01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Koledar in merjenje časa:

Star koledar smo zamenjali z novim- 2023.
To je bila na prvi dan v novem letu, v igralnici najpomembnejša dejavnost.
Kako se otroci seznanijo s časom, ga doživljajo in merijo, ni nekaj, kar bi lahko usvojili čez noč.
Z dogodki, ki se razlikujejo od vsakdana in jih skupaj označimo na našem koledarju, na praktičen način doživljajo minevanja časa.
Zato ima koledar v naši igralnici tako pomembno vlogo.

Potovanje pisma

V slikanici Mihovo pismo je medvedek Miha zelo pogrešal prijatelja, ki se je odselil daleč, daleč stran. Zato mu je napisal pismo, dve, tri…
Tudi mi imamo prijatelja, ki ga pogrešamo. Tudi mi smo mu napisali pismo, ga odnesli na poštni urad. Tam smo se naučili kako pismo pravilno opremiti in kdo poskrbi, da pride do naslovnika. Da je bil zelo vesel, ko ga je prejel, niti ne omenjamo!
Tudi mi smo prejeli pismo, dve, tri… In eno je bilo od zamorskega kralja. V njem je bilo povelje. Kakšno povelje? Vprašajte otroke, vam hitro povedo!

Na severnem tečaju

Smo tudi bili. In smo. In bomo še malce ostali. Je zelo zanimivo, drugače.
Globus, zemljevidi, slikanice ter ogled dokumentarnih posnetkov so nas prestavili v izjemne kraje in v nas vseh zbudili željo, da bi izvedeli še veliko več. Naredili smo si iglu, ustvarjali v igralnici in na prostem in tako vsakodnevno potujemo na Arktiko kot Eskimi, severni medvedi ali vlečni psi. Ste vedeli, da je poimenovanje pasme povezana s prebivalci arktičnega severa – huskim in v prevodu pomeni »pes, ki ga vodi Eskim«?

Prispevek, fotografije: Joža Žuna