01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Prišel je najbolj čarobni mesec v letu, ki se ga veselimo vsi, odrasli in še posebej otroci. V ta namen smo strokovni delavci vrtca zanje pripravili še posebej bogate in zanimive praznične dejavnosti, ki so potekale v sproščenem in igrivem duhu. Da pa je bilo v naši skupini res pravljično, sva s sodelavko zanje pripravili še posebej pester in zanimiv program. Pri katerem nama je bil v veliko pomoč škratek, ki nam je vsakodnevno pripravil različne naloge in namige, ki smo jih vsakodnevno odkrivali na adventnem koledarju pred igralnico.
V prvih decembrskih dneh, smo bili zelo zaposleni, saj smo imeli kar nekaj ustvarjalnih delavnic, na katerih smo izdelovali dekoracijo in novoletne okraske, s katerimi smo si okrasili igralnico, in si popestrili dneve v vrtcu.
Skupaj z otroki smo se odločili, da bo rdeča nit meseca decembra v naši skupini jelenček Rudolf. Zato so bile tudi naše vsebine vezane na to temo.
V igralnici smo si postavili novoletno smrečico in jo okrasili z okraski iz slanega testa. Pobarvali in okrasili smo lončke v katere smo kasneje posejali žito. In bili zelo vestni pri zalivanju le-teh.
Ogledali smo si predstavo kamišibaj z naslovom: Žabec pozimi, ki nam jo je pripovedovala vzg. Neža Urankar in v njej zelo uživali.
Narava pa nas je obdarila tudi s snegom. Prinesli smo ga v igralnico in se z njim igrali ter izdelali snežaka, ki smo ga postavili v posodo in ga opazovali. Tako smo preko igre spoznavali lasnosti snega.
Praznovali smo Stellin 2. rojstni dan in se skupaj posladkali ter se prepustili plesnemu dopoldnevu z narodno zabavno glasbo.
Za prijetno presenečenje pa je poskrbel škratek, ki je otroke obiskal v vrtcu in jim pripravil prav posebno presenečenje. Saj je izvedel, da so bili otroci zelo pridni. Kaj pa je bilo to presenečenje pa naj ostane skrivnost, oziroma verjamem, da že veste saj so otroci težko tiho in so bili nad njim zelo navdušeni.
V skupini je potekal tudi igralni dan, na katerem so se otroci igrali z igračami, ki jim jih je prinesel Miklavž.
V mesecu decembru pa je bila najbolj pogosta pesem, ki se je prepevala v naši igralnici pesem z naslovom: Mali jelenček Rudolf.
Za res praznično vzdušje ob dobri glasbi pa smo poskrbele strokovne delavke vrtca, ki smo priskrbele velik zvočnik in svetlobno kroglo s pomočjo katere smo izvedle novoletni ples v igralnici.
Pestro decembrsko dogajanje smo zaključili z obiskom Dedka Mraza, ki nas je razveselil z darili. Skupaj smo se poveselili ob druženju in prepevanju.
Obisk Dedka Mraza je bil za otroke težko pričakovan dogodek, zato je bilo veselje ob njegovem prihodu še toliko večje.
S prazničnim dogajanjem smo tako v naš vrtec vnesli praznično vzdušje, se skupaj poveselili , igrali in pozabili na skrbi.

Ob koncu, bi se radi z Bojano zahvalili vsem staršem, za vse male pozornosti in iskrena voščila, ki ste nama jih namenili.

S R E Č N O   V   L E T U   2 0 22 !

Prispevek napisala: Vida Rokavec