MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Slončki

Vzgojiteljice: Anja Avbelj, Lucija Vrankar, Patricija Oblak       
Pom. vzgojiteljice: /  
Starost otrok: 3-6  
Število otrok: 21  

Letos smo v skupino »Slončki« vključeni vsi otroci Cicibanovih uric. Skupino obiskuje 21 otrok, ki s svojo igrivostjo, razigranostjo in radovednostjo poskrbijo za veselo in prijetno vzdušje. Družimo se ob ponedeljkih, od 17. do 19. ure. Druženja namenimo igranju, prepevanju, plesanju, ustvarjanju, gibanju … ob razgibanem programu nam tako dve uri še prehitro mineta. ☺

 

Natisni E-naslov

Slončki - januar

Januar smo pričeli z večernim sprehodom po Moravčah z žepnimi svetilkami. Odšli smo si ogledat naš okrasek na novoletni jelki pred Kulturnim domom Moravče. Mesec smo si popestrili s prepevanjem pesmic, ter poslušanjem pripovedovanja pravljice ob kamišibaju oz. japonskemu gledališču. Igrali smo se igre po želji ter matematično igro - sonček. Ustvarjali smo snežinke iz soli, ki smo jih razstavili na oglasno desko. Praznovali smo dva rojstna dneva.

Veliko časa smo namenili gibalnim dejavnostim v telovadnici. Otroci so uživali v izvajanju poligona in igrah z žogo. Seznanili so se tudi z rajalnimi igrami (Bela, bela lilija, Črni mož, Gnilo jajce in Ptički v gnezda).

Zdaj pa že vstopamo v nov zimski mesec, novim dogodivščinam naproti.

Lepo vas pozdravljamo,

vzgojiteljice in otroci skupine »Slončki«

Prispevek napisala: Patricija Oblak

Slončki - december

Decembrske dni smo preživeli ob ustvarjanju EKO-okraska za moravško smrečico, v okviru natečaja KUD Moravče. V začetku januarja pa si bomo ta naš okrasek oz. izdelek tudi sami odšli ogledati. Izdelali smo tudi veliko voščilnic za naše najbližje in s snežaki, ki smo jih ustvarili iz pene za britje, okrasili našo oglasno desko. Vsak je posejal tudi svoje božično žito ter okrasil svoj lonček. Te pa sedaj krasijo naše domove.
Ker pa smo bili skozi celo leto zelo pridni, nas je obiskal tudi Dedek Mraz. Pred njegovim obiskom pa so nam osnovnošolci iz Peč pod mentorstvom Ajde Lalič zaigrali gledališko predstavo. Nato pa nas je Dedek Mraz razveselil s polnim košem daril. Mi pa smo mu v zahvalo zapeli pesmico Siva kučma. Mesec december smo si popestrili tudi s praznično glasbo, veliko petja ter rajanja.
Naša druženja smo namenili tudi prosti igri po kotičkih ter igranje z namiznimi igrami. Čarobni december je minil kot bi mignil, mi pa že nestrpno pričakujemo druženja v novem letu.

Vzgojiteljice cicibanovih uric vam želimo lepe praznike in srečno v novem letu 2019!

Anja Avbelj, Patricija Oblak, Lucija Vrankar

 

 

Slončki - november

Mesec november smo “cicibančki” pričeli zelo aktivno. Kar dve zaporedni srečanji smo se družili v naši vrtčevski telovadnici, kjer smo izvajali gibalno-rajalne igre (bela lilija, črni mož, ptički v gnezda), plesali in prepevali različne pesmice.

Likovno smo ustvarjali na temo “moje najljubše sadje”. Pogovarjali smo se katero sadje otroci najraje jedo, naredili trganko iz kolaža in sadje nato med seboj primerjali, ga razvrščali ter šteli. Ugotovili smo, da najraje jemo jabolka in banane ter da je sadje nasploh zelo zdravo. J

Praznovali smo kar tri rojstne dneve prijateljev, tako, da tudi sladkanja ni manjkalo. Slavljenci so pihali svečke, ostali pa smo jim narisali risbice, da “svojega dne” ne bodo kar tako pozabili.

Veliko pa smo se tudi igrali. Nekateri z legokockami, drugi s plus-pluskami, spet tretji pa po raznih kotičkih, kot sta knjižni kotiček ter kotiček dom in družina.

Prav lepo vas pozdravljamo,

“cicibančki” z vzgojiteljicami.

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.