01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec marec je bil eden tistih mesecev, ki je bil poln posebnih dni. V prvem tednu so nas vzgojiteljice zgornjega vrtca razveselile s predstavo Mojca Pokrajculja, kjer sta igrali tudi naši vzgojiteljici Mojca in Bojana. Predstava nam je ila zelo všeč, zato smo se še nekaj dni pogovarjali o tem , kaj se je dogajalo v predstavi. Ogledali smo si tudi prvo abonmajsko predstavo v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU-FRU z naslovom Diči, diča. Predstava je kolaž otroške poezije Otona Zupančiča v sodobni in glasbeni preobleki. Predstava govori o deklici, ki v svoji sobi zagleda zeleno vrvico, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. Na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Konjiček se je kar naenkrat začel gugati sam od sebe, zelena vrvica pa je na steni izrisovala čarobno pokrajino, kjer so igrače oživele. Ob koncu predstave nas je očarala nežna glasba, ob kateri je konjiček v soju luči odpotoval nazaj v zaboj.

Prvi pomladni mesec šteje kar nekaj praznikov. Praznovali smo jih na različne načine in vsak je bil nekaj posebnega. Z vsakim izmed njih smo se na kratko seznanili, na kakšen način ga praznujemo in komu je namenjen, nato pa pripravili majhno pozornost, s katero smo želeli polepšati dan. Še posebej pa smo se potrudili in pripravili presenečenje našim staršem, ki jih imamo neizmerno radi. Družina je za vsakega izmed nas nekaj najlepšega, kjer se počutimo varno in ljubeče. V mesecu marcu smo se veliko pogovarjali o družini, si ogledovali družinske fotografije, prepoznali in poimenovali posamezne člane družine, prisluhnili pravljici Rad te imam, mamica in Rad te imam, očka. Izdelali smo hišo, na v katero smo prilepili družinsko fotografijo in večkrat zapeli pesem Pri nas pa hiško zidamo.

V mesecu marcu nas je obiskala tudi pomlad. Narava nas je večkrat s svojim prebujanjem in prvimi znanilci pomladi zvabila na sprehode, kjer smo opazovali, raziskovali in spoznavali njene značilnosti v pomladnem času. Praznovati smo tudi prihod pomladi in si ogledali predstavo z naslovom Zajček Hopek išče pomlad, ki so nam jo zaigrali otroci iz skupine Metulji.

Veselimo se novih dogodivščin, ki nas bodo čakale v mesecu aprilu.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Žabice z Mojco in Bojano

    

Dostopnost