01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Z našo skupino smo prav vsak trenutek, ko je bilo stabilno vreme, odšli v naravo. Otroci se tam dobro počutijo in komaj čakamo, ko bo topleje, da bomo še bolj z veseljem odšli v naravo, kjer nas čaka najboljša igralnica vsenaokrog.
Otroci ob prihodu skozi vrata pogosto sprašujejo, če bomo kaj tekli; tako radi tečejo, da jim to seveda omogočiva. Ob običajnih gibanjih zunaj pa zelo radi skupaj postojimo na mestu, zapremo oči in prisluhnemo zvokom narave, ki jih skušamo tudi poimenovati. Zelo dobro jim gre!
Mesečno obiščemo tudi knjižnico, saj je pred bralna kultura za otroke še kako pomembna. Najprej prisluhnemo pripovedovanju pravljice, nato pa smuk vsak po svojo knjigo, ki si jo ogledajo, kaj že pokažejo, opisujejo videno …
Izrednega pomena za naše zdravje pa je tudi ozaveščanje o zobni preventivi. Obiskala nas je prijazna medicinska sestra ga. Nataša Jeras, ki nam je na primeren način prikazala umivanje zob pri živalih. Otroci so z navdušenjem posegli po umivanju.
V tem mesecu so otroci velikokrat spremljali tudi rusko ljudsko pravljico Rokavička, na katero smo navezali veliko mesečnih dejavnosti. Otroci so se merili z rokavičkami, iz njih naredili grafe, »brali« iz grafov, kako so veliki … Zrasli so in s takšnim zanosom naprej potujemo že v naslednji mesec novih dogodivščin.

Zapisala: Ana Gerčar.