01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Na začetku meseca novembra smo obiskali Knjižnico Moravče, kjer nam je knjižničarka prebrala pravljice na temo jeseni. Nato smo si ogledovali knjige po želji in si jih nekaj tudi izposodili.
Nato nam jo je zagodla karantena in nam mesec precej skrajšala.
Ko pa smo se vrnili, smo se najprej posvetili TRADICIONALNEMU SLOVENSKEMU ZAJTRKU. Naredili smo plakat in se pogovarjali o lokalno pridelani hrani. Ugotavljali smo, od kod dobimo določeno živilo, kako ga pridelamo in kdo vse pri tem sodeluje. V petek, 19. 11. 2021 smosvečano pripravili mize, prižgali svečke in uživali v lokalnih dobrotah: kruhu, namazanem z maslom in medom ter domačim mlekom, na koncu smo se posladkali še z jabolki. Izdelali smo tudi prstne lutke čebele in se naučili novo pesem Zum, zum, zum (R. Kranjčan).
Mesec smo nadaljevali s pogovori in dejavnostmi na temo našega zdravja in dobrega počutja. Izdelali smo plakat, ob katerem smo se naučili, kaj vse je potrebno, da ostanemo zdravi in se dobro počutimo. Reševali smo učne liste, obiskala pa nas je tudi zobna asistentka Nataša. Prebrala nam je pravljico Aleja mlečnih zobkov in nam pokazala pravilen način umivanja zob.
Vmes smo lepo vreme izkoristili za sprehode in gibanje na igrišču. Igrišče smo tudi urejali in pograbili odpadno drevesno listje ter ga pometali. Obiskali smo telovadnico, kjer smo se razgibali ob poligonu in gibalnih igrah.
Zadnje dni v mesecu pa smo začeli s pripravami na veseli december in praznično vzdušje. Izdelali smo novoletno jelko iz odpadnih škatel za čevlje. Sedaj se že pošteno veselimo meseca, ki prihaja!

Zapisala: Urša Zajc