01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V juniju so se odvili še nekateri pomembni dogodki. Tako smo se skupaj s starši poveselili na zadnjem roditeljskem sestanku, ki je istočasno pomenil tudi zaključek skupine Gumbki. Večina otrok jeseni prestopi šolski prag. Tega se vsi neskončno veselijo in prav je tako, da so dobro pripravljeni, pa so pokazali tudi na skupnem nastopu pred starši.
Za slovo so s sabo vzeli svoje izdelke, ki so jih ustvarili po vrnitvi v vrtec. Izdelali so si tudi vsak svojo knjigo, v kateri so nam na njihov preprosto iskreni način narisali, kaj je v njihovem življenju najpomembnejše. Pred starši so nastopili in ponosno zapeli in deklamirali nekaj pesmic, ki so se jih naučili.
Sicer pa smo ta mesec spoznavali žuželke. Najprej smo prisluhnili hudomušni pesmici Žuželčja žurka, potem pa si še ogledali slike žuželk v veliki knjigi. Sledilo je delo na terenu, v raziskovalne lončke so previdno ujeli žuželke in si jih ogledali pod povečevalnim steklom.
Z veseljem smo se odzvali povabilu Čebelarskega društva Moravče in si ogledali čebelarski dom, ter v muzeju razstavljene predmete. Prisluhnili so zanimivi razlagi o življenju čebel in okusili med. v naslednjih dneh so narisali še panjske končnice in si izdelali čebelo.
V tem mesecu smo zaključili z integrirano angleščino, s katero bodo otroci nadaljevali jeseni pri pouku v šoli.
Seveda nismo pozabili na grafomotorične vaje, vaje striženja in opravili tudi Cici veselo šolo.
Vse ostale trenutke pa smo posvetili igri in gibanju na svežem zraku.
Špela in Irena vam želiva prijetne počitniške dni, ki jih kar najbolje izkoristite. Ostanite zdravi in srečno!

Zapisala Irena Malovrh