01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu oktobru se nam je zgodilo kar nekaj zanimivih stvar. Pričeli smo ga s Tednom otroka pod osrednjo temo »Skupaj se imamo dobro« in zares smo se imeli. Pa ne samo v tem tednu, vsak dan si za dobro jutro zapojemo pesem in si zaželimo, da bo naš dan zabaven ter da se bomo imeli lepo. V tem tednu smo v skupino sprejeli novo vzgojiteljico, se preko iger spoznavali in v gozdu našli velikega gobana po imenu Jurček. Na vrtčevskem igrišču smo se udeležili »kostanjčkovega« piknika ter se ob zvokih harmonike poveselili tudi s prijatelji iz drugih skupin.
Iz naše igralnice lahko vsako sredo slišite besede kot so: hello, cat, pink,… res je, to so angleške besede. Ker smo že leto starejši in večji nas učiteljica Manca vsak teden nauči nove angleške besede in tudi kakšno pesmico. Najljubša nam je pesmica »Hello, hello«, ko jo zapojemo kot mucki ali kot medvedje.
V igralnico pa smo dobili tudi nekaj povsem novega – »nekaj z okvirčki in številkami«, so rekli otroci. To je koledar. Vsak dan dnevno beležimo vreme in ugotavljamo le kakšno bo jutri. Ker pa je vreme včasih muhasto, smo se naučili nam vse zabavno pesem Vremenska poročila (ljudska) s katero želimo priklicati sonce izza oblakov.
Vsekakor pa nismo pozabili na naše junake – gasilce in jih v tednu požarne varnosti tudi obiskali na gasilski postaji Moravče. Ti so nam razkazali opremo, prižgali utripajoče lučke, na koncu pa smo se lahko preizkusili kot pravi gasilci – prijeli smo za cev in pogasili »požar«. Ugotovili smo, da je cev kar težka ter da bo potrebno pojesti še kar nekaj zelenjave. Ker pa si marsikateri otrok želi postati gasilec, smo se odločili, da si izdelamo gasilko čelado iz balona in časopisnega papirja. Imeli pa smo tudi evakuacijsko vajo ter spoznali, kako pravilno ukrepati in zapustiti vrtec kar v copatih v primeru požara. »Na pomoč« vsem gasilcem in velik HVALA.
Obeležili pa smo kar nekaj pomembnih dni, kot so dan hrane, dan hoje, dan umivanja rok,.. zato smo zadnji teden podrobneje spoznavali, kaj pomeni biti zdrav in kako lahko sami poskrbimo zase in za svoje dobro počutje. Poleg gibanja na svežem zraku smo si iz sadja in jogurta pripravili sadni smuti. Ogledali pa smo si tudi »dvoboj« oziroma eksperiment s poprom in detergentov, kjer je bil poper v vlogi bacila in detergent v vlogi mila. Ugotovili smo, da se bacili »bojijo« mila, in tako kar zbežijo stran. Ob umivanju rok si zato radi zapojemo pesmico: »Ringa, ringa, raja, gasilec že prihaja, prinesel bo cevi, da ogenj pogasi« in tako smo prijetno združili s koristnim.
Račke vam pošiljamo lep jesenski pozdrav do prihodnjič.

Prispevek napisala: Tanja Cerar

     

Dostopnost