01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec februar tradicionalno velja za mesec kulture, zato smo ga posvetili pravljicam.
Pravljice otrokom predstavljajo največje bogastvo; so prostor za domišljijo, poistovetenje s pravljičnimi junaki, predvsem pa: spodbujajo, privzgajajo in utrjujejo moralne etične vrednote in vrline.
Otroci so v vrtec prinesli svoje najljubše pravljice, ki so nas popeljale v različne kraje – na morje, v đžunglo, vesolje, na zabavo, kmetijo… in še drugam. Pravljice so nas spremljale na vsakem koraku – v knjigah, knjižnici, na predstavi in kamišibaju. Poleg pravljic smo prebirali tudi slikopise, uganke in veselo prepevali pesmice ob spremljavi kitare in harmonike.
Osrednja pravljica meseca pa je bila Babica zima (ljudska). Pričeli smo z dramatizacijo pravljice – gibalno in glasovno uprizarjali živali, ki nastopajo v zgodbi, si izdelali naglavne lutke, kostume in »se igrali«. Nekaj vaje nam še manjka, a že se veselimo in odštevamo dni, ko bomo v prihajajočem mesecu dramatizacijo zaigrali tudi staršem.
Vsak trenutek pa smo izkoristili za bivanje in sprehode v naravo, igro na igrišču, se učili angleške besede, predvsem pa se igrali in imeli lepo! Naučili smo se ljudsko igro »A’ je kruh že pečen« ter ljudsko pesem in ples Petelinček je na goro šel.
Ker zelo radi plešemo, rajamo in se veselimo smo odštevali dni do pustnega torka, ko smo se našemili v pravljične junake ter se odpravili na pravo pustno povorko po Moravčah. Zimo smo preganjali z glasnim petjem, vriskanjem in igranjem na ropotuljice, ki smo si jih izdelali sami. Za konec pa smo se posladkali s sladkim krofom.
Ju-ju-ju hu hu .. pomlad bo kmalu tu!
Pozdravček od »Račk«.

Prispevek napisala: Tanja Cerar