01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

December je bil zares čaroben, saj smo si dneve popestrili z različnimi, zanimivimi dejavnostmi. V začetku meseca smo poskrbeli za praznično vzdušje, postavili smo novoletno smrečico v igralnici, ki so jo otroci okrasili z okraski.
Skozi mesec so nas spremljale pravljice, ki so jim otroci z zanimanjem prisluhnili: »Zvezdica Zaspanka«, »Čarobno pero«, »Čas za svetega Miklavža«, »Mišek Tip med božičnimi prazniki« in druge. Otroci so z navdušenjem sodelovali pri peki piškotkov, zaplesali na novoletnem plesu v telovadnici, si ogledali predstavo Fru-fru: »Hišica iz kock« … Ker smo bili celo leto zelo pridni, nas je konec meseca obiskal dobri Dedek Mraz, ki nam je podaril nove igrače, s katerimi se otroci zelo radi igrajo.
December je bil za nas res poseben, saj smo se prvič odpravili tudi na čisto pravi izlet z avtobusom. Skupaj s skupino Gumbki, smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. V Mini-cityju so se otroci preizkusili v različnih poklicih, sedaj pa že vsi nestrpno pričakujemo naslednji izlet.
Januarske dneve smo preživljali zunaj, na sprehodih. Prebirali smo pravljice z zimsko tematiko in o polarnih medvedih. Ker nas je razveselil sneg, smo se naučili novo deklamacijo »Sneženi mož« in ustvarjali snežene može. Dnevno smo izvajali gibalne minutke, se razmigali in zaplesali; da je bilo še bolj zabavno, smo se pri tem velikokrat podružili tudi s sosednjimi skupinami.
Učili smo se nove angleške besede v sklopu integrirane angleščine in izvajali vaje za artikulacijo, ker so vaje zabavne, otroci pri njih radi sodelujejo. Imeli smo tudi delavnice z medicinskim tehnikom iz ZD Domžale, otroci so mu z radovednostjo prisluhnili in sodelovali pri pogovoru o zdravju. Osnovnošolski otroci dramskega krožka so nam zaigrali predstavo »Na hladno zimsko noč«. V januarju je imelo kar nekaj otrok rojstni dan, zato smo veliko rajali in se zabavali ob praznovanjih.

Lepe zimske pozdrave,
»Medvedki« z Nežo, Patricijo in Andrejo

Prispevek napisala: Patricija Oblak