01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec marec je bil za nas poseben mesec. Saj smo ga obeležili na prav poseben način.

Prvi teden smo namenili pripravam za predstavo za starše z naslovom: Nekega zimskega dne in se tako simbolično poslovili od zime.
Izvedli smo kreativne pomladne delavnice in s pomočjo staršev pomladno okrasili igralnico. Tako smo čarobnost najlepšega letnega časa pripeljali tudi v našo igralnico. Čas smo namenili tudi pripravam na praznovanje različnih dogodkov. Praznovali smo Jakobov 5. rojstni dan, ter ob tej priložnosti slavljencu pripravili pogostitev.
Lepo pomladno vreme pa smo izkoristili za bivanje in igro na prostem.
V okviru projekta Mali sonček smo izvedli 2. pohod na relaciji Hribce – Češnjice – Moravče. Na samem pohodu pa so bili otroci izpostavljeni različnim prometnim situacijam. Otroci so opazovali varne poti v okolici šole in prometne znake ter tako pridobivali varne izkušnje v prometu. Spoznali smo novega plišastega prijatelja Pasavčka, ki je vsakodnevno s pomočjo vzgojiteljice preverjal uporabo varnostnega pasu pri otrocih ob prihodu v vrtec. Ob dnevu žena, smo se spomnili na vsa dekleta in žene ter izdelali skupno risbo.
Ves čas pa smo se pogovarjali o preventivnih ukrepih za preprečitev širjenja koronavirusa. Otroci so preventivne ukrepe dobro in z veliko skrbnostjo lepo sprejeli in izvajali.
Žal pa očitno nismo bili dovolj uspešni pri tem. In se je uresničilo tisto česar smo se vsi najbolj bali.
Smo v situaciji , ki nam prinaša nove izzive in ovire. Zato vas prosim, da ostanete pozitivni in umirjeni in svoj čas namenite spoznavanju samega sebe in svoje družine. Prosi čas izkoristite za družabne igre z otroki.
Upam, da bomo iz te situacije prišli še močnejši kot do sedaj in bomo na ta čas , ko bo vse to za nami, gledali kot na neko preizkušnjo, ki smo jo dobro opravili in spoznali kaj je res vredno v življenju.
Imejte se radi še naprej in ostanite zdravi!
Otroci iz skupine Žogice , z Vido in Matejo

Prispevek napisala Vida Rokavec