01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec februar smo začeli s tednom pravljic. Otroci so prinesli od doma vsak svojo najljubšo pravljico in skozi ves teden smo jih prebirali. Na koncu tedna smo odšli na obisk k otrokom iz skupine Žogice, kjer nam je deklica iz njihove skupine pripovedovala pravljico Muca Copatarica (E. Peroci). Pripravili so nam tudi ustvarjalno delavnico, kjer so otroci »šivali« copatke. Naslednji dan pa smo mi povabili njih, kjer jim je deklica iz naše skupine pripovedovala ljudsko pravljico Lisica in jež s pomočjo večjih slik. Sledila je ustvarjalna delavnica, kjer smo izdelovali obrazne maske lisice in ježa. Tudi ostale otroke smo spodbudili, da so drug drugemu pripovedovali pravljice.
Imeli smo urice angleškega jezika, veliko pa smo se sprehajali po Moravčah in se gibali na vrtčevskem igrišču.
Pogovarjali smo se o slovenskem kulturnem prazniku Prešernovem dnevu, preslikavali portret Franceta Prešerna in barvali slovensko zastavo.
Ogledali smo si abonmajsko predstavo Kroki in prijatelji v izvedbi lutkovnega gledališča Fru Fru, otroci iz skupine Žogice pa so nam zaigrali predstavo Nekega zimskega dne.
Prvi dan po počitnicah smo se pripravljali na pustovanje. Prebrali smo pravljico Kako je bila pregnana zima (M. Podgoršek), se pogovarjali o pustnih običajih in seveda likovno ustvarjali pustne maske. Na pustni torek pa so naši otroci ostali doma, v vrtec pa so prišle vesele in razigrane pustne šeme. Na pustnem rajanju v vrtčevski telovadnici smo veselo rajali ob glasbi v izvedbi ansambla Fantje z dveh bregov. Nato pa smo se odpravili po Moravčah. Obiskali smo g. župana in mu zapeli pustno pesem ter sprehod nadaljevali s preganjanjem zime. Pustne maškarce smo obiskale tudi g. ravnatelja.

Pustne šeme smo se trudile pregnati zimo, a na pomlad bo najbrž treba še malce počakati.

Prispevek zapisala: Urša Zajc.