MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Slončki

Vzgojiteljice: Anja Avbelj, Lucija Vrankar, Patricija Oblak       
Pom. vzgojiteljice: /  
Starost otrok: 3-6  
Število otrok: 21  

Letos smo v skupino »Slončki« vključeni vsi otroci Cicibanovih uric. Skupino obiskuje 21 otrok, ki s svojo igrivostjo, razigranostjo in radovednostjo poskrbijo za veselo in prijetno vzdušje. Družimo se ob ponedeljkih, od 17. do 19. ure. Druženja namenimo igranju, prepevanju, plesanju, ustvarjanju, gibanju … ob razgibanem programu nam tako dve uri še prehitro mineta. ☺

 

Natisni E-naslov

Slončki - maj

Mesec maj je bil za nas zelo pester. Praznovali smo rojstni dan, se sladkali ter rajali in peli otroške pesmice. Redke sončne dni smo izkoristili za igro na vrtčevskem igrišču. Deževne dni pa smo si popestrili z ustvarjanjem likovnih izdelkov za na oglasno desko. Izkoristili smo tudi telovadnico v kateri smo se do dobra razgibali in usvajali igre z žogo ter krepili naše ravnotežje. Zaključek cicibanovih uric so nam polepšali otroci krajšega programa, ki so nam pripravili dramatizacijo glasbene pravljice Pikapolonica in pike. Na koncu pa smo se posladkali s sladoledom in odšli na zaslužene počitnice.

Vesele smo, da so otroci radi obiskovali cicibanove urice.
Hvala za zaupanje!
Pogrešale vas bomo.

Patricija, Lucija, Anja in Klavdija

Slončki - april

MAREC IN APRIL

Mesec marec je posvečen mamicam in očkom, zato so tudi otroci na cicibanovih uricah v ta namen izdelali presenečenja za svoje starše. Otroci so pripovedovali o tem, kaj radi počnejo s staši ter zakaj jih imajo radi. Misli otrok smo zapisale na izdelke, ki so jih podarili svojim stašem. V tem mesecu smo se pripravljali na nastop za mamice in očke. Vadili smo pesmici in deklamacijo, s katerimi smo nastopali.

Sončno vreme v začetku meseca aprila nam je omogočilo preživljanje časa na prostem. Otroci so se razveselili igranja na igrišču vrtca, vzporedno med prosto igro pa je potekala tudi likovna dejavnost. Na igrišče smo prinesli potreben material in barve, za izdelavo pomladne dekoracije.

Eno izmed druženj smo namenili pogovoru o varnosti v cestnem prometu – »Pasavček«. Pogovorili smo se o tem, kako pomembno je, da se v avtomobilu pripnemo, otroci so po želji izmenjali svoje izkušnje. Kljub oblačnemu vremenu, smo se pogumno odpravili na sprehod, ki pa nam ga je popestril rahel dež. Pohiteli smo pod streho in ob gibalnih igrah in prepevanju pesmic o dežju, počakali, da je le ta prenehal.

Pred prazniki so otroci pobarvali jajčka in izdelali velikonočno dekoracijo za domov. Prebrali smo zabavno zgodbo »Čudno jajce«. V tem mesecu smo praznovali dva rojstna dneva, rajali in se sladkali.

Vzgojiteljice cicibanovih uric

 

Slončki - februar

Prvo srečanje v mesecu februarju smo namelili iskanju skritega zaklada. Otroci so sodelovali ob skupinskem reševanju nalog, se pri tem zabavali in krepili prijateljske vezi. Lepo vreme smo izkoristili za gibanje na prostem – otroci so se spontano gibali na igrišču vrtca. Gibalne dejavnosti pa smo izvajali tudi noter. V telovadnici vrtca smo se družili ob gibalnih igrah in igrah za spodbujanje socialnega razvoja otrok. Veliko smo tudi prepevali.

Otroci so prisluhnili pripovedovanju zgodb na temo »družina«, ter pripovedovali o svojih družinskih članih, vsak izmed njih je svojo družino tudi narisal.

Eno izmed druženj smo namenili pogovoru o vesolju, otroci so si izmenjali ideje o vesolju, nato pa smo si ogledali posnetke vesolja, rakete in astronavtov. Otroci so si jih z zanimanjem ogledali in jih komentirali. Nato pa so si z našo pomočjo izdelali igrico »raketa«.

Komaj že čakamo naslednje druženje – pustno rajanje, ko se bomo našemili, zaplesali in se posladkali s slastnimi krofi. J

Vzgojiteljice Cicibanovih uric

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.