01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V novo leto smo vstopili z novimi igračami, ki nam jih je prinesel dedek Mraz: v gospodinjskem kotičku smo dobili novo sadje in zelenjavo, domače živali in njihove mladiče, ter tehtnico, ki se nagajivo pozibava zdaj na levo, zdaj na desno.
V tem mesecu smo preučevali pingvine in njihovo življenje na mrzlem jugu. Prebrali smo prikupne slikanice, si ogledali risanke in dokumentarne filme o njihovem življenju. Zanimivo temo smo povezali z dejavnostmi finomotorike, striženja in sestavljanja slike iz posameznih delov.
Dočakali smo prvi letošnji sneg, v katerem so otroci res uživali.
Preko poučne slikanice Tudi pošasti si umivajo zobe smo spoznali, zakaj si je potrebno umivati zobe, saj se nam v nasprotnem primeru lahko dogodi kaj sila neprijetnega…
Ogledali smo si igrico dramskega krožka šole Na hladno zimsko noč, v kateri so živali poskrbele za prezeblega in sestradanega jazbeca. V njej je predstavljena medsebojno prijaznost in vrednote prijateljstva. Prav nasprotno, pa v slikanici Obisk za medveda, medved ne želi obiskov, saj ga zmotijo v njegovi vsakdanji rutini. Vendar vztrajna miška le omehča tudi medvedovo srce. Ko pa medved ugotovi, da je prijetno popiti skodelico čaja v družbi, malo poklepetati in si izmenjati šale, si želi še naprej miškine družbe. Prav tako si tudi ljudje želimo družbo, saj smo vendar družabna bitja.
Ob branju knjige O pastirčku, ki je znal računati, smo izvedeli, da nas matematika, računanje in naravoslovne vede nasploh spremljajo na vsakem koraku in nam olajšajo življenje. Pripoveduje o slavnem matematiku Juriju Vegi, po katerem se imenuje tudi šola v naši neposredni bližini. O njem smo poročali tudi drugim šolam v Sloveniji, ki se imenujejo po znanih osebah, v projektu Izmenjajmo razglednico.
Zimski pozdrav Irena, Špela in Maja.