MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Prispevki projekta Odgovorno s hrano

Razgibajmo se

V soboto, 1. 10. smo imeli v okrilju s šolo prireditev Razgibajmo se. Dogovorili smo se za izvedbo lažje peš poti mimo Rudnika, Tuša, nazaj do vrtca. Malo pred zaključkom kulturne prireditve smo odrinili na sončno stran Moravč. Prelep dan je bil in tako smo bili tudi vsi izredno pozitivno razpoloženi. Ob klepetu, razigranih otrocih in marsikateri zanimivi temi nam je pohod hitro minil.

Na koncu je prireditev popestrila tudi topla malica in stojnica z zdravo prehrano.

Ana Gerčar.

»Rohkanje« koruze in pravi jabolčni sok

V jeseni smo spoznavali in opazovali rast koruze na poljih. Nekaj podarjenih storžev koruze smo dobili in se preizkusili v »rohkanju« koruze. Koruzna zrna smo tudi potolkli in spoznavali, kaj nastane iz zrna in kako pridelamo koruzno moko.

Nekaj jabolk, ki smo jih v dar dobili na kmetiji Tič, smo uporabili pri pridelavi pravega jabolčnega soka, narejenega iz sokovnika. Otroci so bili navdušeni nad sokom in so ga z veseljem zaužili.

Ana Gerčar.

Obisk sadovnjaka

Obisk sadovnjaka in kmetije Tič

V septembru 2016 smo starejše skupine vrtca obiskale kmetijo Tič, kjer smo se seznanili s pridelavo različnih vrst jabolk, z načini obiranja jabolk in predelave le teh v produkte.

Za dobro volje in zdravo telo so nam podarili še veliko jabolk za na pot. V veliko veselje nam je bilo obiskati kmetijo Tič, spoznavati njihov način dela in poizkušati jabolka. Hvala!

Ana Gerčar.

 

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.