MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Ekologija brez meja

V mesecu novembru smo v vrtec povabili podjetje Prodnik z maskoto Grinijem.

V Polžkih smo se posvetili razumevanju pomena razvrščanja odpadkov, skrbi za naravo, s tem tudi za naš Planet ter obenem za svoje zdravje.

Obiskal nas je Grini – maskota podjetja Prodnik, ki nam je skozi praktične primere ob prijetnem pogovoru razložil, kako se ločuje odpadke, kako in na kakšne načine jih lahko tudi recikliramo.

Otroci so se s sodelavci Grinija preizkusili tudi v skupnem ustvarjanju adventnega koledarja. Vsak otrok je na manjše koščke natrgal praznični zavijalni papir, ki jih je z lepilom pritrdil na rolice. Otroci so nato takoj, ko so svoj del izdelka končali, polepljeno rolico odnesli h gospodični, ki jim ga je pomagala prilepiti na dano podlogo.

V naslednjem dnevu smo z otroki premišljevali, česa si v prazničnem decembru vse želimo početi. Otroci so našteli raznolike dejavnosti in nekatere bomo tudi vključili v prostore našega novega adventnega koledarja, ki nas bo vsak dan v decembru razveseljeval.

Preko pogovora in ustvarjalne dejavnosti so otroci spoznavali, kako z razvrščanjem odpadkov in ponovnim recikliranjem le-teh skrbimo in ohranjamo naravo.

Ana Gerčar, ekokoordinatorica ekovrtca.

 

Natisni E-naslov

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.