01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V oktobru smo se medvedki poleg medvedjih lotili tudi jesenskih tematik. V sodobni kratki živalski pravljici S. Makarovič Pod medvedovim dežnikom smo spoznavali tako vrline kot tudi značajske slabosti, ki jih z lahkoto prenesemo tudi v vsakdanje življenje.
V ruski ljudski pravljici Medved išče pestunjo pa smo se seznanili z lastnostmi in dejavnostmi, ki pritičejo poklicu vzgojiteljice, ter s pojmi prijateljstva, pomoči, sodelovanja in vzajemnosti. Izdelali smo si preprosto papirnato lutko – medveda.
Igrali smo se z naravnimi materiali (divji kostanj, ježice, listi), prepoznavali lahkotno gibanje balonov, se spustili po toboganu in vozili s poganjalci.
Prepevali smo o gosenici in si izdelali gosenico/metulja z zvedavimi očmi.
Preko čudovitih ilustracij v knjigi za otroke Pokonci izpod korenin smo začeli spoznavati življenjski krog živih bitij in spreminjanje letnih časov.
Naše sprehode smo podaljševali in se podali tudi na ulice Moravč, ob bibi smo obiskali Mlinček prijateljstva, kjer smo zapeli Ob bistrem potoku je mlin ter povedali Pesmico o kruhku V. Brest, ter bajerje, v katerih pa se v tem času večinoma premika le voda.
V zadnjem tednu našega druženja v vrtcu pa smo spoznali in ponazorili basen Sonce in veter. Otroci so se z lahkoto vživeli v pihanje vetra in božanje sončnih žarkov, ki je na koncu sleklo popotniku plašč. Na omenjeno pripoved smo navezali opazovanje naše okolice in tako je nastal vremenski koledar, na katerem smo dnevno označili stanje ozračja. S trganjem pisanih listov iz revij smo urili fino motoriko ter izdelali skupno trganko sonce.

Medvedji pozdrav, Barbara in Irena