01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

To je bil mesec zanimivih dogodkov in lepih praznovanj.
Pomembnejši dogodek meseca je bil naš prvi izlet. Obiskali smo Narodno galerijo v Ljubljani in tako vstopili v povsem drug svet- svet umetnin. Navdušeni smo bili nad slikami in z zanimanjem prisluhnili zanimivim zgodbam, povezanih z njimi. Da je čas do odhoda avtobusa na Tivolijskem igrišču prehitro minil, niti ne omenjam!
Veliko smo praznovali.
Kar štirje otroci so v marcu postali starejši za leto dni. To so bili dnevi veselja in zabave ob glasbi po izboru slavljencev.
Ob Dnevu žena smo obiskali in obdarovali pomembne žene v našem vrtcu. Za mamice pa so otroci izdelali cvetoče vejice. Zanimivo jih je bilo opazovati, kako so se ob tem trudili in kako težko so čakali dan, da jim bodo darilca lahko izročili. Ker pa mamic brez očetov ne bi bilo, smo oboje razveselili s krajšim nastopom pred našim druženjem z družinami na pomladnih delavnicah. Zelo delavni, ustvarjalni in vztrajni so tudi prsti staršev ter bratov in sestric. Po delavnicah so, naši prostori in tudi kakšna otroška sobica v njihovih domovih, polni izdelkov s pomladim pridihom.
Tople in sončne dni smo uživali v naravi. Na sprehodih, pohodu in raziskovalnih dejavnostih smo spoznavali rastline in živali ter ob tem spoznavali njihovo vlogo v našem ekosistemu.

Besedilo, fotografije: Joža Žuna

     

Dostopnost