01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesec april smo zakorakali veselo, saj nas topli in sončni dnevi vedno napolnijo z energijo. Veliko časa smo preživeli v naravi, kjer smo se igrali in učili; utrjevali smo barve in se odpravili na »lov za barvami«. Najzanimivejši prostor za učenje so naravna tla; v tej gozdni igralnici otroci radi raziskujejo in prihajajo do različnih spoznanj in odkritij.
Del narave pa smo pripeljali v igralnico, kjer smo izvedli naravoslovni teden z različnimi poskusi in eksperimenti. Spoznali smo kako očistiti kovance, narediti pisane mehurčke, privabiti lavo iz vulkana, mešali barve, tehtali predmete in odkrivali plovnost le teh. Postavljali smo hipoteze in ugotavljali razloge za nastale dogodke.
Na sprehodih smo opazovali cvetoče travniške cvetlice, poslušali žvrgolenje ptic ter se sproščali ob šumenju potočka Drtijščica. Obiskali smo čebelarski dom v Moravčah in od daleč opazovali marljive čebelice in njihove čudovito poslikane panje. Spoznali smo, da imajo tako kot mi, tudi vsaka čebela svoj dom oziroma panj, v katerega prinaša medičino.
Ker je pomlad vse okoli nas smo bili ustvarjalni tudi na glasbenem področju; ob spremljavi kitare in flavte smo veselo prepevali pomladne pesmice: Trobentica in zvonček, Pomladna, Vijolica, Kukavica avtorja Janeza Bitenca; pa tudi na likovnem področju, kjer smo z različnimi likovnimi tehniki ustvarili pisan pomladni travnik.
Tekom meseca smo praznovali dva rojstna dneva in imeli igralni dan z igračami od doma. Večkrat smo prebrali pravljico Piščanček Pik (M. Manček) in spoznali, da imamo različna čustva, ki so del nas in je prav, da jih občutimo in pokažemo. V telovadnici pa smo urili hitrost in se igrali štafetno igro; pri tem smo se učili medsebojnega sodelovanja, spodbujanja in tekmovanja v športnem duhu.
Lepo vas pozdravljamo »Račke«.

Prispevek napisala: Tanja Cerar

    

Dostopnost