01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

November je bil pester in razgiban mesec. Pikapolone smo se posvetile raziskovanju dreves. Naučili smo se prepoznavati in poimenovati različna drevesa v naši okolici, ugotavljali njihove plodove, predvsem pa smo vsakodnevno opazovali njihovo spreminjajočo se podobo. Izdelali smo veliko jesensko drevo, katero krasi naš Eko kotiček v zgornjem vrtcu, preživljali prosti čas v gozdu, kjer smo tipali, vonjali in opazovali drevesa, prepevali različne pesmi in izvajali vadbene ure ter gibalne minutke.
Družili smo se s pisateljico Nino Mav Hrovat, katera nam je predstavila svoje knjige ter nam dve tudi prebrala. Presenetila nas je tudi s svojimi čarovniškimi sposobnostmi. To nam je bilo zelo všeč. Vzgojiteljica Joža nam je pripravila dve predstavi kamišibaj, ki so nas navdušile, ogledali pa smo si tudi predstavo Krtek Zlatko.
V tem mesecu je potekal tudi tradicionalni slovenski zajtrk. Naučili smo se veliko o čebelah – kje živijo, kako živijo, kako nastane med,… Med samim zajtrkom smo izjemno uživali, veseli pa smo bili tudi obiska lokalnih pridelovalcev, kateri so s svojimi pridelki in izdelki obogatili naš zajtrk.
Ker pa se bliža naš praznični bazar, smo zavihali rokave ter se posvetili izdelovanju granole in sušenju jabolčnih krhljev.

    

Dostopnost