MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Slončki

Vzgojiteljice: Anja Avbelj, Lucija Vrankar, Patricija Oblak       
Pom. vzgojiteljice: /  
Starost otrok: 3-6  
Število otrok: 21  

Letos smo v skupino »Slončki« vključeni vsi otroci Cicibanovih uric. Skupino obiskuje 21 otrok, ki s svojo igrivostjo, razigranostjo in radovednostjo poskrbijo za veselo in prijetno vzdušje. Družimo se ob ponedeljkih, od 17. do 19. ure. Druženja namenimo igranju, prepevanju, plesanju, ustvarjanju, gibanju … ob razgibanem programu nam tako dve uri še prehitro mineta. ☺

 

Natisni E-naslov

Slončki - februar

Prvo srečanje v mesecu februarju smo namelili iskanju skritega zaklada. Otroci so sodelovali ob skupinskem reševanju nalog, se pri tem zabavali in krepili prijateljske vezi. Lepo vreme smo izkoristili za gibanje na prostem – otroci so se spontano gibali na igrišču vrtca. Gibalne dejavnosti pa smo izvajali tudi noter. V telovadnici vrtca smo se družili ob gibalnih igrah in igrah za spodbujanje socialnega razvoja otrok. Veliko smo tudi prepevali.

Otroci so prisluhnili pripovedovanju zgodb na temo »družina«, ter pripovedovali o svojih družinskih članih, vsak izmed njih je svojo družino tudi narisal.

Eno izmed druženj smo namenili pogovoru o vesolju, otroci so si izmenjali ideje o vesolju, nato pa smo si ogledali posnetke vesolja, rakete in astronavtov. Otroci so si jih z zanimanjem ogledali in jih komentirali. Nato pa so si z našo pomočjo izdelali igrico »raketa«.

Komaj že čakamo naslednje druženje – pustno rajanje, ko se bomo našemili, zaplesali in se posladkali s slastnimi krofi. J

Vzgojiteljice Cicibanovih uric

 

Slončki - januar

Januar smo pričeli z večernim sprehodom po Moravčah z žepnimi svetilkami. Odšli smo si ogledat naš okrasek na novoletni jelki pred Kulturnim domom Moravče. Mesec smo si popestrili s prepevanjem pesmic, ter poslušanjem pripovedovanja pravljice ob kamišibaju oz. japonskemu gledališču. Igrali smo se igre po želji ter matematično igro - sonček. Ustvarjali smo snežinke iz soli, ki smo jih razstavili na oglasno desko. Praznovali smo dva rojstna dneva.

Veliko časa smo namenili gibalnim dejavnostim v telovadnici. Otroci so uživali v izvajanju poligona in igrah z žogo. Seznanili so se tudi z rajalnimi igrami (Bela, bela lilija, Črni mož, Gnilo jajce in Ptički v gnezda).

Zdaj pa že vstopamo v nov zimski mesec, novim dogodivščinam naproti.

Lepo vas pozdravljamo,

vzgojiteljice in otroci skupine »Slončki«

Prispevek napisala: Patricija Oblak

Slončki - december

Decembrske dni smo preživeli ob ustvarjanju EKO-okraska za moravško smrečico, v okviru natečaja KUD Moravče. V začetku januarja pa si bomo ta naš okrasek oz. izdelek tudi sami odšli ogledati. Izdelali smo tudi veliko voščilnic za naše najbližje in s snežaki, ki smo jih ustvarili iz pene za britje, okrasili našo oglasno desko. Vsak je posejal tudi svoje božično žito ter okrasil svoj lonček. Te pa sedaj krasijo naše domove.
Ker pa smo bili skozi celo leto zelo pridni, nas je obiskal tudi Dedek Mraz. Pred njegovim obiskom pa so nam osnovnošolci iz Peč pod mentorstvom Ajde Lalič zaigrali gledališko predstavo. Nato pa nas je Dedek Mraz razveselil s polnim košem daril. Mi pa smo mu v zahvalo zapeli pesmico Siva kučma. Mesec december smo si popestrili tudi s praznično glasbo, veliko petja ter rajanja.
Naša druženja smo namenili tudi prosti igri po kotičkih ter igranje z namiznimi igrami. Čarobni december je minil kot bi mignil, mi pa že nestrpno pričakujemo druženja v novem letu.

Vzgojiteljice cicibanovih uric vam želimo lepe praznike in srečno v novem letu 2019!

Anja Avbelj, Patricija Oblak, Lucija Vrankar

 

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.