01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Prišel je tisti čas v letu, ki se ga vsi veselimo. Pravijo, da je mesec december najbolj veseli mesec v letu. Res je veseli mesec in čarobnost do prazničnih dni, smo si z različnimi dejavnostmi ustvarili tudi v skupini Murenčki. Vzgojiteljici sta vsakodnevno pripravljali različne dejavnosti. Ob koncu bivanja v vrtcu smo si lahko vsakodnevno skupaj s starši ogledali nekaj »foto« utrinkov naših skupnih doživetij.
V začetku meseca smo najprej praznično okrasili našo igralnico. Postavili smo novoletno smrečico, izdelali okraske in jo okrasili. Novoletno smrečico so nam krasili tudi okraski, ki so jih otroci prinesli od doma. Svojo hiško so nam v igralnici pripravili tudi škratki, katera nam je zelo zanimiva za igro.
Imeli smo tudi več ustvarjalnih delavnic. Okrasili smo lončke in vanj posejali božično žito, izdelali voščilnice ter majhno presenečenje za starše. Otroci so zagotovo najbolj uživali pri ustvarjanju in barvanju s tempera barvami.
V tem mesecu nas je prvič obiskala tudi knjižničarka in otrokom pripovedovala pravljico. Z veseljem smo ji prisluhnili. Ponovno smo si ogledali tudi kamišibaj v izvedbi vzgojiteljice Jože.
Ob koncu meseca smo se sezananili tudi s pesmico Ringa ringa raja, Dedek mraz prihaja. O Dedku mrazu smo prepevali pesem, se o njem pogovarjali, si ogledali njegove fotografije in ga tudi spoznali.
Le nekaj decembrskih dni je še do božiča in novega leta. V tem času si vsak le najboljše obeta in vse kar je dobrega drugim želi. Želimo vam …
Čudovito novo leto,
čarobno in ljubezni polno,
s sanjami odeto
in s poljubi vso prepleto.

Sedaj pa že hitimo in vam pošiljamo praznične pozdrave iz počitnic, otroci iz skupine Murenčki z Janjo in Romanco!

Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj