01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Kako zelo smo se veselili meseca decembra, toliko lepih stvari se je dogajalo, da težko vse prenesemo na papir, najbolj pomembni pa so seveda vtisi in občutja, ki smo jih skupaj doživljali skozi celotni mesec. Tako kot ni pomembno, kaj je pod smrečico, vendar kdo je okrog nje.
Skupaj smo okrasili našo igralnico, tako, kot to počnete doma, počasi, s pogovorom in iskrico v očeh. Vsak otrok je prinesel svoj okrasek in ga dal na smrečico, tako, kot je vsak od nas pomemben in poseben. Izdelovali smo voščilnice, sejali žito in okrasili našo garderobo.
V skupni avli smo prižgali lučke na naši veliki smrečici in zapeli praznične pesmi ob spremljavi na kitaro. Vsako jutro smo se družili s prijatelji ob glasbi, petju, plesu in gibalnih igrah v naši avli. Da je bilo še bolj posebno, smo si prižgali disco lučko in vrteli praznične pesmi, vse to že do zajtrka.
Najbolj pa smo se razveselili snega, seveda smo se toplo oblekli, odšli ven in se igrali z njim. Igre s snegom so potekale že prej, v igralnici. Najprej s snegom iz stiropora, nato s pravim snegom v velikih posodah. Veselje je bilo nepopisno.
Imeli smo čisto pravi kino dan in se zavrteli na novoletnem plesu ob zvokih ansambla.
Ogledali smo si predstavo Kamišibaj pod vodstvom vzgojiteljice Irene, ter si ogledali predstavo gledališča Fru-Fru z obiskom Dedka Mraza. Dijaki iz Kamnika pa so nam pripravili čudovito predstavo z naslovom Malo drugačen Božiček.

Sreča prebiva v kakšni vasi,
včasih prebiva v gozdni jasi.
Ali pa se skriva med prihodnjimi časi…
T. Pavček

Zato jo poiščimo v drobnih stvareh,
majhnih dogodkih, sončnih dneh
in spoštovanja iskrenih ljudeh.

Vse dobro in lepo v letu 2020,
NINA, META
IN OTROCI IZ POLŽKOV

Prispevek napisala: Nina Puc