01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

November bil je zanimiv, ni bil siv in je prehitro minil.

13. novembra smo obeležili svetovni “Dan prijaznosti”, najprej je potekal pogovor o prijaznosti (kako iskreni in posrečeni so odgovori otrok), potem pa smo se odločili, da naberemo kamenčke, jih pobarvamo in nanje napišemo lepe misli. Kamenčke smo na sprehodu porazdelili po Moravčah. Obiskali smo tudi knjižnico, kjer nam je knjižničarka Katarina prebrala čudovito zgodbo Medo ne more spati.

Kot najstarejša skupina v vrtcu, smo se v tem mesecu skrbno pripravljali na slovenski tradicionalni zajtrk, žal pa zaradi izrednih razmer s Covid-19, gostov nismo mogli povabiti v našo skupino. Vsem smo izdelali čudovite čebelice iz voska in napisali pismo. Gospodu županu Milanu Balažicu, pa smo ga na njegovo željo odnesli kar osebno. Zelo se nas je razveselil, mi pa smo mu povedali deklamacijo Zdrav planet, ki jo je napisala naša vzgojiteljica. Dan pred zajtrkom, pa smo si ogledali pravi virtualni panj, spoznali čebele, matico in trota, ter se pogovarjali o lokalno pridelani hrani.

V mesecu novembru smo pod taktirko dr. Nine Krajnik spoznali z urico filozofije, s katero si bomo pomagali pri razvijanju spretnosti mišljenja. Tako smo se že prvo uro pogovarjali Kaj je filozofija? Odgovor dečka: Filozofija je to, kar je kot v resničnem življenju.

Nekje sem slišala pogovor…čarobnih škratkov, v decembru nas obiščejo…pssst, da jih ne prestrašimo.

 

Napisala: Nina Puc