01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Naš vrtec se nahaja na podeželju, ki nam ponuja veliko možnosti za različne aktivnosti, ki so vedno zanimive in nam polepšajo dneve v vrtcu. V mesecu aprilu smo naše dejavnosti posvetili spoznavanju nekaterih domačih živali. Domače živali so tiste, ki nas vedno spravijo v dobro voljo in jih z velikim navdušenjem opazujemo. Prvi ponedeljek v mesecu aprilu je bil za nas prav poseben dan, saj je naša Miška s seboj v vrtec pripeljala svoje prijatelje. Ali veste, kateri so njeni prijatelji? To so krava, pujs, kokoš, ovca in konj. Njeni prijatelji so se nam tako pridružili pri naših vsakodnevnih dejavnostih. Večkrat so nam pripravile zanimive aktivnosti, skozi katere smo spoznali nekatere njihove značilnosti in lastnosti.
Pripravile so nam ustvarjalne delavnice, pri katerih smo s pomočjo različnih likovnih tehnik izdelovali domače živali, ki smo jih razstavili v naši garderobi. Igrali smo se tudi igro, pri kateri se nam je posamezna domača žival (krava, pujs, kokoš ali konj) skril v igralnici, naša naloga pa je bila, da domačo žival poiščemo. Igra je razvijala našo orientacijo v prostoru. Bilo je zabavno in igrivo. Prav tako zabavna pa je bila igra, ko smo morali nahraniti kravico Lisko. Vsak dan smo poskrbeli za njo tako, da smo jo nahranili s travo.
Skupaj z vzgojiteljicama smo prebirali tudi različne pravljice o kmetiji, domačih živali in prisluhnili zvočnim ugankam, ki so nam bile še posebej zanimive. Včasih smo morali prav dobro prisluhniti, da smo prepoznali zvok posamezne živali in jo poimenovali. Z veseljem smo zaplesali tudi ob glasbi Na kmetiji je lepo, Pujs v mlaki, Ko ko ko in se naučili novo pesem Tu, tu, tu po cesti.
Res se nam je veliko dogajalo, ampak še posebej pa smo uživali v vožnji s ˝traktorjem˝, igri z naravnim materialom, ki ga najdemo na kmetiji, hranjenju pujsa, krave, konja in kokoši ter gibalni zgodbi, kjer smo posnemali gibanje domačih živali. Najbolj nas je navdušil pujs, ki se je valjal v blatu.
Mesec april nas je razveselil tudi s toplimi dnevi, ki smo jih z veseljem izkoristili za sprehode v bližnji okolici in igri na vrtčevski terasi. Na poti, ko smo se sprehajali smo srečali tudi ponija in kozo, ki sta nas popolnoma očarala, zato ju bomo v prihajajočih sončnih dnevih zagotovo odšli še pogledati.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Miške z Mojco in Bojano

Prispevek napisala: Mojca Vozel