01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Ne pravijo zaman, da je maj najlepši mesec v letu- tudi nam se je zdel, saj smo se po debelih dveh mesecih le lahko vrnili v vrtčevsko okolje. V tem času smo spoznali, da se lahko stvari, ki smo jih tako zelo navajeni in jih jemljemo kot same po sebi umevne, v trenutku spremenijo.
Tako nam je postala nova stvarnost, da si vedno in povsod umivamo roke, čistimo površine, ki se jih dotikamo in s primerno medsebojno razdaljo poskrbimo za varnost nas samih in drugih.
Vendar pa čas teče dalje in našim gumbkom se mudi v šolo. Zato smo poiskali naše zvezke in vanje risali različne vzorce, s škarjami sledili črti in strigli naravnost, postrani, cikcak in vsenaokoli. Lepili, prepogibali, sestavljali, ustvarjali. Z veseljem smo spet prebirali pravljice, take, ki jih še ne poznamo, pa tudi tiste, ki smo jih že večkrat slišali. Tako smo prisluhnili pravljici Velika skrivnost, ki nas seznani z življenjskim krogom rastlin, prav tako pa je poučen njen moralni poduk.
Z veseljem smo se odpravili na sprehod k ribnikom, kjer smo z zanimanjem opazovali razvoj žab iz paglavcev. Slišali smo tudi več zgodb, v katerih nastopa lik žabe: Jure Kvak kvak, Miška in žaba, najbolj zanimiva pa je bila iz zbirke Mala kraljična: Ga lahko obdržim? Zadnjo smo imeli tudi na DVDju, tako da smo si jo lahko tudi ogledali. Priredili smo pravcato kino predstavo, s kartami, sedežnim redom in ostalimi obveznimi sestavinami. Prav vsi smo uživali v ogledu.
Nadaljevali smo tudi z integrirano angleščino, ki je vedno zanimiva, saj vključi več čutov, prav tako gibanje.
Za boljše počutje smo se naučili preproste samomasaže obraza, ki jo pogosto vključimo v jutranji krog.
Želiva vam krasne pomladne dni in prijetno počutje v vrtcu še naprej.

Špela in Irena
Zapisala Irena Malovrh