01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V začetku meseca smo del igralnice še vedno namenili na temo gasilcev. Otroci so bili navdušeni. V “gasilskem domu” so se radi igrali in skrivali.
Z otroki smo v okviru Društva Sobivanje sodelovali pri projektu Varno v vrtec in šolo. Skozi celotno leto se z otroki pogovarjamo o t. i. prometni vzgoji, o varni udeležbi v prometu kot pešci. Na sprehodu smo z otroki opazovali promet in prometne znake v okolici. Otroci so pobarvali karton, iz katerega smo izdelali cesto ter manjše škatle, ki smo jih uporabili za vozila. Otroci so se lahko igrali z različnimi vozili. Na delu našega cestišča smo prilepili tudi sliko našega vrtca in semaforje, saj so bili otrokom zanimivi, kljub temu da jih ni v naši okolici. Z otroki smo se igrali gibalno igro Semafor (zelena barva – gibanje po igralnici; rdeča barva – ustavi se). Razvrščali smo avtomobile po različnih barvah in utrjevali poimenovanje barv.
V naslednjih dneh so sledile dejavnosti povezane na pravljico Muca Copatarica. Nekaj otrok je že poznalo vsebino pravljice. Pravljico smo večkrat prebrali in se pogovarjali o njeni vsebini. Igrali smo se igre pri kateri so otroci iskali svoje copate, copate prijateljev in iskali pare copat. Vsak izmed otrok je tudi “sešil” svoj par copat, s tehniko pretikanja.
Radi prepevamo različne pesmi. Spoznali smo tudi novi pesmi Ni copatka (J. Kuhar) in Ko si srečen.
13. novembra je bil mednarodni dan prijaznosti – pobarvajmo si dan. Prijaznosti, dobre volje in prijaznih dejanj, ni nikoli preveč. Z otroki smo tako sodelovali akciji “Pobarvajmo si dan”. Nabrali smo kamenčke in jih pobarvali. V petek, 12. novembra, so otroci na sprehodu na poti ob Drtijščici pustili kamenčke na različnih mestih. Namen je bil, da smo osebam, ki so našle kamenčke polepšali njihov dan.
Prvič smo z otroki obiskali knjižnico v Moravčah. Otroci so prisluhnili knjižničarki Katarini, ki ji je prebrala pravljico z naslovom Obisk za medveda. Otroci so si lahko ogledali tudi različne slikanice. Vsak izmed otrok si je lahko izbral eno izmed slikanic, ki smo si jih izposodili ter z njim obogatili naš knjižni kotiček v vrtcu.
V petek, 19. novembra, smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. V tem tednu smo z otroki spoznavali različno hrano, kako jo lahko pridelamo … Vsak izmed otrok je izdelal tudi svoj izdelek na to temo.
Obiskala nas je zobna asistentka ga. Nataša iz ZD Domžale. Skupaj smo si ogledali knjigo, v kateri sta Lumpi in Capi, živela v luknjah zob. Pokazala nam tudi tehniko pravilnega umivanja zob pri modelu plišastih igrač.
Počasi se zaključuje jesenski čas. Ob koncu meseca smo z otroki del jeseni ohranil tako, da smo izdelali jesenske slike, ki še vedno krasijo našo igralnico.

Pošiljamo vam zadnji jesenski pozdrav, otroci iz skupine Ježki z Janjo in Gregorjem
Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj