01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Zaradi obsežnosti smo vsebine v mesecu novembru razdelili na tri dele. Prvi del meseca je bil nekoliko bolj pravljično obarvan. Radi smo prebirali pravljice, tudi tisto najbolj priljubljeno o prikupni Muci Copatarici, ki nam je bila iztočnica za pripravo in izvedbo preostalih zabavnih aktivnosti.

Čebela je bila osrednja tema v drugem delu meseca. Seznanili smo se z novo prstno igro, izdelovali prstne lutke, ter se priključili osrednjemu dogajanju – tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, katerega glavni namen je uživanje domače, lokalno pridelane hrane.

V zadnjem delu meseca nas je vodila misel: Kako ostati zdrav? Vsakodnevno smo se gibali na svežem zraku, ter svojo skrb posvečali higieni in dobremu počutju. S svojim obiskom nas je razveselila tudi medicinska sestra ZD Domžale, ter nas seznanila o pomembnosti skrbi za ustno higieno.

Počasi smo začeli z odštevanjem dni do praznovanja novega leta. Zdaj veselo naprej hitimo in se prihajajočih praznikov veselimo. »Murenčki« s Suzano in Barbaro vam želimo prijetne decembrske dni, polne lepih in zanimivih doživetij!

Prispevek napisala: Suzana Trivič