepali in drsali po zasneženi klančini. Ta mesec so svečke na torti upihnile kar 4 deklice v naši skupini, tako smo veliko praznovali. Tako kot vsako leto, smo se tudi tokrat vse skupine zbrale in se poveselile na pustnem rajanju. Maškare smo prepevale pustne pesmi, plesale in se sladkale z odličnimi krofi. Zadnje druženje v februarju pa smo namenili pogovoru in ustvarjanju na temo čustev.

Otroci skupine »Sovice« s Patricijo in Marušo

Sovice - januar

Veseli smo zakorakali v novo leto, novim dogodivščinam naproti. V začetku meseca smo prebirali pravljico »Nasmejani sneženi mož« in se pogovarjali o tem, kaj nas razveseli, nato pa še izdelali snežake. Zimski dnevi so naše misli popeljali v severni del sveta, spoznavali smo živali, ki živijo na Antarktiki in izdelali severnega medveda. V januarju nas je grelo toplo sonce in na Cicibanovih uricah smo ga prijetno izkoristili. Igrali smo se na igrišču vrtca, kjer smo se zabavali na igralih in sodelovali pri rajalno-gibalnih igrah. Ta mesec sta svoj rojstni dan praznovali dve deklici, tako da tudi rajanja in sladkanja ni manjkalo. Konec meseca smo reševali naloge, ki spodbujajo prijateljstvo in medsebojno druženje. Ker je bil odziv nanje pozitiven, nas nekaj izzivov čaka še v mesecu februarju. 

Otroci skupine »Sovice« s Patricijo in Marušo

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.