01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Zadnji mesec v letu v skupini Gumbki

Kot imajo vse stvari v naravi imajo svoj začetek in konec, ga ima tudi leto. Vsi skupaj smo prišli do zadnjega meseca, v katerem so se nam je dogajale čarobne stvari.
Ob pričetku meseca smo pripravili očarljivo dekoracijo našega predprostora ter podobne svetleče okraske za skupno smreko v avli vrtca.
Malce bolj smo se poglobili v menjavanje letnih časov in posebnosti posameznih mesecev, ki smo jih skušali ujeti v risbe koledarjev, ki smo jih opremili s starimi slovenskimi imeni. Z veseljem smo zavrteli tudi pletilno miš in opazovali, kako iz preje nastaja pletena vrvica, s katero smo zvezali posamezne liste v snopič. Prav tako smo po tradiciji posejali božično žito v okrašene posode. Pa tudi na voščilnice za starše nismo pozabili.
Vmes pa smo opravljali dobra dela doma in o njih poročali v jutranjem krogu. S tem smo razvijali praznični duh, katerega bistvo ni v bahavih darilih, ampak v misli na bližnjega, kako mu lahko pomagam in polepšam dan. Upam, da bomo uspeli to prenesti v naš vsakdan, da bomo videli, slišali in čutili poleg sebe še koga.
Imeli smo več gledaliških predstav, predstavo dijakov Srednje vzgojiteljske šole Kamnik in gledališča Fru-fru, s katerim je prišel na obisk tudi Dedek Mraz iz zasneženih gora in dolin pod Triglavom.
Dočakali pa smo tudi prvi sneg ter prisluhnili kamišibaj predstavi Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo.
S pevskimi vajami smo se odpravili v daljno Rusijo in zapeli pesem Trojka. Tudi kino predstavo smo si ogledali in se zavrteli ob petju in glasbi Fantov z dveh bregov.
Skoraj prehitro je minil ta mesec, toliko lepega bi si radi še povedali in podelili z vami.
Naj se vam, starši, skupaj s Špelo na tem mestu zahvaliva za dobro sodelovanje, vaše pozornosti in lepe želje, ter vam želiva zdravja, sreče in uspehov v novem, prestopnem 2020!
Špela in Irena z otroki skupine Gumbki

Napisala Irena Malovrh