01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

MESEC FEBRUAR – MUCA COPATARICA V SKUPINI MURENČKI
V začetku meseca februarja smo imeli, tako imenovan, »Teden pravljic«. Otroci so v vrtec prinesli svoje knjige, slikanice. Skupaj smo si jih ogledovali in prebirali. Oblikovali in uredili smo knjižni kotiček, kjer smo imeli pospravljene knjige. Otroci so zelo uživali ob ogledovanju različnih knjig v malo drugačnem kotičku – v ˝gnezdu˝.
V nadaljevanju meseca so dejavnosti potekale na temo oz. knjigo meseca z naslovom Muca Copatarica. Otroci so preko različnih dejavnosti spoznali literarni lik Muco Copatarico. Knjigo smo večkrat prebrali, se pogovarjali o njej, si ogledovali ilustracije in poslušali zvočne učinke knjige ter jih posnemali.
V telovadnici smo telovadili na malo drugačen način, saj smo imeli poligon. Premagovali smo različne ovire, da smo našli pot do Muce Copatarice. Vzgojiteljici sta nam v igralnici pripravili tudi čutno pot. Pot je bila narejena iz različnega materiala, ki se je razlikoval po otipu. Najprej smo tipali in jo spoznali z rokami, nato pa preizkusili, kako je hoditi po različnem materialu, različnih oblik. Za večino od nas je bila to nova, zanimiva izkušnja.
Seznanili smo se z novo pesmico Ni copatka (J. Kuhar) in prepevali po svojih zmožnostih že znane pesmi.
Skrbeli smo za urejenost prostora ter predvsem za urejenost oz pospravljanje naših copat. Vzgojiteljici sta nas spodbujali, da copate pospravljamo na ustrezno mesto v igralnici. Igrali smo se igro – iskanje parov, za kar je bila za nekatere otroke velik izziv.
Oblikovali in izdelali smo tudi Mucin dom, kjer smo Muci Copatarici pomagali pospravljati copate. Copate smo razvrščali po treh različnih barvah. Imeli smo tudi ustvarjalno delavnico, kjer smo z različnimi barvami, po svojih željah barvali. Tako so nastali zanimivi copati različnih barv.
Nismo pozabili. V zadnjem tednu smo tudi mi rajali – pustno rajanje smo imeli kar v naši igralnici. Skupaj smo plesali in se zabavali celo dopoldne. Razveselili smo se tudi obiska ansambla Fantov iz dveh bregov, ki so sicer zabavali starejše otrok. Nekaj pesmi pa so zapeli tudi nam ter nam tako še bolj popestrili pustno dopoldne.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Murenčki z Janjo in Romanco!

Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj