MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • top7
  • decembertop2015
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Kranjska Gora, 1.skupina, 2.dan

Deževno vreme nam je želelo prekrižati načrte, ampak mi se nismo dali. Z otroki smo stiskali pesti in si zelo želeli, da bi lahko odšli v naravo, ki je kar vabila.

Začeli smo s skupnim druženjem; najprej z gibalnimi animacijami Simona Ogulina, nato pa z ubranim prepevanjem ob kitari. S socialnimi igrami smo utrjevali imena vseh prisotnih otrok, ki smo jih med kratkim počitkom dodobra ozavestili.

Po počitku smo oblekli palerine in se z »Bedanc busom« odpravili v Kekčevo deželo, kjer nas je vodila Maja. Povedala je, da je lisica poštarica predlagala, naj hodimo po levih poteh, kar smo s pridom upoštevali. Med koreninami in prelepimi krošnjami smo prišli do Bedančeve koče, iz katere se je slišalo glasno smrčanje. V njej smo hitro pomagali rešiti Brinclja in po skrivnem prehodu odhiteli iz koče. Po lesenem mostu nas je pot vodila do njegove koče, kjer mu je spodaj žugal Bedanec. Dobili smo navodilo, da smo do njega prijazni in da bo tudi odziv prijazen in res, Bedanca smo s pozdravi vprašali prav vse, kar smo želeli. Ko pa se je ujezil, smo ga pregnali z oponašanjem sove. Z Brincljem smo hitro nadaljevali do Kekca, živahnega mladega fantiča, namazanega z vsemi vragolijami. V koči nas je pogostil z okusnim čajem tete Pehte, iz tam pa smo se odpeljali kar po toboganu, naprej do njenega laboratorija, v katerem vari zdravilne zvarke in v njeno kočo. Pokazala nam je marsikatero zdravilno rožico. Z nasmehom smo se poslovili in odpravili nazaj do naše vile.

V tem dnevu pa nas je obiskal tudi gorski reševalec David, ki nam je razkazal in opisal, kako reševanje sploh poteka, kakšno opremo pri tem uporablja in kakšne izkušnje ima na tem področju. Otroke je pogovor zelo zanimal, saj so ga ves čas spraševali o različnih stvareh.

Po večerji nas je čakal težko pričakovani pohod z lučkami proti Krnici, kjer smo si ob Pišnici ogledovali prelepo naravo.

Ana Gerčar.

Natisni E-naslov

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.